به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از کرمان، علی اکبر حقدوست، رئیس دانشگاه علوم پزشکی کرمان، ظهر امروز(۲۶ مهر) در همایش بزرگداشت روز جهانی غذا و تقدیر از واحدهای تولیدی و مسئولین فنی برتر استان کرمان اظهار داشت: در باورهای دینی و اسلامی خودمان اگر مرور و مبحث سلامت را ارزیابی کنیم قطعاً بحث سلامت غذا، نوع و ترکیب آن و شکل مصرف یکی از موارد کلیدی است که شاید بیش از ابعاد دیگر سلامت به آن پرداخته شده باشد.
وی افزود: طب سنتی ما یک تاریخ چند هزار ساله دارد؛ بحث سلامت روان، غذا و مسواک زدن بسیار پر رنگ تر از بقیه وارد شده اند و چیزی که دنیا در حال حاضر به سمت آن می رود قطعاً به بن بست خواهد رسید و روند پیری در جامعه و افزایش بیماری از یک طرف، گران شدن هزینه درمان با داروهای جدید گران قیمت، تکنولوژی پیشرفته، افزایش توقع مردم و کم شدن منابع مالی برای سلامت که می تواند هزینه شود.
حقدوست گفت: کشورهایی مانند کشور خودمان که دوره جوانی آنها به سرعت سپری می شود و تا یکی دو دهه آینده ما آنقدر نیروی کار نداریم و بر عکس تعداد مستمری بگیران ما افزایش پیدا می کند و همه نشان دهنده این است پزشکی و مدیریت سلامت به شکل فعلی ابدا جوابگو نخواهد بود و ما با یک مشکل جدی به زودی روبه رو خواهیم شد.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی کرمان عنوان کرد: تنها راهی که برای جامعه بشری و ایران باقی می ماند ارزان کردن قیمت حفظ سلامت جامعه است و باید مکانیزم هایی پیدا کنیم که مردم سالم تر زندگی کنند و عمر طولانی و با کیفیتی داشته باشند.
وی افزود: بی شک بدون هیچ گونه تردیدی مستندات بسیار قوی است؛ نقش غذایی سالم در این زمینه بسیار جدی و اساسی است و البته بادهای مخالف هم خیلی زیاد در این زمینه در حال وزیدن هستند؛ مانند خشکسالی که باعث افت آب های زیرز مینی شده است و آبها از اعماق بیشتری کشیده شده اند و در نتیجه بدون در نظر گرفتن اختلال در محیط زیست حتما املاح نامناسب در آب افزایش یافته است ومحدود به یک شهر و استان و کشور هم نمی شود.
حقدوست با بیان اینکه تبلیغات ناسالم در مورد غذا زیاد شده است به صورتی که حتی مردم در مدیریت تغذیه منزل خود دچار مشکل شده اند و پیدا کردن غذای سالم دشوار شده است؛ گفت: در اروپا بحث این است که نزدیک 30 درصد جامعه آنها رو به گیاه خواری آورده اند و از غذاهای گوشتی فاصله گرفته اند.
وی با اشاره به اینکه در دنیای امروز ما خیلی به فرآورده های گوشتی میل پیدا کرده ایم این حقیقت غیر انکار ناپذیر است که هم به سلامت ما آسیب می رساند و هم به محیط زیست آسیب رسانده است؛ تصریح کرد: بیش از 65 درصد آسیبی که به لایه اوزون رسیده مربوط به گاز متانی است که از پرورش گاوها در گاوداری ها به وجود آمده و گرچه نقش صنعت در گفتمان پر رنگ بوده اما بعضی از محاسبات نشان داده شاید دامپروری های غیر اصولی و تولید دام زیاد، تأثیرات مخرب تری داشته است.
حقدوست بیان کرد: جامعه بین المللی و ایران به پرخوری روی آورده و این یک آسیب اجتماعی بزرگ است و پر وزنی یکی از معضلات جامعه ما شده و در برخی از شهرهای ایران جمعیت بالغ آن بالای 53 درصد از حد مجاز BMI بالاتر هستند و از یک طرف انرژی زیاد دریافت می کنیم و از یک طرف دیگر کم تحرک هستیم.
دکتر منصور قنبری هم با بیان اینکه هر ساله 24 مهرماه مصادف با 16 اکتبر روز جهانی غذا نامگذاری شده است و هر سال به مناسبت این روز نمایشگاه توانمندی صنعت غذا در تهران برگزار می شود و از نمونه ها تقدیر به عمل می آمد؛ گفت: با توجه به رقابت ناصحیحی که در این مورد به وجود می آمد از ما از وزارتخانه درخواست کردیم که نمایشگاه تواتنمندسازی صنعت غذایی را در شهر کرمان برگزار کنیم که با موافقت روبه رو شد و این نمایشگاه از شنبه 24 مهرماه به مدت سه روز در پارک مادر در حال برگزاری است.
مدیر نظارت بر مواد غذایی معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی کرمان بیان کرد: ما در اداره نظارت بر مواد غذایی در حال حاضر 168 واحد تولیدی را کنترل و نظارت می کنیم که صدور پروانه بهره برداری، بازرسی و... در خصوص ارتقاع وضعیت این واحدها را بر عهده داریم و امر صادرات و واردات مواد غذایی و صدور پروانه تولید که یکی از مهم ترین مجوزهای تولید است؛ بر عهده ما است.
وی با اشاره به اینکه به مناسبت روز جهانی غذا ما شرکت های تولدی غذا را انتخاب کرده ایم و این به منزله این نیست که بقیه واحدهای تولیدی توان و امکانات آنها کم و یا در تولید مشکل خاصی دارند؛ گفت: ما این واحدهای تولیدی را بر اساس فرم های prp که پر شده است انتخاب کرده ایم و افرادی که نواقصی در این فرم ها داشته اند و آنها را بر طرف کرده و امتیاز بالایی دریافت کرده اند و ما باید بر اساس قوانین تدوین شده از سوی و وزاتخانه و این فرم ها واحدهای نمونه را مشخص کنیم.
مدیر اداره غذای معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی کرمان در مورد انتخاب مسئولین فنی برتر گفت: ما بر اساس آیتم های مانند همکاری با اداره نظارت بر مواد غذایی، تعداد محصولاتی که پروانه گرفته اند ، شکایت کم و ... رتبه بندی شده اند.
نظر شما