به گزارش خبرگزاری شبستان از کرمان، سبک زندگی اسلامی که چندی است با توجه دادن رهبر معظم انقلاب اسلامی به این مهم، در بسیاری از برنامه های فرهنگی صحبت از آن می رود، زیربنایی دارد که به نظر می رسد باید بر اساس آن، شالوده سبک زندگی را پی ریزی کرد.
حدیث مشهور و متواتر ثقلین که در آن رسول اکرم صلی الله علیه وآله بر موضوع مهم «تمسک به قرآن و عترت» برای جلوگیری از ضلالت و گمراهی تأکید دارند؛ ما را به این نکته رهنمون می سازد که باید هر روز به این دو مهم تمسک داشته باشیم چه اینکه انسان همواره با وسوسه های نفسانی و شیطانی درگیر است و خود به تنهایی قادر به این نیست از پسِ آن برآید.
یکی از وجوه تمسک به عترت که از اهمیت ویژه ای هم برخوردار است؛ مطالعه دقیق و عمیق فرمایشاتی است که از معصومین علیهم السلام به ما رسیده و می تواند در سبک زندگی اسلامی چراغ راه باشد؛ امروز به بهانه دهم ربیع الثانی، خجسته زاد روز باسعادت امام یازدهم، امام حسن عسکری علیه السلام به ذکر حدیثی از آن بزرگوار که در تحف العقول آمده، اشاره می کنیم به امید آنکه مؤثر واقع شود.
آن حضرت در حدیثی بسیار عمیق می فرمایند: «پارساترین مردم کسی است که در موارد شبهه توقف کند؛ عابدترین مردم کسی است که در برپایی واجبات استوار باشد؛ زاهدترین مردم کسی است که حرام را ترک کند و کوشاترین مردم شخصی است که گناهان را رها کند»
گرچه واکاوی فرمایشات معصوم علیه السلام در بضاعت ما نیست و فهم ما از رسیدن به بطون آن ناتوان و عاجز است اما آب دریا را گر نتوان کشید، هم به قدر تشنگی باید چشید، لذا با دقت در این فرمایش جدای از شاخصه انسان های پارسا، عابد، زاهد و کوشا، به این مطلب نیز رهنمون شدیم که در مواجهه با شبهات چه وظیفه ای داریم.
امروز و در شرایطی که تبلیغات رسانه های گوناگون ضد دین و معاند و همچنین فضای مجازی موارد متعددی از شبهات را برای نسل جوان ما مطرح می کند تا از طریق عقیده او، اسباب انحراف فکری و رفتاری ایجاد کند، وظیفه همه این است در این موارد به سادگی هر مطلبی را نپذیرند بلکه با صبوری و متانت و طرح موارد شبهه با اهل علم و فضل، از این مسیر پرخطر به سلامت عبور کنند.
در ادامه مطلب به شاخصه عابدان اشاره شده و عابدترین مردم را استوارترین آنها در عبادت می دانند؛ حقیقتاً حضرت چه زیبا فرمودند، به راستی اگر امروز در انجام واجبات الهی و یا در عقیده و سلوک خود محکم و استوار باشیم و فردا، به هر دلیلی از مواضع خود عقب نشینی کرده و کندروی داشته و یا از مسیر برگردیم چه سود؟! رهرو آن نیست که گه تند و گهی خسته رود، رهرو آن است که آهسته و پیوسته رود، از همین جهت است که در بسیاری از ادعیه طلب ثبات قدم و استواری می کنیم... و ثَبِّتْ لِی قَدَمَ صِدْقٍ..!
توجه به حلال الهی و پرهیز از محرمات، سرآغاز هر توفیق و آرامشی برای انسان است؛ امام حسین علیه السلام در روز عاشورا به سپاه عمر سعد فرمودند: «اینکه سخنان من در شما تأثیر نمی گذارد، برای این است شکم های شما از حرام پرشده است» سبحان الله که این لقمه های حرام با آدمی چه می کند تا آنجا که دل انسان پذیرای سخن امام معصوم هم نیست و در برابر آن خاضع نمی شود.
حرام، محدود در خوردنی نمی شود؛ گاه یک نگاه حرام، یک فعل حرام و... عمری بندگی را بر باد فنا می دهد و اینجاست که امام عسکری علیه السلام رابطه میان زهد و ترک حرام را خاطرنشان کرده و می فرمایند: زاهدترین مردم کسی است که حرام را ترک کند.
آخرین فراز فرمایش حضرت، به نظر حقیر حاکی از آن است که امام علیه السلام ساحتِ اصلیِ کوشش را مشخص کردند که آن{ساحت} باید در رها کردن گناهان باشد. بسیاری از ما صبح تا شب را برای رسیدن به یک موقیعت برتر و یا مزایای دنیوی تلاش می کنیم اما حاضر نیستیم روزی یک ساعت برای ترکِ فلان رذیلت اخلاقی و رفتاری تلاش کنیم.
امام عسکری علیه السلام در جای دیگری می فرمایند: «بهتر از زندگى چيزى است كه چون از دستش دهى، از زندگى بدت آيد، و بدتر از مرگ چيزى است كه چون به سرت آيد مرگ را دوست بدارى»
طاهره بادامچی
نظر شما