به گزارش خبرگزاری شبستان از بجنورد؛ حجت الاسلام ابوالقاسم یعقوبی، نماینده ولی فقیه در خراسان شمالی در پیامی به مناسبت هفته گرامیداشت کتاب و کتابخوانی بیان کرده است:
یا رب چه خوش است بی دهان خندیدن بی منت پا گرد جهان گردیدن
امام جمعه بجنورد می افزاید: مطالعه کتاب و کتابخوانی یعنی سیر و سفر اندیشه انسانی در حوزه های گوناگون زندگی، کتاب رفیق راه و مونس تنهایی ما انسان هاست که ما را به عمق تاریخ بشری می برد و از ژرفای آموزه های ادیان الهی با خبر می سازد، کتاب یعنی حرکات، فکر، تغذیه عقل و اطعام فرهنگی درسبک زندگی اسلامی. امام علی علیه السلام می فرماید:"الکتب بساتین العلماء" کتاب ها بوستان های دانشمندان است.
وی در ادامه این پیام آورده است: همانگونه که در پارک ها، جنگل ها، باغ و بوستانها، انسان احساس فرح و نشاط می کند و از صحنه های زیبای طبعیت لذت می برد و با تنفس سالم احساس حیات و سر زندگی در او ایجاد می شود، در هنگام کتابخوانی هم همین احساس و حالت روحی و معنوی در انسان شکوفا می شود، با ورق زدن کتاب ها و فرورفتن به عمق مطالب، پروانه فکر آدمی به پرواز در می آید و مانند پرندگان خوش پرواز که بر فراز درختان پرواز می کند احساس سبکی و سبکبالی می کند.
کتابخوان هم با آغاز مطالعه، خود را در فضایی سرشار از آرامش می بیند که پرنده فکرش جولان می یابد و او را به عمق تاریخ و ژرفای معارف انسانی و اسلامی می کشاند و با خود می برد.
حجت الاسلام یعقوبی در این پیام با اشاره به آداب مطالعه، بیان می کند: کتاب های استاندارد و مورد اعتماد را باید گزینش کنیم. کتاب های نویسندگان به نام و پخته و فرهیخته مانند استاد شهید مطهری که هرچه بر قلمشان جاری شده است نافع و سودمند و انسان ساز و جامعه پرداز است را مورد مطالعه قرار بدهیم. زمام فکر وعقل مان را به دست کسی بسپاریم که ما را به سلامتی به سر منزل مقصود می رساند و از نوشته های شبه آفرین و تردید ساز بپرهیزیم.
وی در ادامه این پیام ادامه داده است: هنگام مطالعه را زمانی انتخاب کنیم که دغدغه های پیرامونی نداشته باشیم تا مطالب در صفحه فکر و روحمان نقش بندد و ماندگار بماند و یادداشت برداری از مطالب کلیدی و راهگشا را حتما در کنار مطالعه داشته باشیم. امام حسن علیه السلام فرمود: «در هنگام جوانی آموخته های خود را یادداشت کنید تا در بزرگی از آن بهره گیرید.» و تلاش کنیم که موضوعی، مطالعه کنیم تا آگاهی هایمان طبقه بندی شود و ذهن ما انبار شلوغ و نابسمانی از مطالب پراکنده نگردد.
نظر شما