نرگس مهمان زمستانی مازندرانی ها/گل و پیاز نرگس منبع درآمد باغداران

خبرگزاری شبستان: نرگس گیاهی تزئینی و درآمدزااست واز اوایل زمستان در بیشتر خانه‌ها و باغ‎های مازندران به وفور می‎توان یافت اما کشت تجاری آن بیشتر در شهرستان های ساری، قائمشهر و جویبار صورت می گیرد.

خبرگزاری شبستان-مازندران

 

با آمدن زمستان عطر و بوی منحصر به فرد از هر خانه و باغی استشمام می شود و زیبایی این گونه گیاهی نوازش بخش دیدگان ساکنان منازل، کشاورزان، باغداران، رهگذران و هرآنکه به نوعی با این گل درارتباط است، خواهد بود.

 

در میان گل‌های فصل زمستان شاید اولین گلی که به ذهن هرکسی خطور می‌کند گل نرگس باشد، همگان بدون شک گل نرگس را دیده و بوی آنرا استشمام کردهاند. این گل را در بیشتر خانه‌ها و باغهای مازندران به وفور میتوان یافت اما کشت تجاری آن بیشتر در شهرستان های ساری، قائمشهر و جویبار انجام می شود.

 

این گیاه تزئینی که در روایات و احادیث دینی نیز مورد تاکید است از اوایل تیر و مردادماه کشت و در آذر ماه به مدت 45روز برداشت و در اختیار مصرف کننده قرار می گیرد.

۶۰ گونه گل نرگس با ۶ رنگ در جهان کشت می شود که ۴ گونه آن را می‌توان در دشتها و کوهپایه‌های زاگرس در استانهای ایلام، لرستان، خوزستان، فارس، کهگیلویه و بویر احمد و مازندران مشاهده کرد.

 

گلهای نرگس به رنگ سفید، زرد، نارنجی، کم پر و پُر پر(شصت پر) در مناطق مختلف استان مازندران یافت می شوند.

 

از خواص دارویی گل نرگس هم میتوان به درمان بیماریهایی نظیر افسردگی، جوش صورت، آسم، آبسه‌ها، شبکوری، کک و مک، درمان درد مزمن اعصاب و مفاصل و نقرس اشاره کرد.

 

سلیمان حاتم نژاد، مدیر جهادکشاورزی شهرستان جویبار  درخصوص کشت و برداشت گل نرگس در روستاهای این شهرستان به خبرنگار شبستان گفت: بر اساس آمارهای رسمی 25 هکتار از زمین های جویبار  زیر کشت این گل که بیش از 60گونه آن در جهان وجود دارد، است.

وی با بیان اینکه کاشت این گیاه که یک فرصت کاملا اقتصادی است از تیر و مرداد ماه آغاز می‌شود، افزود: گل نرگس از اواسط آذر تا اوایل بهمن ماه در برخی زمان ها تا نیمه اول اسفند ماه برداشت می شود.

 

حاتم نژاد با اشاره به اینکه جویبار در مقایسه با قائمشهر و ساری بیشترین سهم در کشت و برداشت این گل در مازندران را به خود اختصاص داده، اظهار داشت: سالانه بیش از چهار میلیون شاخه گل نرگس در زمین های کشاورزی جویبار تولید و ازطریق بازارهای داخلی در اختیار مصرف کننده قرار می گیرند.

 

وی، میزان تولید گل نرگس در هر هکتار را 150 هزار شاخه اعلام کرد و گفت: بخش گیلخواران و روستاهای کرد محله ، زرین کلا و تعداد روستاهای دیگر این گل کشت می شود.

حاتم نژاد با اشاره به اینکه 280 نفر به صورت مستقیم و غیر مستقیم به کشت و برداشت گل نرگس اهتمام دارند، خاطرنشان کرد: گل نرگس جویبار  علاوه بر تهران به شهرهای همجوار مازندران و همچنین شهرهای استان های گیلان، گلستان و خراسان نیز ارسال می شود.

 

وی با بیان اینکه پیاز این گل نیز محل درآمد خوبی برای باغداران محسوب می شود، اذعان داشت: گل نرگس شهرستان جویبار از لحاظ کیفیت و عطر با توجه به شرایط آب و هوایی، رتبه اول استان را به خود اختصاص داده است.


یک گل فروش سیار که از روستا برای عرضه گل به ساری آمده درگفتگو با شبستان ضمن سپاسگزاری از خالق یکتا برای رویش گل نرگس در طبیعت زیبای این دیار، گفت: در فصل های مختلف سال محصولات و گیاهان مختلفی را برای کسب درآمد به بازارهای محلی می آورد.

 

وی با بیان اینکه از اوایل آذرماه تا اسفندماه  حتی در نوروز گل نرگس را برای فروش به شهر آورده و به مردم عرضه می کند، اظهار داشت: بعضی از مردم برای اینکه این گل زیبا را در حیاط خانه های خود نظاره گر باشند، متقاضی پیاز نرگس هستند.

 

این گل فروش دوره گرد، با اشاره به اینکه به گفته قدیمی ترها گل نرگس در کنار بوی خوش، خواص دارویی هم دارد، گفت: گل نرگس گل فصل سرما است اما به خاطر برف امسال گل ها کمتر به بار نشستن و درآمد کمتری نیز از این محل دریافت کرد.

 

وی با اشاره به اینکه مردم در مواجه با ما گل فروش های دوره گرد که از روستاها به شهرها و بازراهای هفتگی می آئیم انتظار تخفیف زیاد دارند و این برای ما مقدور نیست، اظهار داشت: بیشترین سود از گل نرگس روستاها را دلالان و رابطه های گل فروشان کسب می نمایند و به قیمت ناچیز از روستائیان می خرند و با قیمت بالاتری عرضه می دارند.

گزارش: سودابه احمدپورملکشاه

کد خبر 603402

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha