«صفارزاده» اندیشه هایش را در زندگی جاری کرد

خبرگزاری شبستان: حبیبی نژاد با بیان اینکه طاهره صفار زاده یکی از بانیان حوزه هنری بودند، گفت: یکی از کتابهای شعر ایشان در دانشگاه های خارج از کشورتدریس می شد.

ذبیح الله حبیبی‌نژاد، نویسنده از چاپ اثر جدید خود با عنوان " طاهره صفارزاده " خبر داد و گفت: کتاب " طاهره صفارزاده " از مجموعه کتاب‌های شخصیت ماناست. این کتاب‌ها با هدف ارایه الگوهای موفق و شخصیت های کم آوازه و پرآوازه نیکنام که در عرصه های اجتماعی، فرهنگی و سیاسی تاثیرگذار بودند، نوشته شده است. این نوع کتاب ها برای عموم مخاطبان به ویژه جوانان و دانشگاهیان در 100 صفحه به طور مختصر و مفید به نگارش درآمده است. دفتر ادبیات انقلاب اسلامی در سال 88 طرح مجموعه شخصیت های مانا را کلید زد.

 

حبیبی‌نژاد با بیان اینکه طاهره صفارزاده یکی از شخصیت های تاثیرگذار است، عنوان کرد: ایشان نویسنده، شاعر، نظریه پرداز، محقق و استاد دانشگاه بودند که تاثیر ایشان در فرهنگ و ادب کشور بسیار واضح است. تحقیق و نگارش کتاب در مورد خانم طاهره صفارزاده از شروع فیش برداری تا اتمام نگارش کتاب یک سال به طول انجامید. متاسفانه به دلایلی روند چاپ کتاب به تاخیر افتاد و سرانجام امسال 10 جلد اول مجموعه شخصیت های مانا توسط انتشارات سوره مهر که وابسته به حوزه هنری است، چاپ شد.

 

وی در مورد دلایل انتخاب خود در مورد نگارش پیرامون زندگی طاهره صفارزاده اظهار داشت: یکی از دلایلم که زندگی ایشان را برای نوشتن انتخاب کردم این بود که خانم طاهره صفارزاده بسیار پایبند به اعتقادات خود بودند. ایشان هرچه در ذهن و اندیشه داشتند، همان را در زندگی و آثار خود جاری کردند.

 

این نویسنده و پژوهشگر با اشاره به شخصیت چندبعدی طاهره صفارزاده بیان کرد: ایشان شاعر و مترجمی توانمند و استاد دانشگاهی تاثیر گذار بودند. خانم صفارزاده کسی بود که بنیاد نقد علمی و عملی ترجمه را در ایران پایه‌گذاری کرد. ایشان به دلیل تحصیلاتی که داشتند و تجربه ای که کسب کردند در دانشگاه آیووای آمریکا توانستند به مدرک استاد هنرهای زیبا دست یابند و درجه دکتری بگیرند.

 

حبیبی‌نژاد خاطرنشان کرد: طاهره صفارزاده بعد از پیروزی انقلاب اسلامی به ایران بازگشتند. ریاست دانشگاه شهید بهشتی و همچنین ریاست دانشگاه ادبیات این دانشگاه به ایشان واگذار شد. خانم طاهره صفارزاده مجموعه شعری به انگلیسی با عنوان " چتر سرخ " در آمریکا منتشر کردند. این مجموعه شعر در 1968 چاپ شد. سپس این کتاب به زبان های مختلف ترجمه شد و برخی از کشورها این کتاب را به عنوان واحد درسی تدریس کردند. یکی از موسیقیدانان آلمانی و یک موسیقیدان آمریکایی بر روی اشعار " چتر سرخ " آهنگ هایی گذاشتند.

 

این نویسنده با بیان اینکه طاهره صفارزاده شخصیت ویژه ای داشت، عنوان کرد: ایشان در دو رشته ادبیات فارسی و زبان انگلیسی قبول شدند که در نهایت زبان انگلیسی را انتخاب کردند. در دانشگاه شخصی با نام عبدالوهاب نورانی از ایشان خواستگاری کرد که ایشان جواب رد دادند و شعری در جواب خواستگار خود سرودند. در کتابی که در مورد طاهره صفار زاده نوشتم مروری اجمالی بر زندگی ایشان داشتم و در بخش دیگر توجه مخاطب را به مجموعه آثار ایشان جلب کردم.

 

وی تصریح کرد: طاهره صفارزاده کانون فرهنگی نهضت اسلامی را راه اندازی کرد که 300 هنرجو در رشته های مختلف زیر نظر ایشان آموزش می دیدند. این کانون بعدها به حوزه اندیشه و هنر اسلامی تغییر نام یافت و سپس حوزه هنری از دل این حوزه به وجود آمد. در حقیقت می توان گفت که طاهره صفارزاده یکی از بانیان حوزه هنری است.

 

حبیبی‌نژاد با بیان اینکه طاهره صفارزاده با مردم جامعه خود همراه بود، اظهار داشت: طاهره صفارزاده از ظلم و استبداد بیزار بود. زمانی که در آمریکا بود شعرهای ضد نژادپرستی سرود که مورد استقبال قرار گرفت. ایشان همچنین شعرهایی در مورد مردم ضعیف کشور خود سرودند. طاهره صفار زاده در زمینه ادعیه های قرآنی 27 سال فعالیت داشتند و نظریه ای در ترجمه تخصصی واژگان تخصصی دادند که فرهنگستان زبان فارسی آن را پذیرفت.

 

وی یکی از آثار فاخر طاهره صفارزاده را ترجمه انگلیسی فارسی قرآن کریم دانست و افزود: طاهره صفارزاده در 20 سال توانست قرآن کریم را به زبان انگلیسی و فارسی با معادل سازی خوبی که کشف کرده بود، ترجمه کند. ایشان در سال 1380 لقب خادم القرآن را گرفتند و در سال 1371 از سوی وزارت علوم به عنوان استاد نمونه معرفی شدند. طاهره صفار زاده در ماه مارس 2006 میلادی همزمان با روز جهانی زن از سوی انجمن نویسندگان آفریقایی آسیایی به عنوان زن نخبه و شاعر مسلمان برگزیده شدند. خانم طاهره صفارزاده در نخستین جشنواره شعر فجر به عنوان شاعر برگزیده در بخش نو و سپید معرفی شدند. اولین اثر ایشان یک داستان با عنوان " پیوندهای تلخ " بود. این داستان را از روی زندگی خود نوشتند.

 

گفتگو از مریم داوری

کد خبر 598371

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha