سیدرضا؛ دانش آموز انقلابی و مبارز/مسجد جامع آستانه پاتوق مبارزان انقلابی

خبرگزاری شبستان: مسجد جامع آستانه اشرفیه به جهت حضور شهید ابوالحسن کریمی، آیت الله ضیایی و کانون ولیعصر محوریت انقلاب در آستانه و پاتوق مبارزان انقلابی بود.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از لنگرود: هر روز انقلاب برای زنان و مردان آن زمان پر از خاطرات شیرین و تلخ بسیاری است که ما باید برای حفظ ارزش های انقلاب اسلامی خاطرات مبارزین انقلابی را جمع آوری کرده و در اختیار نسل جوان جامعه بگذاریم تا شناخت دقیق تری از دوران مبارزاتی مردم علیه نظام سلطه داشته باشند.

 

 آغاز دهه مبارک فجر نیز بهانه ای است تا با مبارزان انقلابی که از دوران جوانی در مبارزات علیه نظام شاهنشاهی مبارزه می کردند به گفتگو بنشینیم و این بار نیز در سلسله گزارش های خبرگزاری شبستان گیلان پای صحبت های سید رضا جوادپور از مبارزین آن زمان و چهره ورزشی شناخته شده زادگاهش، آستانه اشرفیه یکی از شهرهای شرق گیلان می نشینیم و از خاطرات خود برای نسل جوان چنین می گوید.

 

سید رضا جوادپور در سال 1339 در شهر آستانه اشرفیه از شهرهای گیلان و در یک خانواده روحانی و مذهبی متولد شد که دوران تحصیل ابتدایی، راهنمایی و متوسطه خود را در آستانه و دوسال آخر متوسطه را در دبیرستان مهرگان سابق لاهیجان( شهید مصطفی خمینی بعد از انقلاب) سپری کرد.

 

سید رضا در سال 57 دانش آموز سال آخر دبیرستان بود که با همراهی جمعی از دانش آموزان دورانش در بحث توزیع اعلامیه ها، برنامه ریزی برای راهپیمایی ها و به عنوان نیرویی عملیاتی برنامه هایی علیه رژیم شاهنشاهی انجام می دادند.

 

وی قبل از انقلاب از فعالان مذهبی و سیاسی شهر آستانه اشرفیه بود که از وجود مربیان، مدرسین و انقلابیون بزرگ تری همچون شهید ابوالحسن کریمی و مرحوم آیت الله ضیایی در مسجد جامع آستانه استفاده می کرد.

 

این مبارز انقلابی در خصوص حال و هوای شهرآستانه و فعالیت های سیاسی مردم در زمان انقلاب می گوید: آستانه اشرفیه جزء اولین شهرهای استان گیلان بود که در یکی از شب های قدر که شهر مملو از جمعیت زیادی بود تصمیم گرفته شد نقاب بر چهره به بانک صادرات که متعلق به هژبر یزدانی صهیونیست بود، حمله کنیم که سرانجام با شعار ( الله اکبر- خمینی رهبر) از پشت مسجد جامع به بانک حمله و آن را تخریب و در نهایت از پشت مسجد نیز فرار کردیم.

 

مسجد جامع آستانه اشرفیه : کانون انقلاب آستانه و پاتوق مبارزان انقلابی

جوادپور درباره عاشورای سال 57 که عاشورایی کفن پوش بوده و شعار" مرگ بر شاه" شعار مردم آستانه بود، اظهار کرد: شعار " مرگ بر شاه" به صورت علنی در روز عاشورا در فضای شهر آستانه طنین انداز می شد و در صحن حرم نیز شعر" زیر بار ستم نمی کنیم زندگی   جان فدا می کنیم در ره آزادگی" خوانده می شد که با مقاومت ماموران شهربانی مواجه شد و درب های منازل مردم این شهر مذهبی همیشه به روی مبارزان انقلابی باز بود.

 

این مبارز انقلابی با بیان اینکه هدف و فکرمان در تمامی برنامه های عملیاتی علیه رژیم شاهنشاهی این بود که به مردم عادی آسیبی نرسد، تصریح کرد: در آن زمان با مظاهر فساد هم برخورد می شد به طوری که جمعی از جوانان انقلابی تصمیم گرفتند سالن عروسی در یکی از شهرهای گیلان که عروسی های مبتذلی در آن برگزار می شد را به آتش بکشانند به طوری که مردم فرصت فرار هم داشته باشند که مشیت الهی طوری بود که در حین عملیات با وجود دو بار اقدام به روشن کردن کبریت این کار میسر نشد و در نهایت نیز تصمیم بر آن شد که عملیات لغو شود.

 

خدمت سربازی نزد سرهنگ نامجو در دانشکده افسری

از آنجایی که سید رضا دانش آموز باهوش و زرنگی بود بعد از پیروزی انقلاب اسلامی تصمیم گرفت برای ادامه تحصیلات به آلمان برود به همین دلیل بلافاصله  برای تحصیل به رشت رفت اما به درخواست بچه هایی که هسته اولیه سپاه را تشکیل می دادند بدون اینکه در کنکور انتخاب رشته کند در سپاه مشغول شد تا جایی که بعد از چهار ماه خدمت در سپاه به سن سربازی رسید و دوره آموزشی را در عجب شیر تبریز گذراند و بعد از تقسیم نیز در نزد جناب سرهنگ نامجو به خدمت سربازی ادامه داد.

نقش شهید نامجو در تربیت نیرو در دانشکده افسری پررنگ بود به طوری که در ارتش نیز عده ای بنی صدری بودند و تعدادی نیز برای مقابله با بنی صدر تلاش می کردند  و شعار " فرمانده کل قوا خمینی روح خدا" را سر می دادند تا جایی که سید رضا در تمام دوران سربازی خود با خط بنی صدر درگیر بود و علیه بنی صدر تلاش می کرد.

 

جوادپور بعد از اتمام سربازی و فعالیت در سپاه  تصمیم گرفت در آموزش و پرورش مشغول خدمت شود و 15 سال نیز در این سازمان فعالیت داشت.

 

همیشه از افراط و تفریط متنفرم

جوادپور، این مبارز انقلابی با بیان اینکه همیشه از افراط و تفریط تنفر دارم، اظهار کرد: در زمان انقلاب کسانی بودند که تندرو و برخی نیز کندرو بودند و به اعتدال فکر نمی کردن، هنر امام راحل این بود که در فضایی که نظام تربیتی و آموزشی مبتنی بر بی بند و باری بود در دل این فضا انقلاب اسلامی را به پیروزی رساند و بچه ها را انقلابی کرد و نگاه امام به دولت ها و شخصیت ها جناحی نبود و در حال حاضر نیز مظهر اعتدال، مقام معظم رهبری است.

 

وی ادامه داد: اعتدال به معنای انتخاب حق و باطل نیست و همه معیارهای اعتدال رفتارهای بین گروه های حق است.

 

جوادپور با تاکید بر اینکه انقلاب ناموس، شرافت و استقلال کشور ما را حفظ کرد، تصریح کرد: انقلاب ما با سختی به دست آمد و تمام حرف من نیز این است که سیاه نمایی نکنید که به مرز دشمنی روید و حق مردم شریف ما نیز این نیست.

 

بله سید رضا داستان ما جوانی که چهره ورزشی شناخته شده آستانه بود بعد از سپری کردن این دوران مدتی معاون اداره کل تعاون استان، مسئول یادمان های شهدای استان، شهردار آستانه، بخشدار آستانه، بخشدار سنگر، فرماندار ماسال و در حال حاضر نیز فرماندار شهرستان لنگرود است.

 

کد خبر 606100

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha