خبرگزاری شبستان – مازندران
از 26 مهر تا 2 آبان هفته تربیت بدنی نامگذاری شده است که هر ساله برنامه های مختلف برای آن، برگزار می شود و این هفته با شعار «سلامت، افتخار و معنویت با ورزش» آغاز شد.
سه شنبه 27 مهرماه؛ به ورزش، نشاط و پویایی، مدرسه، دانشگاه و حوزه، نامگذاری شده است و در این راستا می طلبد به این مراکز که پروش دهنده سازندگان جامعه هستند در این روز، توجه بیشتر شود.
در مدارس و دانشگاه، درس هایی مرتبط با ورزش و تربیت بدنی، برنامه ریزی شده است که اهتمام به این مهم، تضمین کننده افراد و جامعه ای با روح و جسم سالم است.
توجه به مرام پهلوانی و اجرای اخلاقی و درست ورزش را باید از دوران خردسالی به ورزشکاران، آموزش داد تا همانند جهان پهلوان تختی بار دیگر در ایران زمین را به دنیای ورزش، هدیه داد.
حجت الاسلام رمضان اکبری، یکی از مدرسین دانشگاه، امروز (27 مهر) به مناسبت هفته تربیت بدنی به خبرنگار خبرگزاری شبستان در ساری گفت: این روزها را باید به جامعه ورزش به ویژه جوانان، ورزش دوستان و افرادی که در این راه و مسیر، تلاش می کنند و ذخیره های ورزش جامعه هستند به طور ویژه تبریک و تهنیت عرض نمود چرا که ورزش، اهمیت والایی دارد.
وی اظهار کرد: اهمیت تبیین ورزش از دیدگاه اسلام و قرآن به عنوان یک وسیله سلامتی برای همه افراد و جامعه محسوب می شود و از این جهت، تعاریف متعددی برای ورزش، بیان شده است.
حجت الاسلام اکبری بیان کرد: اصل خود تعریف ورزش به عنوان یک هدف نیست بلکه باید وسیله ای برای تندرستی و شادابی در عمر، کار و زندگی، انتخاب شود.
وی ابراز کرد: بهترین تعریف ورزش که در جامعه مصطلح است، تعریف اسلام و معصومین(علیهم السلام) از ورزش است که پیامبر بزگوار اسلام حضرت محمد مصطفی(صلی الله علیه و آله)، ورزش را به عنوان سلامت روح و سلامت جسم، بیان می دارند و وسیله شادابی و نشاط هر جامعه ای است.
حجت الاسلام اکبری با اشاره به اینکه هدف از ورزش، پویایی فکری و معنوی اشخاص و جامعه است زیرا فکر سالم در بدن و جامعه سالم قرار دارد، گفت: حضرت امام صادق(علیه السلام) فرمود که« ورزش، دشمن تنبلی و کسالت است از کسالت و بیقراری بپرهیز که کلید هر بدی به شمار می آید و کسی که کسل است، حقی را اداء نمی کند و یکی از عوامل کاهش کسالت، ورزش است».
وی اظهار کرد: در اسلام به هفت ورزش تاکید شده است که دومیدانی، مادر همه ورزش ها به شمار می آید و در روایت آمده که پیامبر(صلی الله علیه و آله)، گاهی با افراد مسابقه دو می داد.
حجت الاسلام اکبری بیان کرد: از دوران پیغمبر(صلی الله علیه و آله) به اسب سواری، اهمیت فراوانی به این ورزش داده شد و همچنین شنا که پیامبر رحمت، حضرت محمد مصطفی(صلی الله علیه و آله )، آموزش شنا و تیراندازی را تاکید کردند.
وی ابراز کرد: تیراندازی، چهارمین ورزش تاکید شده در اسلام است که پیامبر خاتم(صلی الله علیه و آله)، حق فرزند بر پدر را آموزش این ورزش دانستند و همچنین پیاده روی که امکانات خاص نمی خواهد، پنجمین ورزش به شمار می آید.
حجت الاسلام اکبری گفت: کشتی و وزنه برداری، ششمین و هفتمین ورزش مورد تاکید دین مبین اسلام است که می طلبد به فراگیری آنها، کوشا بود.
وی اظهار کرد: ایمان، علم و معرفت، توکل به خدا، گرفتن دست بیچارگان، جوانمردی، تواضع به ویژه در برابر پيشکسوتان و مربیان، انضباط، استفاده از تجارب دیگران، روحیه گذشت، داشتن روحیه دفاع از دین و سرزمین اسلامی از ویژگی های اخلاق ورزشکار محسوب می شود.
حجت الاسلام اكبري بیان کرد: تکبر، خشونت، کینه ورزی، غرور، دوپینگ دشمن رقابت عادلانه، نژادپرستی در ورزش، فحاشی و تبانی از نبایدهای اخلاقی است که باید از آنها در ورزش، اجتناب کرد.
وی ابراز کرد: جوانان جامعه از دبستان تا دانشگاه، نسبت به ورزش که از نگاه دین، دنیا و جهان ستودنی است، جدیت فراوانی داشته باشند و این مهم در بین آحاد مردم جامعه، پیاده و جاری شود.
حجت الاسلام اکبری گفت: جامعه ای که از سلامت جسم برخوردار است به طور قطعی سلامت تفکر و اندیشه نیز دارد.
گزارش: معصومه علیزاده
نظر شما