به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از یزد، حجت الاسلام هاشمی نژاد، از محققان شیعی و اسلام شناسی امروز ( 25 آذر) در نخستین گردهمایی « رهروان خورشی عالم تاب» با حضور روحانیون تشیع و اهل تسنن در اداره کل تبلیغات اسلامی استان یزد گفت: مسئله وحدت بین فرقه های اسلامی، مسئله ای بسیار مهم است.
وی افزود: اصل تقریب و وحدت بین مسلمین از زمان پیامبر اکرم (صلی الله علیه و آله و سلم) است و تا جایی که وجود مقدس حضرت امیر المومنین ( علیه السلام) باعث جلوگیری از اختلافات بود.
این محقق اهل تشیع تصریح کرد: یکی از جاهایی که مسلئه تقریب ما را به نتیجه رساند، مسئله دارالتقریب مصر بود که برای اولین بار در تاریخ اسلام بعد از بحث های بسیار زیاد اعلام رسمی شد و بیان شد که ما در اسلام همگی یکی هستیم و بیان کردند که مذهب جعفری مذهب پنجم جهان بود و هیچ مشکلی وجود ندارد و در بین علمای اهل تشیع نیز در مقابل تمام سختی ها ایستادند.
حجت الاسلام هاشمی نژاد خاطرنشان کرد: امروز دارالتقریب به عنوان الگویی برای علمای عصر جدید است که بتوانیم با تمسک به آنها وحدت را پیگیری کنیم زیرا تمام مردم مسلمان نگاهشان به علما است.
وی ادامه داد: تا به حال مساله تقریب از روزنه هایم ختلف بررسی شده است که سیاسی، تاریخی، فرهنگی و اجتماعی از جمله این موارد بوده است اما مسئله ای که خیلی کم بدان پرداخته شده است بررسی فقهی مسئله وحدت است و ما باید به عنوان عالمان اسلامی این را مسلم کنیم که دیدگاه دین ما و قران و مذهب و روایات درباره مذهب و تقریب چیست.
این مبلغ اهل تشیع خاطرنشان کرد: وحدت در آیات قرآن به نوعی است که اختلاف را حرام می داند و روایات متعددی را در خصوص وحدت می دانیم.
حجت الاسلام هاشمی نژاد گفت: اگر ما حرف اختلاف آمیز زدیم حرام است و گناه کردیم و واجب است هرچه به وحدت می انجامد باید به سمت آن حرکت کنیم.
وی افزود: مصداق بارز دشمنی، نفاق است و اگر تفرقه کردیم دشمنان دین می آیند و این همه بحث های نفاق آمیز همگی به منظور از بین بردن اسلام است.
این مبلغ اهل تشیع بیان کرد: محورهای وحدت بسیار متفاوت است که قران، اهل بیت (علیهم السلام) و حضرت علی ( علیه السلام)، کعبه، نماز و روزه از جمله این ها است و به همان اندازه که بین شیعه و سنی اختلاف وجود دارد به همان میزان بین حفنی و مالکی اختلاف وجود دارد و این به همان میزان است.
حجت الاسلام هاشمی نژاد بیان کرد: اگر به خود بیاییم که منشا اختلاف ما از کجا بوجود می آید بسیاری از مشکلات حل می شود و مدتها است که مقام معظم رهبری نیز این اختلاف را حرام می دانند
وی افزود: وحدت و تقویت مشترکات و کم کردن اختلافات هدف ما است که علما با کار علمی باید این کار را بکنند و این مشکلات را نباید در بین جوانان و احساسات و بین مردم حل کرد.
نظر شما