کانون ها با مخاطب شناسی و نیازسنجی برای جوانان برنامه ریزی کنند

خبرگزاری شبستان: مبلغ اعزامی از حوزه علمیه قم، با تأکید بر عمومیت یافتن کانون های مساجد، گفت: کانون ها و مسئولین آن ها در بحث برخورد با نوجوانان و جوانان مسئول هستند و باید مسئولانه رفتار کنند.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از کرمانشاه، همایش سالروز بیانات مقام معظم رهبری در خصوص کانون های فرهنگی هنری مساجد با حضور مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی، ائمه جماعات، مدیران مسئول و فعالین فرهنگی کانون های مساجد شهر کرمانشاه در تالار بعثت برگزار شد.

 

حجت الاسلام محمد جعفر وطن خواه مبلغ اعزامی از حوزه علمیه قم، با اشاره به بیانات مقام معظم رهبری در 19 مهر1391در جمع روحانیان و ائمه جماعات خراسان شمالی، گفت:  در خصوص کانون های مساجد نباید به کمیت توجه کرد بلکه باید کیفیت را مورد توجه قرار داد.

 

وی با اشاره به اهمیت سرمایه گذاری کانون ها روی خانواده ها، ابراز کرد: اگر می خواهید منکری را در جامعه مورد هدف قرار دهید باید از خانواده شروع کرد به همین دلیل مساجد مکان های مناسبی برای تغییر در بنیان خانواده هستند.

 

حجت الاسلام وطن خواه، با اشاره به تأکیدات مقام معظم رهبری در خصوص خانواده و سیاست های کلی این حوزه، اظهار کرد: ارگان های مختلف به ویژه کانون های مساجد با توجه به نقش اثرگذاری که دارند باید به تبیین این سیاست ها و نهادینه کردن آن در جامعه بپردازند.

 

وی خطاب به مسئولان کانون های مساجد گفت: امروز ما درجنگ نرم هستیم، نه با یک بلکه با دهها کشور در حال جنگ هستیم که از آن به عنوان ناتوی فرهنگی می توان یاد کرد.

 

مبلغ اعزامی از حوزه علمیه قم، با تأکید بر جذب جوانان به مساجد برای مصون ماندن آنان از این جنگ نرم، ابراز کرد: کانون ها و مسئولین آن ها در بحث برخورد با  نوجوانان و جوانان مسئول هستند و باید مسئولانه رفتار کنند.

 

وی تأکید کرد: طرز صحبنت کردن و تکیه کلام هایی که با  آن هایی که به کار می بریم در جذب یا دوری آنان از مسجد موثر است  اگر می خواهید بر روی جوانان کار کنید طبق آیه قرآن باید ابتدا از خودتان شروع کنید.

 

حجت الاسلام وطن خواه، با بیان اینکه مبنای نظری و فکری در این بحث خودسازی است، تصریح کرد: مسئولان کانون های مساجد الگوی اعضای کانون قرار می گیرند، این الگو می تواند جامعه را تغییر دهد.

 

وی با ابراز تأسف از اینکه برخی از مسئولان و روحانیون خیلی به کانون ها توجه ندارند، تأکید کرد: از آن جا که در کانون های مساجد کار فرهنگی انجام می شود باید بحث مساجد و کانون ها عمومی تر شود چون زیبایی هایی که در مساجد هست در دیگر مکان ها کمتر یافت می شود یا اصلا وجود ندارد.

 

سخنران مراسم، با بیان اینکه در مسجد تمامی افراد با هر طبقه ای از منزلت اجتماعی در کنار هم قرار می گیرند، اظهار کرد: از چنین ظرفیت هایی که در کانون های مساجد وجود دارد باید به نحو احسنت استفاده کرد.

 

حجت الاسلام وطن خواه، همکاری بسیج با کانون ها را یکی دیگر از توصیه های مقام معظم رهبری برشمرد و گفت: یکی از معضلات و مشکلات بحث فرهنگی همین موزای کاری است که چندین ارگان به شکل های مختلف انجام می دهند.

 

وی با اشاره به فعالیت پایگاه های بسیج و کانون ها در مساجد، بیان کرد: جاهایی که موفق بودند فرمانده پایگاه با مسئول کانون یکی بوده و دست به دست هم داده اند، ظرفیت ها یکی شده و کارها انجام شده است.

 

مبلغ اعزامی از حوزه علمیه قم، اضافه کرد: در کار مسجد چند عامل به مانند ضلع های مثلث وجود دارد که شامل امام جماعت، هیئت امنا و خادم مسجد است.

 

وی با بیان اینکه مسجد به عنوان یکی از مباحث بسیار مهم و تخصصی در دروس حوزه علمیه تدریس می شود، ابراز کرد: ظرفیت مسجد خیلی بالاتر از این هاست در صدر اسلام هر کاری بود در مسجد انجام می دادند برای احیای این نقش اثرگذار همکاریتان را با امام جماعت، هیئت امنا و خادم فراموش نکنید.

 

حجت الاسلام وطن خواه، هدفمندی، مطالعه بر برنامه ها و اثرگذاری آنان را از دیگر تأکیدات مقام معظم رهبری در خصوص کانون های مساجد عنوان کرد و افزود: باید با هدف و برنامه در مساجد کار کرد و با اولویت بندی، مخاطب شناسی و نیاز سنجی برای جوانان برنامه ریزی کرد.

 

وی عنوان کرد: مطابق تأکیدات رهبری آسیب شناسی کنید از جوانان و اعضای کانون ها و در صدد رفع آن بر بیاید

 

این مبلغ دینی، خاطرنشان کرد: باید خود را مجهز به سلاح معرفت و استدلال کنید اول خودسازی کنید و بار معرفت دینی خود را بالا ببریم و بعد توی گود برویم.

 

وی گفت: باید با روی خوش پذیرای جوانان باشید وقتی نیاز جوان را در مسجد رفع نمی کنید می رود جایی دیگر.

 

حجت الاسلام وطن خواه، با تأکید بر ضرورت فراگرفتن روش برخورد و ارتباط با جوان توسط مسئولان کانون های مساجد، خاطرنشان کرد: در بحث جذب جوانان و در برخورد اولی که با آنان داریم خوب عمل نکرده ایم  و متأسفانه ناخواسته آنان را به دامن فرقه های ضاله می اندازیم که در این مقوله مطالعات بسیاری را به عمل آورده اند و تمرکز خود را بر جذب جوانان قرار داده اند.

 

وی تأکید کرد: ما به سراغ جوانان برویم؛ چقدر کانون ها در مدارس نزدیک رفتند تبلیغ کرده و عضو گرفته اند نباید منتظر باشیم مشتری خودش بیاید به همین جهت کار فرهنگی در مساجد خالی شده است.

 

به گفته این مبلغ اعزامی از قم، با بیان اینکه مدارا و سازش بحث جدی است که رهبرمعظم انقلاب در خصوص کانون ها و نحوه برخورد با جوانان بر آن تأکید دارند.

 

حجت الاسلام وطن خواه، گفت: در مسجد کسی بهتر کار می کند  که افراد اثرگذار فرهنگی در محله و منطقه فعالیت خود را بشناس و از ظرفیت ها استفاده کند؛ چه اشکال دارد ما برویم در خانه و از آنان برای حضور در مسجد دعوت کنیم.

 

وی ابراز کرد: یک استاد و یک چهره چهره تأثیرگذار فرهنگی محله را به مسجد بیاوریم قطعا 10 تا 20 نفر دیگر هم می آیند باید برویم شناسایی کنیم و از این ظرفیت ها استفاده کنیم.

 

وطن خواه، مجالس عزاداری ایام محرم و صفر را یکی از ابزار چذب جوانان به کانون های مساجد دانست و اضافه کرد: با هیئت های فعال در مساجد یکی شوید و از آنان بخواهید در مجالس عزاداری امام حسین(علیه السلام) در خصوص آسیب های اجتماعی صحبت کنند.

 

وی گفت: این همراهی و همکاری یعنی تواصی(با همدیگر)، که می توان نواقص و خلاء های هم را پر کنیم با هم توانمندی و ظرفیتمان چند برابر می شود.

 

مبلغ اعزامی از حوزه علمیه قم، با تأکید بر بصیرت افزایی در کانون های مساجد، افزود: مسئولان و فعالیت کانون های مساجد نیز باید جلساتی برای خود داشته باشند و به مباحث بصیرتی بپردازند.

 

وی تأکید کرد: کار اصلی انقلاب اسلامی ایران؛ فرهنگ سازی و تمدن سازی بر اساس سبک زندگی اسلامی است که می توانیم از طریق همین کانون ها در جامعه نهادینه کنیم.

 

 

کد خبر 580088

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha