به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از بندرعباس، عباس صالحی امشب در مراسم افتتاحیه چهاردهمین نمایشگاه کتاب هرمزگان در بندرعباس، تصربح کرد: بیش از 100اثر از آیت الله هاشمی چه به شکل فردی و چه به شکل گروهی منتشر شده است که تفسیر و راهنمای ایشان در 22جلد، فرهنگ و قرآن در 33جلد و 10ها جلد خاطرات از جمله این کتاب هاست.
وی با بیان اینکه ایشان شخصیتی سرشناس و شاخص اهل قلم نیز به شمار می رفت، خاطرنشاتن ساخت: ضایعه رحلت ایشان نه تنها ضایعه ای برای اسلام و انقلاب که ضایعه ای برای فرهنگ نیز به شمار می رود.
معاون فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اشلامی، انقلاب اسلامی را فرصتی برای فرهنگ کتاب دانست و افزود: در سال گذشته حدود 82هزار عنوان کتاب چاپ اول و چاپ مجدد داشتیم و در سال95 نیز تا اواخر دی ماه بیش از 60هزار عنوان کتاب چاپ اول و چاپ مجدد با بیش از 8درصد افزایش عنوان چاپ شده است.
وی تنوع تالیف در حوزه های مختلف از جمله هم علوم محض و حوزه علوم اجتماعی و علوم انسانی، کودک و نوجوان، ادبیات و علوم اسلامی و دین نشانه آمایش موضوعات در چاپ کتاب برشمرد و یادآور شد: در دولت تدبیر و امید اتفاقات مثبت و تاثیرگذاری در حوزه فرهنگ مکتوب افتاده است.
صالحی یکی از روکردهای جدی دولت تدبیر و امید و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی را افزایش سهم استانها به طور عام و فرهنگ مکتوب به طور خاص اعلام کرد و گفت: در سال 94 بیش از 23درصد اعتبارات معاونت فرهنگی به طور مستقیم و 33درصد به طور غیر مستقیم به استان ها تعلق پیدا کرده است.
معاون فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ادامه داد: در همین دوره سه ساله بیش از 120مورد حمایت از مفاخر ملی در استان ها و بیش از 130جشنواره ادبی استانی و بیش از 50مراسم کتاب سال استان ها اتفاق افتاده است.
وی از هرمزگان به عنوان استانی که محل توجه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و معاونت فرهنگی آن بوده است یاد کرد و بیا داشت: یکی از اقدامات قابل توجهی که مدتی است تعطیل شده و باید نسبت به احیای آن اهتمام داشت کنگره شعر و داستان جوان استان است که وازرت فرهنگ و ارشاد اسلامی به جد این موضوع را پیگیری می کند.
صالحی ابراز امیدواری کرد که قبل از پایان دولت یازدهم کنگره دشعر و داستان جوان را در هرمزگان دوباره احیا شود.
معاون فرهنگی ورازت فرهنگ و ارشاد اسلامی از برپایی 80 نمایشگاه کتاب استانی در سه سال اخیر خبر داد و گفت: امروز شاهد برپایی چهاردهمین نمایشگاه کتاب استانی هرمزگان هسیتیم که فرصتی است برای دسترسی بهتر برای کتاب و ایجاد یک موج فرهنگی بر مبنای کتاب.
وی بر دیده شدن کتاب های تولید شده در کشور تاکید کرد و یادآور شد: دسترسی به کتاب از طریق این 80نمایشگاه کتاب استانی در این سه سال فرصتی را فراهم میکند که میلیون ها کتاب در این نمایشگاهها عرضه شوند.
به گفته صالحی نمایشگاههای کتاب استانی یک جشنواره فرهنگی بر محور کتاب است که مورد تقویت و تاکید قرار گرفته اند و در کنار آنها اتفاقات متنوع فرهنگی در هفته نمایشگاه کتاب بر محور کتاب می افتد.
معاون فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی اضافه کرد: این نمایشگاهها با این محور مورد تاکید قرا گرفته اند که ناشران حرفه ای تر در آن حضور یابند و کتاب های با کیفیت تر در این محیط عرضه شوند که ما امروز شاهد این اتفاق در استان ها هستیم.
وی افزود: آنچه که می تواند حلقه کتاب را کامل تر و جامع تر کند دسترسی به کتاب از حالت موقت به حالت مستمر در آید که امیدواریم در استان ها کتاب فروشی هایی خوب و کتابفروشان بصیر داشته باشیم.
معاون فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با بیان اینکه تعامل امکانات استان با وزارت خانه می تواند دسترسی به کتاب را آسانتر مستمرتر و دائمی تر کند افزود: حلقه دوم جریان کتاب خانی است که می تواند با شتاب و نفوذ بیشتر از دوران طفولیت در دورن خانواده شکل گیرد.
به گفته صالحی؛ در وزارت خانه ارشاد در این سه سال چند طرح اجرا شد که از جمله آن جام باشگاههای کتاب خوانی است که امیدوارم در این استان نیز جدی تر دنبال شود.
وی از ایجاد جام باشگاههای کتاب خوانی در 16شهر با 100ها باشگاه کتاب خوانی و هزاران عضو در کشور خبر داد.
نظر شما