به گزارش خبرگزاری شبستان ، هنرمندان لیبی برای بیان احساسات سرکوب شده خود در طول دوران دیکتاتوری معمر قذافی و نشان دادن حس آزادی خود پس از انجام قیام های مردمی در این کشور نمایشگاهی با عنوان « جنایات قذافی » را در بنغازی به راه انداخته اند.
علی واک واک ، یکی از هنرمندان زیرزمینی که تاکنون جرات بیان عقاید و احساسات خود در غالب هنر را نداشته است در این باره می گوید : ما هنرمندان 41 سال انتظار کشیده ایم تا به جای پنهان کردن هنرهای خود در خانه هایمان آنها را د رمعرض دید عموم قرار دهیم.
آثار ارائه شده در این نمایشگاه منعکس کننده روح آزادی جویی است که از زمان مقاومت مردم در برابر نیروهای امنیتی قذافی از اواسط ماه فوریه تا کنون به شدت نمود پیدا کرده است.
برای تاثیر گذاری بیشتر این نمایشگاه گروه های مخالف دولت قذافی محل برگزاری این نمایشگاه را در جایی انتخاب کرده اند که شاه ادریس در سال 1951 استقلال لیبی را اعلام کرد.
این مکان تاریخی مورد بازسازی قرار گرفته تا تا به عنوان موزه « جنایات قذافی » در تاریخ باقی بماند.
در ابتدای وروی این موزه بخشی وجود دارد که در آن مجسمه بزرگی از قذافی قرار داده شده است که اطراف آن را موش های پلاستیکی احاطه کرده اند و بر سر در این بخش عبارت « زباله دان تاریخ » نوشته شده است.
واک واک در این باره می گوید : به خواست خدا قذافی به زودی وارد زباله دان تاریخ می شود و برای همیشه در آن باقی خواهد ماند.
در برخی از آثار هنری این نمایشگاه موشک های متلاشی شده گراد به نمایش در آمده است و عنوان « تروریسم و موشک های گراد » برای آنها در نظر گرفته شده است.
همچنین یکی از گالری های این موزه به طور کلی به کاریکاتورهای قذافی اختصاص داده شده است و گالری دیگری نمایش دهنده آثار هنری کودکان مدرسه ای است که قذافی را به عنوان یک دیکتاتور به نمایش گذاشته است.
بنابر گزارش اسلام آنلاین ، محمد طارحونی ، یکی از هنرمندان فعال در راه اندازی بخش زباله دان تاریخ می گوید : قذافی هیچ ارزشی برای هنر قائل نبود و نسبت به این مسئله دیدگاهی مغرضانه داشت .
وی می افزاید : از نظر قذافی هر اثر هنری که منعکس کننده مفاهیم سیاسی و اجتماعی بود اثری کم ارزش و رد شده بود و این دیدگاه انگیزه همه هنرمندان برای به خلق آثار هنری را به صفر رسانده بود.
به گفته طارحونی قذافی همیشه هنرمندان را موش خطاب می کرد و به همین دلیل هم در بخش زباله دان تاریخ موش هایی بر روی سر ودوش قذافی گذاشته شده اند.
هنرمندان قذافی پس از چهار دهه محرومیت از به نمایش گذاشتن آثار خود ، نمایشگاه جنایات قذافی را برای نشان دادن احساس آزادی خود به نمایش گذاشته اند.
کد خبر 58422
نظر شما