به گزارش خبرگزاری شبستان از ارومیه، حجت الاسلام اباذر بیگی، مسوول دبیرخانه نظارت برکانون های فرهنگی و هنری مساجد آذربایجان غربی، امروز(۲۳بهمن) در مراسم افتتاح کانون آیت الله سیدعلی قاضی طباطبایی در روستای عذاب خوی اظهار داشت: امام (ره) در یكی از مصاحبه های خویش با حامد الگار درباره نقش روحانیت و مسجد در بسیج انقلابی توده ها چنین می گویند: «در تمام مراحل، روحانیت نقش اول (را) داشت؛ همه ی اینها بودند لكن آنكه ملت را بسیج كرد، آن روحانیون بودند، یعنی هر مرحله های یك مسجد یا چهار مسجدی كه دارد، چهار تا روحانی دارد مردم به آن اعتقاد دارند. اگر این روحانیت را از این نهضت از اول برمیداشتیم، اصلاً نهضتی نمیشد، مردم به كس دیگری گوش نمیدادند...».
وی ادامه داد: آنها به نقش مساجد و روحانیون در بسیج توده ها، حتی مخالفان هم اقرار می كردند بگونه ایی که داریوش همایون، وزیر اطلاعات و جهانگردی كابینه ی آموزگار، گفته بود: «من احتمالاً باید بگویم اوایل حكومت آموزگار كه خودم در آن حكومت بودم، در جلسه ای اظهار نگرانی كردم كه چه خبر است كه این همه مسجد دارد در همه ی ایران باز می شود؛ به هر حال از میانه های سال ۱۳۵۶ پیدا بود كه نیروی مذهبی دارد قدرت می گیرد».
مسئول کانون های مساجد استان افزود: این گونه جاذبه ها در واقع تحت تأثیر روحانیون برجسته ای صورت می گرفت كه جوانان به آنها اعتقاد و اعتماد داشتند، برای مثال دكتر محمد مفتح، در مسجد امیرالمؤمنین امیرآباد، واقع بین دانشگاه تهران و خوابگاه دانشجویان نماز می گذارد كه این فرصت مناسبی برای دانشجویان كوی دانشگاه بود.
بیگی تصریح کرد: مسجد در انقلاب اسلامی، عمده ترین مكان شروع تظاهرات و راهپیمایی ها بوده و هست که در واقع تجمع جمعیت كه عمده ترین عامل شكل گیری توده هاست و عنصر اصلی شکل گیری اعتراضات تودهای علیه نظام حاكم بوده و این تحركات و فعالیت های فردی مخالفت آمیز بلافاصله و با كمترین هزینه از سوی نظام سیاسی مستقر سركوب می شد.
این مقام مسئول تاکید کرد: هنگامی كه تعداد زیادی از جمعیت، به طور سیل آسا در خیابان ها به حركت درآیند، سركوب یا كنترل آنها برای نظام مستقر هزینه ی بالایی دارد.بهطور معمول، در اكثر انقلاب ها، مكان های عمومی نظیر باشگاه ها در انقلاب فرانسه و یا شبكه های مخفی حزبی عامل تجمع افراد هستند، اما نكته ی شایان توجه در انقلاب اسلامی آن است كه مساجد به طور كاملاً آشكار همین كار ویژه را در انقلاب اسلامی ایران ایفا کردند.
وی اذعان داشت: مساجد همچنین عامل مهمی در تكثیر و ارسال پیام رهبران انقلاب به پیروان در اقصی نقاط كشور بودند، این نشان از اهمیت مساجد در ظهور و بروز انقلاب است.
نظر شما