به گزارش خبرگزاری شبستان، بانکهای بزرگ انگلیس سرمایه گذاران صدها میلیون پوندی در شرکتهایی هستند که تولیدکننده بمبهای خوشهای می باشند و این در حالی است که تولید و تجارت اینگونه سلاحهای مرگبار از سوی سازمانهای بینالمللی تا کنون بارها مورد مخالفت قرار گرفته است.
" رویال بانک اسکاتلند" ، " بارکلیز" ، " اچ اس بی سی " و " لیودز تی اس بی " همگی از تأمینکنندگان مالی شرکتهای تولید بمبهای خوشهای هستند که یکی از نتایج استفاده از آنها معلول کردن و یا کشتن انسانهای بیگناه است.
سال گذشته در ماه اگوست، بریتانیا یک عضو فعال کنوانسیون بمبهای خوشهای شد. این کنوانسیون یک معاهده جهانی است که استفاده، تولید، ذخیره و انتقال بمبهای خوشهای را ممنوع میکند اما امروز بانکهای انگلیس با زیر پا گذاشتن قوانین این معاهده به آسانی هزینههای مربوط به صنعت ساختن بمبهای خوشهای مرگبار را تأمین میکنند.
تا امروز 108 کشور این معاهده را که همچنین گروههای مختلف را از کمکرسانی به تولید بمبهای خوشهای منع میکند، امضا کردهاند.
متأسفانه با وجود گذشت یک سال هنوز هیچ تلاشی از سوی دولت ائتلافی انگلیس برای جلوگیری از سرمایهگذاری بانکها در کمپانیهای ساخت بمبهای خوشهای انجام نشده است.
با دور زدن قوانین ، مؤسسههای مالی تا زمانی که به طور مستقیم در تولید بمب سرمایهگذاری نکردهاند میتوانند به حمایت خود از تولیدکنندگان سلاحهای خوشهای ادامه دهند.
این راه گریز از قانون سازمان عفو بینالملل را ترغیب به آغاز یک کمپین ملی کرده است که بر اساس آن دولت باید قانونی را علیه سرمایهگذاری غیرمستقیم در تولید بمبهای خوشهای به تصویب برساند.
تحقیقات انجام شده از سوی کارشناسان تسلیحاتی هلند در مورد چگونگی ادامه سرمایهگذاری مؤسسههای مالی انگلیس در صنعت ساخت بمبهای خوشهای نشان میدهد که مؤسسه مالی دولتی آر بی اس مجرم و مقصر اصلی در این زمینه است.
این بانک پس از ورشکستگی در بحران اعتباری با بودجه عمومی از این بحران نجات یافت و اکنون مالیاتدهندگان مالکیت 83 درصد از این بانک را در اختیار دارند اما این رویه موجب مهار این بانک از سرمایهگذاری صدها میلیون پوندی در تجارت تسلیحاتی نشده است.
در اکتبر سال 2010 میلادی، آر بی اس به عنوان یکی از اعضای سندیکای بانکداران بودجهای معادل یک میلیارد دلار به " الیانت تک سیستم " تولیدکننده تسلیحاتی در آمریکا اختصاص داد.
بانک نیمه دولتی لیودز نیز که با تزریق 20 میلیارد پوند از بودجه دولتی تا حدودی بحران را پشت سر گذاشت سرمایهگذاری بزرگی در شرکت " مارتین لاک هید" ، یکی از بزرگترین شرکتهای تولید تسلیحات آمریکا که دارای سابقهای طولانی در تولید بمبهای خوشهای است، انجام داد.
بنا بر گزارش روزنامه ایندیپندنت، در آوریل سال 2009 میلادی نیز بانکهای بارکلیز و اچ اس بی سی در سرمایهگذاری کلان برای شرکت تکسترون، یکی از تولیدکنندگان سلاح در آمریکا که سلاحهای ترکیبی حسگر قویترین بمب خوشهای جهان را تولید میکند، مشارکت کردند.
اکثر سرمایهگذاران بمبهای خوشهای متعلق به کشور آمریکا هستند که از امضای معاهده ممنوعیت جهان تولید، ذخیره و تجارت این تسلیحات امتناع کرده است.
بلژیک، ایرلند، لوکزامبورگ و نیوزیلند تنها کشورهایی هستند که بانکهای خود را از هرگونه سرمایهگذاری مستقیم و غیرمستقیم در صنایع ساخت بمبهای خوشهای منع کردهاند.
پایان پیام/
نظر شما