به گزارش خبرگزاری شبستان از قزوین به نقل از روابط عمومی کمیته امداد امام خمینی (ره) استان قزوین، حجت الاسلام علی طهماسبی د ر نشست با کارکنان کمیته امداد استان قزوین بیان کرد: روابط اجتماعی در اسلام در جایگاه محوری قرار گرفته است؛ زیرا انسان از نظر ساختار وجودی به گونه ای است که بی ارتباط انسانی، از نقص بزرگی رنج می برد و هرگز به کمال بایسته و شایسته خویش نخواهد رسید.
وی ادامه داد: چنین نگاهی به روابط انسانی، موجب شده تا بسیاری از گزاره ها و آموزه های وحیانی قرآن متوجه تبیین و تفسیر معنا و مفهوم روابط انسانی، جایگاه، اهمیت و قوانین مربوط به آن شود.
امام جمعه شهرستان الوند تصریح کرد: برخلاف همه ادیان و مذاهب، اسلام دینی با محوریت همگرایی اجتماعی است؛ به گونه ای که دست یابی به کمالات انسانی، تنها با محوریت اجتماع انسانی تحقق می یابد، این گونه نیست که انسان بتواند برپایه خودبینی و خودمحوری به کمالات بایسته و شایسته برسد، از این رو عرفان اسلامی، عرفان اجتماعی است.
وی تصریح کرد: خدمت به مردم در این میان از اهمیت بالایی برخوردار است، چراکه شناخت خداوند سبحان و خدایی شدن تنها از مسیر خلق می گذرد، در واقع هر چند که عمل صالح دایره وسیع و گسترده ای دارد که شامل نماز و روزه و دیگر عبادات محض شرعی می شود، اما اگر به خوبی توجه شود، این معنا به دست می آید که احسان به دیگران و خدمت به همه موجودات و آفریده های خداوندی از جمله انسان، مهم ترین و اساسی ترین کارهای نیک و اعمال صالحی است که انسان می تواند در مقام انسانیت به عنوان خلیفه الهی انجام دهد.
حجت الاسلام طهماسبی به آیات مختلف قرآن در نیکی به دیگران، احسان و انفاق اشاره کرد و گفت: بسیاری از آموزه های قرآنی به ویژه آموزه های دستوری آن مرتبط با دیگران سامان یافته است، به عنوان نمونه خداوند در کنار نماز، مسئله انفاق و پرداخت زکات را مطرح می کند که یک عمل اجتماعی و مرتبط با دیگران است؛ به این معنا که هر چیزی را که از هر طریق از جمله تلاش، کار و کوشش به دست آورده می شود، باید بخشی از آن را به دیگران بخشید بی آنکه منتی بر آنان گذاشته شود.
وی تأکید کرد: کسانی که در دستگاه های خدمت رسان کار می کنند باید خداوند سبحان را شاکر باشند که معاش آنها در محلی است که با عبادت الهی گره خورده است و در این میان کار کمیته امداد در زمینه خدمت به مردم از برجستگی بیشتر و اجر مضاعفی برخوردار است.
امام جمعه شهر الوند توضیح داد: کمیته امداد با تجربه خدمتی خویش و به واسطه حضور در عرصه های مختلف و دورافتاده، باید بستر خدمتی خود را بیش از پیش تقویت کند تا شیوه تلاش این نهاد در خدمت به مردم به الگویی در کشور تبدیل شود.
وی یادآور شد: کمیته امداد به عنوان متولی خدمت به محروم ترین اقشار جامعه باید با تلاش و کوشش خود الگوی خدمت مردم به کشور باشد تا دستگاه های هم نیز از روحیه خدمتی این نهاد الگو بگیرند.
نظر شما