منظور امام مهدی(عج) از گفتن «اللَّهُمَّ ارْزُقْنَا»/منتظر حرف دروغ و بی حکمت نمی زند

خبرگزاری شبستان: گاهی انسان ها تنها در زمان هایی که به نفعشان هست صداقت را می گویند و اگر در زمانی منافعشان به خطر بیفتد، از حرف راست زدن، امتناع می کنند اما امام زمان(عج) از خداوند می خواهند که همواره زبانشان به راستگویی و حکمت استوار باشد.

به گزارش گروه مهدویت خبرگزاری شبستان، یکی از دعاهای مشهورِ مهدوی که بنابر اقوال بزرگان سند آن به حضرت بقیه الله الاعظم(عج) می رسد، دعای نغز و پرمعنای «اللَّهُمَّ ارْزُقْنَا تَوْفِيقَ الطَّاعَةِ وَ بُعْدَ الْمَعْصِيَةِ ...» است که به نوعی انتظارات حضرت حجت(عج) را از منتظران در عصر غیبت تشریح می کند. از این رو، در سلسله گفت وگوهایی با یکی از استادان حوزه و کارشناس در مباحث مهدوی، فرازهای مختلف این دعا را با رویکرد سبک زندگی منتظران، بررسی و مرور می کنیم؛ آنچه در ادامه می آید، مشروح بخش سوم این گفت وگوها ست:

 

حجت الاسلام والمسلمین سعید امیدیان، عضو شورای حوزه علمیه استان لرستان در گفت وگو با خبرنگار مهدویت خبرگزاری شبستان، در بخش اول تشریح دعای مشهور امام زمان(عج) «اللَّهُمَّ ارْزُقْنَا تَوْفِيقَ الطَّاعَةِ وَ بُعْدَ الْمَعْصِيَةِ ...» با رویکرد سبک زندگی منتظران، اظهار کرد: سبک زندگی از مباحث عصر جدید و مدرن است و نظریه پردازان بسیاری در جهان غرب، پیرامون آن نظریه داده اند و حتی در کتاب ها و فیلم های سینمایی نیز براساس آن نظریه ها و اهداف خاص خود، به مخاطب آموزش می دهند.

 

تاثیر سبک زندگی غربی بر کشورهای مسلمان

وی با اشاره به اینکه در غرب فیلم های بسیاری تولید شده است تا روی نوع زندگی، پوشش، رفتار، تعاملات و تغذیه افراد تاثیر بگذارد، افزود: متاسفانه، این نوع نظریات و فرهنگ غربی در خصوص سبک زندگی در کشورهای اسلامی و کشور ما نیز در حال گسترش است.

 

امیدیان با بیان اینکه سبک زندگی اسلامی که بر اساس آموزه های دینی و سیره اهل بیت(ع) است، باید رواج پیدا کند، اظهار کرد: سبک زندگی به معنای علایق، نظرات و جهت گیری رفتاری یک فرد و گروه است که برگرفته از فرهنگ است و در فرهنگنامه آکسفورد به معنای شیوه زندگی فرد و یا جامعه تعریف شده است.

 

این کارشناس مهدویت با بیان اینکه تعالیم رفتاری و اخلاقی اهل بیت(ع) محوری برای سبک زندگی مومنان است، گفت: این آموزه ها برای زیستن بهتر انسان هاست و اخیرا مقام معظم رهبری نیز بر این مولفه، به گفتمان سازی پرداخته اند.

 

وی با بیان اینکه تربیت زیستی و زندگی خوب داشتن، از مولفه های مهم سبک زندگی اسلامی است، ابراز کرد: شاخص تربیت اسلامی از دیگر مولفه های این سبک زندگی برای یک شیعه و مسلمان است و دیگری تربیت عقلانی است به این معنا که رفتار انسان، باید بر اساس عقل و خرد باشد.

 

محورهای سبک زندگی اسلامی

امیدیان با اشاره به اینکه محور بودن عدالت، رعایت حقوق دیگران و ساده زیستی از ویژگی سبک زندگی اسلامی است، تصریح کرد: یک شیعه منتظر امام زمان(عج) باید براساس سبک زندگی اسلامی، ساده زیست باشد و اهل تجمل و اشرافی گری نباشد تا مشکلات عدیده ای همچون فساد، طلاق و افزایش سن ازدواج ایجاد نشود.

 

مؤسس حوزه های علمیه شهرستان نورآباد با اشاره به اینکه در جامعه باید منتظر امام زمان(عج) پرهیزگار باشد، گفت: الگوی مصرف، یکی از عواملی است که می تواند جامعه اسلامی را به انحطاط و وابستگی بکشاند، بنابراین باید اصلاح الگوی مصرف در جامعه منتظر، رعایت شود.

 

وی با اشاره به اینکه رشد و تعالی انسان تدریجی است، تصریح کرد: تکامل انسان باید به سمت اخلاقیات و کمال باشد و به سمت خلیفه الله شدن حرکت کند، بنابراین، سبک زندگی انسان باید اسلامی باشد تا موجب قوام و دوام اسلام و حکومت اسلامی شود و محتوا و متن این زندگی، مبتنی برآموزه های دینی است که باید رفتار، گفتار و نوع تعاملات ما را شکل دهد.

 

دعای اللَّهُمَّ ارْزُقْنَا تَوْفِيقَ الطَّاعَةِ الگوی سبک زندگی منتظرانه

امیدیان با اشاره به اینکه دعای مشهور «اللَّهُمَّ ارْزُقْنَا تَوْفِيقَ الطَّاعَةِ وَ بُعْدَ الْمَعْصِيَةِ ...» امام زمان(عج) می تواند یکی از محورها و محتواهای لازم در زمینه استخراج ملاک های سبک زندگی اسلامی بویژه برای منتظران ظهور باشد، افزود: از این دعا می توان آموزه هایی برای سبک زندگی فردی و اجتماعی منتظران ظهور استخراج کرد.

 

این استاد حوزه و دانشگاه با اشاره به اینکه سبک زندگی منتظرانه باید انسان را برای یاری امام زمان(عج) و زمینه سازی ظهور آماده کند، گفت: امام زمان(عج) در ابتدای این دعا فرموده اند: «اَللّهُمَّ ارْزُقْنا» یعنی خداوندا به من روزی کن، پس باید روزی را از خداوند بخواهیم و این یکی از مولفه های سبک زندگی اسلامی است که نباید در مقابل دیگران دست دراز کرد.

 

منتظران ظهور همواره راستگویند

وی با اشاره به اینکه امام زمان(عج) در این دعا می فرماین: «سَدِّدْ أَلْسِنَتَنَا بِالصَّوَابِ؛ به این معنا که زبانمان را به راستگويى و حكمت استوار ساز»، تاکید کرد: گاهی انسان ها تنها در زمان هایی که به نفعشان هست صداقت را می گویند و اگر در زمانی منافعشان به خطر بیفتد، از حرف راست زدن، امتناع می کنند اما امام زمان(عج) از خداوند می خواهند که همواره زبانشان به راستگویی و حکمت استوار باشد.

 

منتظر نباید بی محتوا و بدون حکمت سخن بگوید

امیدیان با بیان اینکه امام زمان(عج) می فرمایند: «امْلَأْ قُلُوبَنَا بِالْعِلْمِ وَ الْمَعْرِفَةِ؛ دل هايمان را از دانش و بينش پر كن»، تصریح کرد: در سبک زندگی منتظرانه، انسان منتظر نباید بی محتوا و بدون حکمت سخن بگوید و حرف زدن های انسان باید محتوا و بار داشته باشد و باید مشکلی را حل کند نه آنکه مشکل زایی کند.

 

مؤسس حوزه های علمیه شهرستان نورآباد با اشاره به اینکه انسان منتظر نمی تواند در خصوص حرف زدن و اظهاراتش، ملاحظه نداشته باشد، گفت: امام صادق(ع) فرمودند: «إِنَّ لِسَانَ ابْنِ آدَمَ يُشْرِفُ كُلَّ يَوْمٍ عَلَى جَوَارِحِهِ فَيَقُولُ كَيْفَ أَصْبَحْتُمْ فَيَقُولُونَ بِخَيْرٍ إِنْ تَرَكْتَنَا وَ يَقُولُونَ اللَّهَ اللَّهَ فِينَا وَ يُنَاشِدُونَهُ وَ يَقُولُونَ إِنَّمَا نُثَابُ بِكَ وَ نُعَاقَبُ بِك؛زبان آدميزاد، هر روز به اعضاى او نزديك مى شود و مى گويد: چگونه ايد؟ آنها مى گويند: اگر تو ما را به خودمان واگذارى، خوب هستيم و مى گويند: از خدا بترس و كارى به ما نداشته باش: و او را سوگند مى دهند و مى گويند: ما فقط به واسطه تو پاداش مى يابيم و به واسطه تو، مجازات مى شويم.»

 

وی خاطرنشان کرد: در جامعه مهدوی، شخص منتظر باید از زبان خود صیانت کند و هر سخنی را به زبان نیاورد، زیرا هیچ موضوعی مانند حرف زدن نمی تواند به انسان آسیب بزند، بنابراین، شخص منتظر باید صحیح و حکیمانه صحبت کند و عواقب حرفهایش را بداند و کمگو باشد.

ادامه دارد...

کد خبر 613168

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha