معرفی شخصیت‌های ماندگار جوانان را از الگوهای غیربومی بی‌نیاز می‌کند

خبرگزاری شبستان: یک نویسنده معتقد است، معرفی افراد موفق و ماندگار در قالب فیلم و کتاب با ایجاد انگیزه در جوانان و ارتقای هویت فرهنگی، جامعه را از الگوهای وارداتی بی نیاز می کند.

جواد کامور بخشایش، نویسنده و پژوهشگر در پاسخ به این سوال که معرفی شخصیت‌های موفق و ماندگار در قالب کتاب و فیلم چه تاثیری بر روی نسل جوان دارد، به خبرنگار شبستان گفت: ما مدت‌ها در تکاپوی این بودیم که چطور می‌توانیم سلیقه نسل جوان را به دست آوریم و بر اساس سلایق و گهگاهی نیازهای نسل جوان، آثاری تولید کنیم که این آثار هم معرفی گذشته باشد که یک هویت است و هم نگاهی به آینده باشد و در جوانان ایجاد انگیزه کند. اینکه الگوهای مطرح ما چطور این همه سختی را متحمل شدند و در عرصه های مختلف فرهنگی و اجتماعی تاثیرگذار بودند، می تواند در جوانان ما انگیزه ایجاد کند.

 

بخشایش تصریح کرد: نگاه ما بر این است که با توجه به مطالعات گسترده ای که دوستان در زمینه شخصیت های ماندگار داشتند، آثاری که در این زمینه تولید می شود ،تاثیرگذار باشد. معرفی این گونه شخصیت ها در ایجاد انگیزه و هویت فرهنگی برای نسل آینده قطعا موثر است.

 

وی تصریح کرد: یکی از دلایلی که ما شخصیت های مانا را کوتاه معرفی می کنیم این است که از حوصله مخاطبان امروز خارج نشود. در واقع کتاب های 500 صفحه ای در حوصله مخاطبان امروز نمی گنجد. بر این اساس مجموعه شخصیت های مانا کوتاه و خلاصه نوشته شد.

 

این نویسنده و پژوهشگر در مورد تاثیرگذاری ساختن فیلم از زندگی شخصیت‌های مانا اظهار داشت: به نظر من ساختن فیلم از زندگی شخصیت های موفق و ماندگار بسیار خوب و اثرگذار است. توان ما نویسندگان در حد نوشتن کتاب است. من استدعا دارم از کسانی که در حوزه هنر به خصوص هنر تصویری و رسانه ای کار می کنند این آثار را ببینند، نه تنها آثار ما بلکه آثاری که به این شکل و شمایل نوشته می شود را ببینند.  آثاری که در تبیین و ارتقای فرهنگ، هدف دارند را بررسی کنند. فیلمسازان می توانند این آثار را ببینند و این شخصیت های بزرگ را به عنوان الگو در جامعه معرفی کنند.

 

کامور بخشایش خاطرنشان کرد: معرفی الگوها باید به حدی گسترده باشد که جامعه نیازمند الگوی وارداتی نباشد. ما باید در قبال نسل آینده احساس مسئولیت کنیم و بتوانیم الگوهای گذشته مان را که الگوهای بومی و خودی بودند به نسل بعدی معرفی کنیم تا انشاءالله برای ارتقای فرهنگ کشورمان ایجاد انگیزه ای شود.

 

این نویسنده و پژوهشگر در پاسخ به این سوال که نوشتن های کتاب هایی همچون مجموعه شخصیت های مانا چقدر می تواند در مقابله با تهاجم فرهنگی تاثیرگذار باشد به شبستان گفت: قطعا و صددرصد تاثیرگذار است. هر کدام از آثار مجموعه شخصیت های مانا را که ملاحظه می کنید، می بینید در کنار معرفی زندگی نامه افراد، اندیشه های آنها نیز معرفی شده است، اندیشه هایی که بومی، دینی و اسلامی هستند. هر چقدر بتوانیم این گونه شخصیت ها را برای نسل امروز و آینده معرفی کنیم به یقین از الگوی وارداتی از جوامع غربی بی نیاز خواهیم کرد.

 

گفتنی است، تاكنون زندگی‌نامه افرادی چون سید احمد خمینی به قلم جواد كامور بخشایش، زندگی نامه طاهره صفارزاده به قلم ذبیح الله حبیبی‌نژاد، زندگی نامه سید محمد علی داعی الاسلام به قلم جمشید نوروزی، زندگی نامه سیدغلامرضاسعیدی و سیدجعفرشهیدی به قلم اكبر خوش‌زاد، زندگی نامه مجید شریف واقفی به قلم جلیل امجدی، زندگی نامه سیدمحمد فرزان به قلم فرهاد طاهری، زندگی نامه بهاءالدین محلاتی به قلم دكتر محمدجواد مرادی‌نیا و زندگی نامه سلمان هراتی به قلم علی تقوی در مجموعه " شخصیت‌های مانا " منتشر شده است.

 

گفتگو از مریم داوری

کد خبر 598104

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha