به گزارش خبرنگار قرآن و معارف خبرگزاری شبستان، دومین نشست هم اندیشی راهکارهای توسعه و ترویج وقف قرآنی صبح امروز با حضور حجج اسلام علی محمدی، رییس سازمان اوقاف و امور خیریه، حجت الاسلام حمید محمدی، رییس شورای توسعه فرهنگی قرآنی کشور، مهدی قره شیخلو؛ رئیس سازمان دارالقرآن الکریم و جمعی از مسئولان نهادهای قرآنی در سازمان اوقاف و امور خیریه برگزار شد.
حجت الاسلام علی محمدی در ابتدای این نشست، گفت: زمینه سازی و فرهنگ سازی برای حضور مردم در وقف های قرآنی در جامعه امروز تاکید می شود به طوری که هر فرد در حد توان خود حتی با وقف یک جلد قرآن کریم، می تواند واقف باشد.
وی با اشاره به لزوم وقف های جمعی و گروهی قرآنی در جامعه، خاطرنشان کرد: اقدام عملی برای توسعه وقف قرآنی و الگوسازی عملی برای جوانان در این زمینه یکی از ملزومات توسعه فرهنگ وقف قرآنی است.
رییس سازمان اوقاف و امور خیریه، اظهار کرد: حکم وقف یعنی یک نهاد ممتاز دینی با چند وجه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی به تبلیغ وقف های گوناگون بپردازد.
محمدی با بیان اینکه مطرح کردن کارکردها و خدمات مختلف وقف در جامعه امروز یکی از شرایط توسعه فرهنگ قرآنی وقف است، ادامه داد: از بین بردن نگرانی و اضطراب مردم در نیات موقوفات و اطلاع رسانی هزینه کرد وقف های آنان از طرف سازمان اوقاف و امور خیریه، می تواند به توسعه و ترویج وقف قرآنی منجر شود.
وی افزود: یکی از راه های از بین بردن اضطراب و نگرانی مردم این است که واقفان مدیریت و تولیت وقف خود را بر عهده بگیرند.
رییس سازمان اوقاف و امور خیریه، تبلیغ وقف در قالب هنر را یکی از ملزومات توسعه فرهنگ آن دانست و بیان کرد: تولید فیلم و سریال و انیمیشن و موشن گرافی از ابزارهای هنری تبلیغ وقف هستند و برای به کارگیری آن ها، سوژه های بسیار خوبی در سطح کشور وجود دارد که به نظر در صورت انعکاس آن ها بسیار اثرگذار هم خواهند بود.
محمدی با اشاره به نیاز جامعه به وقف منفعتی، افزود: وقف منفعتی خود دارای درآمد است، این در حالی است که بسیاری از موسسات قرآنی موقوفات انتفاعی هستند که برای تداوم و بقای آن ها باید هزینه شود در حالی که درآمدی که از وقف منفعتی حاصل می شود خود به ترویج فرهنگ وقف کمک می کند.
وی با بیان اینکه جزیی کردن نیازهای کشور در موقوفات قرآنی در راستای توسعه فرهنگ قرآنی مهم است، خاطرنشان کرد: در بحث وقف قرآنی کلی گویی فایده ندارد بلکه در این عرصه باید مصداق گویی کرد، به طور مثال می توان در این راستا به موارد وقف در مورد چاپ، کتابت، حفظ، قرائت و آموزش قرآن اشاره کرد.
رییس سازمان اوقاف و امور خیریه با اشاره به شناسایی و معرفی واقفان قرآنی در حوزه های مختلف به جامعه، اظهار کرد: راه اندازی جلسات کارشناسی در رسانه ملی به صورت مستمر، آسان کردن وقف به طوری که اجرای آن برای متولیان راحت باشد و اجرای امور خیریه وقفی به تناسب نیاز جامعه از ملزومات توسعه فرهنگ وقف قرآنی است.
محمدی با اشاره به حضور مشاوره های وقف در بسیاری از اماکن مذهبی، اظهار کرد: عملیاتی ساختن و فعال سازی اقدامات واقفان می تواند به افزایش اعتماد افراد جامعه در رابطه با مقوله وقف منجر شود.
نظر شما