دولت نباید به واسطه نظارت بر تماشاخانه ها؛ بزرگ تر شود

خبرگزاری شبستان: رییس هیات مدیره صنف تماشاخانه های ایران، واگذاری بخشی از حوزه نظارتی دولت به مدیران تماشاخانه ها را از لازمه های رسیدن به خصوصی سازی دانست.

شاهین چگینی، رییس هیات مدیره ی انجمن صنفی تماشاخانه های ایران، درباره ی بحث کاهش میزان تصدی گری دولت با تقویت نهادهای صنفی و مردمی که از اولولیت های برنامه ی پیشنهادی دکتر صالحی امیری وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی است، به خبرنگار تئاتر شبستان گفت: خوشبختانه در زمینه ی تئاتر، نخستین قدم های خصوصی سازی با تشکیل انجمن صنفی تماشاخانه های ایران برداشته شد. با گذشت چند ماه از فعالیت این انجمن، اینک حفظ صیانت انجمن صنفی اهمیت دارد.

 

وی ادامه داد: تعریف خصوصی سازی، این است که مردم بخشی از مدیریت دولتی را بر عهده بگیرند تا دولت کوچک و چابک تر شود. در واقع وقتی مردم، بخشی از وظایف دولت ها را بر عهده بگیرند، خصوصی سازی اتفاق میفتد و در آن صورت ما شاهد کوچکتر شدن بخش دولتی و واگذاری بخشی از مدیریت امور به بخش خصوصی خواهیم بود که به تقویت نهادهای خصوصی منجر می شود.

 

مدیر تماشاخانه ی تئاتر مان، اضافه کرد: علیرغم تشکیل انجمن صنفی تماشاخانه ها، اتفاقی که رخ داده این است که بخش نظارتی دولت، به واسطه ی نظارت بر بخش خصوصی در حال بزرگ تر شدن است که این، مسیر درستی نیست و با تعریف خصوصی سازی در تضاد است. این سئوال برای ما پیش آمده که آیا مرکز هنرهای نمایشی به عنوان متولی تماشاخانه ها و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی که نهاد بالادستی است، حاضرند بخشی از مسئولیت های حوزه ی نظارتی را به ما واگذار کنند یا خیر؟

 

چگینی افزود: شهر تهران تا دو سال قبل، ۴ تماشاخانه ی خصوصی داشت که امروز به بیش از بیست تماشاخانه رسیده است. اینکه دولت برود و بیست نفر را برای نظارت به تماشاخانه های بخش خصوصی به مجموعه ی خود اضافه کند، با مسئله ی کوچک سازی تناقض دارد. باید همه ی جوانب را در نظر گرفت و بررسی کرد که طبق قانون کجاها قابل واگذاری به بخش خصوصی دارد. در این میان، اگر ضعف قانونی وجود دارد، آیین نامه ها باید اصلاح شود و زمینه برای کار بخش خصوصی ایجاد شود.

 

شاهین چگینی تصریح کرد: اینکه انجمن صنفی تشکیل شده به معنای خصوصی سازی نیست، چرا که خصوصی سازی وقتی اتفاق میفتد که ما شاهد کوچک تر شدن تصدی گری دولت در تمامی امور باشیم و دولت صرفا نقش نظارتی داشته باشد. از وقتی که انجمن تشکیل شده، ما دو جلسه را به بحث واگذاری بخشی از مسئولیت های دولتی به تماشاخانه ها اختصاص دادیم. پیشنهاد ما این است که امکان واگذاری بخشی از امور نظارتی به بخش خصوصی می تواند وجود داشته باشد. ما می پذیریم که دولت باید طبق قانون نظارت داشته باشد و در این مسئله، هیچ بحثی نداریم. اما بحث این است که بخشی از این مسئولیت به مدیران تماشاخانه ها واگذار شود. یعنی مدیر تماشاخانه مسئول اجراهای تماشاخانه ی خود باشد و همان مسئولیتی را بر عهده بگیرد که مدیر مسئول روزنامه بر عهده دارد. امیدواریم این اتفاق در این حوزه هم بیفتد و مدیر تماشاخانه مسئولیت اجراها را بر عهده بگیرد و در آن صورت، مدیر نه تنها سهل انگاری نمی کند که با توجه به اینکه مسئله ی سرمایه اش در میان است، جدی تر به رعایت مواردی که مورد نظر است، اهتمام می ورزد. ضمن اینکه این پیشنهاد منافاتی با نظارت دولتی ندارد اما خواست ما این است که در مرحله ی اول مسئولیت بر عهده ی مدیران تماشاخانه ها گذاشته شود.

 

وی ادامه داد: اینکه مدیر تماشاخانه مستقیما مسئول آثار نمایشی خود بشود و صیانت از آثار را خودش به عهده بگیرد، مسئله ای است که می تواند ما را به خصوصی سازی نزدیک کند تا بخش خصوصی بخشی از وظایف مدیریت دولتی را بر عهده بگیرد. تقاضای ما این است که کارگروهی با حضور نمایندگان وزارت ارشاد و هیات مدیره ی صنف تشکیل شود تا آیین نامه ای را تنظیم کنند که واگذاری امور به بخش خصوصی تسهیل شود و بخش خصوصی به واسطه ی این بتواند روی پای خودش بایستد.

کد خبر 590069

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha