سیدی که دل به مسجد، نبسته است

خبرگزاری شبستان: حجت‌الاسلام و المسلمین احتشام حسینی، انگیزه خود از حضور در مسجد صاحب الزمان (عج) را خدمت، معرفی و بارها به نمازگزاران تاکید کرده که «هر وقت صلاح می دانید، فرد دیگری را بیاورید، زیرا دل به مسجد نبسته‌ام و نخواهم بست».

خبرگزاری شبستان ـ گروه مسجد و کانونهای مساجد: شناخت ائمه جماعات اثرگذار در سطح مساجد و پیرو آن جامعه، علاوه بر معرفی الگوهای نیک به افراد، می‌تواند مشوقی برای ائمه جماعات جوان تر در مدیریت هر چه بهتر مساجد باشد، خبرنگاران ما طی سلسله گزارش هایی به معرفی تعدادی از ائمه جماعات با سابقه و اثرگذار در محیطی که در آن قرار داشته یا دارند، میپردازند.

 

در این نوبت، حجت‌الاسلام و المسلمین سید کاظم احتشام حسینی؛ امام جماعت مسجد صاحب الزمان (عج) تهران (خیابان ری، خیابان دردار) معرفی می‌شود (این گزارش، در روزهای پایانی آذرماه 95 در حسینیه احتشام الواعظین تهیه شده است.)

 

تولد در جوار منزل آیتالله العظمی بروجردی

سید کاظم احتشام حسینی، در شهرستان بروجرد در جوار منزل آیت‌الله العظمی سید حسین بروجردی (ره) دیده به جهان گشود، جد (پدربزرگ پدری) وی، مرحوم حجت‌الاسلام و المسلمین سید محمد باقر بهشتی، از کاشان به بروجرد رفت و در این شهر، مورد استقبال آیت‌الله بروجردی قرار گرفت، حجت‌الاسلام و المسلمین سید حسن احتشام معروف به احتشام الواعظین، پدر حاج آقا کاظم، در جوانی از بروجرد به تهران هجرت کرد و با راه‌اندازی حسینیه «احتشام» علاوه بر برگزاری مراسم سوگواری و مولودی، در آن، کلاس‌های قرآن و احکام نیز برپا می‌کرد.

 

سال های تحصیل در قم

سید کاظم در نوجوانی برای ادامه فراگیری علوم دینی رهسپار قم شد و از درس حضرات آیات، سید حسین بروجردی، سیدالمحدثین، فاطمی، ایروانی، لاهوتی، سید علی بهشتی، سید محمد تقی کشفی، سید محمدرضا کشفی و تعدادی دیگر از علما و استادان حوزه علمیه قم، استفاده کرد.

 

از شرکت در روضه تا اقامه نماز در مسجد

وی در دهه چهل شمسی برای شرکت در مجلس روضه حسینیه احتشام در خیابان دردار حضور یافت که آقا شیخ باقر، امام جماعت مسجد صاحب الزمان (عج) بیمار شد و اهالی محل از پدر وی ـ حجت‌الاسلام و المسلمین سید حسن احتشام ـ برای اقامه نماز در این مسجد دعوت کرد، پدر نیز پسر را امر به حضور در مسجد صاحب الزمان (عج) کرد.

 

چندسالی از حضور سید کاظم در مسجد صاحب الزمان (عج) گذشت تا سال 44 با همت وی و تعدادی از هیات امنا و خیران، کار توسعه فضای این مسجد با 61 هزار تومان آغاز شد، ضمن اینکه توصیه برخی شخصیت‌ها مانند آیات سید علی خامنه ای و سید محمد حسین بهشتی که از هم دوره ای‌ها و دوستان سید کاظم احتشام حسینی بودند، انگیزه توسعه این مسجد را بیشتر کرد.

 

 

دل به مسجد نبستهام

حجت‌الاسلام و المسلمین سید کاظم احتشام حسینی، انگیزه خود از حضور و اقامه نماز در مسجد صاحب الزمان (عج) را خدمت به مردم معرفی می کند و از لطف آنان نسبت به خود تشکر می کند و می گوید: بارها به دوستان و نمازگزاران تاکید کرده‌ام، هر وقت صلاح می دانید، فرد دیگری را به جای من بیاورید، زیرا من دل به مسجد نبسته‌ ام و نخواهم بست.

 

وی بیان کرد: کلاس‌های احکام و علوم دینی که سال ها به همت پدرم در حسینیه احتشام برای کودکان و نوجوانان برگزار می‌شد به مسجد انتقال یافت، ضمنا احکام و دستورات دین را با عمل برای آنان بیان می‌کردیم تا در ذهن‌ ها ماندگار شوند.

 

مسجدی که مسجدساز است

از برکت مسجد صاحب الزمان (عج) تاکنون چند مسجد در شهرهای مختلف استان تهران مانند شهر ری، خیرآباد، علی آباد و قاسم آباد شهریار و ... ساخته شد، همچنین مسجد امین دربار تهران (واقع در خیابان امیرکبیر) که اخیرا به «سیدالشهدا (ع)» تغییر نام یافت و مدتی تعطیل شده بود، با اقامه نماز جماعت ظهر و عصر توسط سید کاظم احتشام حسینی و تلاش‌های وی، احیا شد،  در این ایام، حجت‌الاسلام و المسلمین سید ابوالفضل احتشام حسینی، نماز ظهر و عصر را در مسجد صاحب الزمان (عج) اقامه می‌کرد.

 

برکات مسجد صاحب الزمان (عج) فراوان است که داستان‌هایی شنیدنی دارند، برای نمونه در سال ۱۳۵۰ فردی با ورود به مسجد، تقاضای کمک مالی کرد که برای اجابت آن، حاج آقای احتشام حسینی، بین دو نماز خطاب به نمازگزاران گفت، دوست داریم صندوق قرض الحسنه ای در مسجد راه‌اندازی شود و در ادامه پسربچه‌ای به منزل رفت و با قلکش برگشت و گفت 17 تومان دارم، این پول، سرآغاز تاسیس صندوق این مسجد به نام «صاحب الزمان (عج)» شد که بعدها به نام «الهادی» تغییر یافت.

 

ائمه جماعات نالایق استعفا دهند

حجت‌الاسلام و المسلمین سید کاظم احتشام حسینی با اشاره به افزایش آسیب‌های اجتماعی در کشور در اثر فقر، گفت: اگر مسئولان کشور، توانایی مدیریت ندارند، با طلب استغفار از درگاه الهی، استعفا دهند و جای خود را به مسئولان بهتری بدهند و اگر ائمه جماعات مساجدی هم هستند که توانایی مدیریت و ایجاد هماهنگی میان نهادهای مسجد ـ بسیج، هیات امنا و ... ـ را ندارند، استفعا دهند.

 

او ادامه می دهد: افزایش روحیه معذرت خواهی و پذیرش اشتباه توسط مسئولان و ائمه جماعات موجب اصلاح وضعیت جامعه و کاهش آسیب‌های اجتماعی خواهد شد.

 

کد خبر 594844

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha