«سلمان هراتی» در همان اوایل شاعری به سبک و زبان خود دست یافت

خبرگزاری شبستان: یک نویسنده با بیان اینکه دوره شعر و شاعری سلمان هراتی یک دهه بود، گفت: هراتی در این دوره سه دفتر شعر چاپ کرد و انصافا یکی از شاعران موفق حوزه انقلاب و دفاع مقدس بود.

علی تقوی، از نویسندگان کشورمان در مورد یکی از آثار خود با عنوان " سلمان هراتی " که به تازگی منتشر شده است، به خبرنگار شبستان گفت: سلمان هراتی یکی از شاعران معروف انقلاب و دفاع مقدس است. از طرف گروه پایداری حوزه هنری برای مجموعه شخصیت های مانا یکی از شخصیت ها را انتخاب کردم. به نظرم سلمان هراتی برای پژوهش و نگارش جذاب تر بود.

 

تقوی با بیان اینکه کتاب سلمان هراتی را در دو فصل نوشتم، عنوان کرد: منابعی که در مورد سلمان هراتی در دسترس بود را جمع آوری کردم. مجموعه اشعار سلمان هراتی برای چند بار خوانش شد تا به جمع بندی برای نگارش یک کتاب صد صفحه ای برسم. کتاب سلمان هراتی در دو فصل نوشته شده است. فصل اول به زندگی سلمان و فصل دوم به نقد و بررسی مجموعه اشعار وی می پردازد.

 

تقوی تصریح کرد: در بخش دوم کتاب سلمان هراتی ابتدا به بیان تاثیرگذاری سلمان از دیگر شاعران اشاره کردم. هر شاعری در ابتدا ناگزیر است در جنبه های سبک و زبان از دیگر شاعران تاثیر پذیرد. سلمان هراتی در همان اوایل شاعری به سبک و زبان مختص خود دست یافت و صاحب سبک زمانی خود در حیطه شعر انقلاب و دفاع مقدس شد.

 

این نویسنده با اشاره به اینکه کتاب سلمان هراتی مشتمل بر 144 صفحه است، خاطرنشان کرد: با اینکه مقرر بود کتاب کم حجم و 100 صفحه ای باشد اما کتاب سلمان هراتی 144 صفحه شد. شعرهای سلمان واکاوی شد. تمام اشعار سلمان در هر یک از مقوله های پنجگانه عاطفه، تخیل، زبان، موسیقی و شکل تحلیل و نقد شد. هدف از نگارش مجموعه شخصیت های مانا این بود که مخاطبان که بیشتر از قشر نوجوان و جوان هستند با شخصیت های تاثیرگذار فرهنگی و اجتماعی آشنا شوند.

 

این نویسنده با بیان اینکه کتاب سلمان هراتی می تواند به شاعران جوان کمک کند، اظهار داشت: شاعرانی که در ابتدای راه هستند و کسانی که تازه وارد وادی شعر و شاعری شدند، می توانند از زندگی شاعران موفق معاصر الگو بگیرند و موفق شوند نگارش کتاب سلمان هراتی حدود یک سال زمان برد. در این مدت تمام منابع در مورد سلمان تهیه، دیده و استفاده شد. حدود بیش از 50 منبع برای نگارش این کتاب استفاده شده است.

 

وی با اشاره به اینکه سلمان هراتی کمتر از سه دهه فرصت زندگی داشت، بیان کرد: سلمان هراتی در 28 سالگی درگذشت. اگر سروده های سلمان را در نظر بگیریم، می توانیم بگوییم سلمان یکی از شاعران موفق حوزه انقلاب و دفاع مقدس است. دوره شعر و شاعری سلمان یک دهه است. در همین دوره سه دفتر شعری چاپ می کند و انصافا سلمان هراتی شاعر موفقی بوده است.

 

گفتنی است، مجموعه «شخصیت‌های مانا» با هدف ارائه الگوهای موفق، به زندگی شخصیت‌های نیک‌نامی می‌پردازد که در عرصه‌های دانش، فرهنگ، سیاست و اجتماع در ایران معاصر می‌زیسته‌اند. تاکنون زندگی‌نامه افرادی چون سید احمد خمینی به قلم جواد کامور بخشایش، زندگی نامه طاهره صفارزاده به قلم ذبیح الله حبیبی‌نژاد، زندگی نامه سید محمدعلی داعی الاسلام به قلم جمشید نوروزی، زندگی نامه سیدغلامرضا سعیدی و سیدجعفر شهیدی به قلم اکبر خوش‌زاد، زندگی نامه مجید شریف واقفی به قلم جلیل امجدی، زندگی نامه سیدمحمد فرزان به قلم فرهاد طاهری، زندگی نامه بهاءالدین محلاتی به قلم دکتر محمدجواد مرادی‌نیا و زندگی نامه سلمان هراتی به قلم علی تقوی در مجموعه «شخصیت‌های مانا» منتشر شده است.


گفتگو از مریم داوری

کد خبر 596771

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha