کانون های مساجد در رفع محرومیت فرهنگی جامعه کمک کنند

خبرگزاری شبستان: حجت الاسلام حسین ملکی، مدیرکل ارزیابی عملکرد وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، گفت: کانون های فرهنگی هنری مساجد می توانند در رفع محرومیت فرهنگی و پیشرفت و سالم سازی جامعه به نهادهای فرهنگی کمک کنند.

خبرگزاری شبستان ـ مقام معظم رهبری، 19 مهر 1391 در خراسان شمالی بر پویا کردن کانون‌های فرهنگی هنری مساجد از طریق همکاری با دستگاه ها و سازمان های فعال در مساجد تاکید کردند، این سخنرانی نقطه عطف تحولات کانون‌های فرهنگی هنری در مساجد شد.

 

خبرنگار ما در گفت‌وگو با تعدای از معاونان و مشاوران وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی به بررسی مهم‌ترین اهداف، وظایف و کارکردهای کانون‌های فرهنگی هنری مساجد پرداخته است که در این راستا، در ادامه، مشروح گفت‌و‌گو با حجت الاسلام حسین ملکی، مدیر کل ارزیابی عملکرد و رسیدگی به شکایات این وزارتخانه با موضوع «تاثیرات حضور کانون های فرهنگی هنری در مساجد» می‌آید:

 

امروزه مساجد همانند یک نهاد مذهبی در فرآیند تحول فرهنگی جامعه تاثیرگذارند

مساجد نقش پررنگی در شکل گیری و پیروزی انقلاب اسلامی و به نتیجه رسیدن مبارزات مردمی علیه رژیم منحوس پهلوی داشته اند و امروزه همانند یک نهاد مذهبی در فرآیند تحول فرهنگی، اجتماعی و سیاسی نقش پویا و تاثیرگذاری دارند و حفظ دستاوردهای انقلاب اسلامی نیز مرهون نقش محوری آن ها است.

 

وقوع انقلاب اسلامی و پیدایش حکومت دینی در ایران اسلامی باعث اهمیت یافتن موضوعات مذهبی در تمامی ابعاد اجتماعی، سیاسی و فرهنگی جامعه ایران شده است بر این اساس در چنین فضایی مباحث مهمی مانند شیوه ارتباط حکومت با نهادهای دینی از جمله مساجد، شیوه مدیریت و سازماندهی مراکز و سازمان های دینی، جایگاه مردم در نقش آفرینی کارکردها و فعالیت های فرهنگی هنری و ... از جمله مسایلی است که باید ستاد عالی کانون های فرهنگی و هنری مساجد به آن ها بپردازد.

 

ساماندهی مساجد و کانون های فرهنگی و هنری مساجد با مدیریت صحیح در این چند سال اخیر قابل تقدیر است. تاسیس و راه اندازی کانون های تخصصی، کتابخانه های مخزن دار، خانه های نور و ده ها برنامه دیگر حرکتی رو به جلو داشته است و الحمدالله توانسته اعتبارات خوبی را در اختیار استان ها قرار دهد. این ها نشان دهنده برنامه ریزی دقیق و کار کارشناسی همراه با یک افکارسنجی گسترده است.

 

چگونگی تربیت نسل جدید اولویت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است

یکی از اولویت های اصلی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، پرداختن به موضوعات مهم فرهنگی و نیز چگونگی تربیت نسل جدید و پررنگ کردن فعالیت در بخش ها و قسمت های مختلف جامعه است.

 

تشکیل کانون های فرهنگی و هنری یک حرکت خودجوش بوده که در راستای مبارزه با جنگ نرم و ناتوی فرهنگی و نیز ترویج فعالیت های دینی و ارزشی حرکت کرده و می تواند در رفع محرومیت فرهنگی و پیشرفت و سالم سازی جامعه کمک کند.

 

با بهره گیری کامل از ظرفیت مساجد به عنوان مهمترین پایگاه دینی، می توان از آن ها به عنوان مرکز تحولات روحی و روانی جوانان و نوجوانان نام برد.

 

 

کد خبر 580314

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha