نهادینه سازی فرهنگ دینی و بومی سدی در برابر هجمه های دشمنان

خبرگزاری شبستان: حرکت در مسیر فرهنگ دینی و صیانت از اصول و ارزش های بومی راه مقابله با توطئه های دشمنان است.

خبرگزاری شبستان_ خرم آباد؛

فرهنگ اسلامی و ایرانی، فرهنگی است که در طول هشت سال دفاع مقدس در برابر هجمه های دشمنان ایستاد و در طول عمر انقلاب اسلامی ایرانی هربار به نحوی و در مسیری دشمن را با چالش مواجه کرده و در برابر اهداف استعماری دشمنان قد علم می کند.

 

ایثارگری های ملت ایران و پیروزدر عرصه های مختلف در سایه فرهنگ جهادی و فرهنگ غنی ایثار حاصل شد.

 

دشمنانی که از این فرهنگ سیلی ها خورده است، امروز به هر دری می زند که با  ابزارهای چون تهاجم فرهنگی و یا ایجاد و حمایت از گروه های تکفیری و تروریستی از اشاعه این فرهنگ در جهان جلوگیری کند.

 

دشمن ابزاری چون ماهواره، فضای مجازی و رسانه را در خدمت گرفته و تلاش می کند با ترویج فرهنگ ابتذال نسل جوان و نوجوان از ارزش های دینی و فرهنگ بومی دور کرده و به فرهنگ مصرف گرایی و غربی بکشاند.

 

در قالب هجمه های مختلف تلاش می شود که مردم از عبادت خدا غافل شده و با دور شدن از ارزش های والای الهی و انسانی به  دام توطئه های آنان افتاده و از سبک زندگی ایرانی اسلامی دور شوند.

 

مرتضی پیرحیاتی، کارشناس مسائل دینی و اجتماعی، در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری شبستان در خرم آباد، گفت: هوشیاری عمومی و تقویت برنامه های فرهنگی مهم ترین راه مقابله با توطئه های دشمنان است.

 

وی با اشاره به ساختار علمی انسان، افزود: یکی از ساختارهای وجودی انسان، بنیان علمی اوست، انسان افزون بر سرمایه های علمی و بینشی فطری، مجهز به قوای ادراک است و این قوای ادراکی در یک رتبه نیست.

 

پیرحیاتی، اظهار داشت: مجموع قوای موجود در ساختار علمی انسان و در راستای هستی او از طبیعت تا ماورای طبیعت به ترتیب حس و خیال و وهم و عقل است.

 

وی ادامه داد:  به دیگر سخن، به تناسب امر مرتبه از وجود انسان، یکی از قوای بینشی در وجودش نهادینه شده است که نقش خاص خود را در روند ادراک ایفا می کند.

 

این کارشناس ادامه داد: البته برخی از این قوا به منزله فروع و بعضی به منزله اصل شجره ادراکی انسان است.

 

وی بیان کرد: نازل ترین و فرعی ترین قوه بینشی انسان، همان قوه حس است که مستقیما در ارتباط با ماده ومادیات است. نقش قوه(حس) ادراک و تصور مفرد محسوسات است؛ یعنی این قوه هرگز حکم نمی دهد و قضیه درست نمی کند.

 

پیرحیاتی، ادامه داد: بالاتر از قوه حس، خیال است که خزانه ای برای گردآوری مرزکات قوه حس است، پس از خیال و هم است که معنای جزئی را اداراک می کند و کاری به صورت ندارد، نظیر دو ستیها و دشمنی های جزئی، صفا، وفا و کینه های جزئی.

 

وی خاطرنشان کرد: پس از حس، خیال و وهم وعقل انسان در مرتبه اعلای وجود او قرار دارد و امامت دیگر قوا به عهده اوست.

 

پیرحیاتی، ادامه داد: روح انسان شئون مختلی دارد که در بعد بینش های نهایی از آن به عقل نظری یاد می شود، چون مربوط به امور نظری و فکر است.

 

وی افزود: نقش عقل نظری، رهبری اداراک انسان در جهتی هماهنگ و همسو با علوم فطری و حضوری است.

 

پیرحیاتی، با اشاره به ساختار تمایلات انسان افزود: یکی از اصلی ترین ساختارهای وجودی انسان، ساختار ارادی و میلی اوست، در این ساختار وجود انسان، سخن از قوای جذب و دفع، تمایل و تنفر درباره حق و باطل، صدق و کذب و زیبا و زشت و... است.

 

وی تصریح کرد: از طرف دیگر قوای انسانی مربوط به این ساختار( اعم از فطری و طبیعی) برخی نقش جذب و برخی نقش دفع را ایفا می کند.

 

پیرحیاتی، با اشاره به نیروی جذب و دفع در ساختار تمایلات، گفت: در ساختار تمایلات انسان و در راستای وجود او از طبیعت تا آن سوی طبیعت، قوایی به موازی قوای اداراکی و در تعامل با آنها وجود دارد.

 

وی با بیان اینکه کشش وجودی و همچنین گریز در انسان، به عنوان ارادت و کراهت یا محبت و عداوت بروز می یابد، افزود: همان جاذبه را هراه تحت تربیت عقل و وحی رقیق شود، تولی می خوانند و همان دافعه را وقتی تحت تدبیر عقل و وحی قرار گیرد تبری می نامند و  جزو متن دین و از ارکان عبادی می شود و در بخش های فقهی و فروع دینی قرار می گیرد.

 

پیرحیاتی، اذعان داشت: این مرتبه از جاذبه و دافعه، حتی درباره ذات اقدس الهی نیز تصور می شود، می توان گفت که خدای سبحان، ولی چه کسی است و از چه کسی بیزار است.

 

کد خبر 601690

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha