پیش بینی انتشار ۹۰ هزار عنوان کتاب در کشور تا پایان امسال

خبرگزاری شبستان: مدیرعامل موسسه خانه کتاب، با بیان اینکه سال گذشته بیش از ۸۴ هزار عنوان کتاب در کل کشور منتشر شد، گفت: امسال هم پیش بینی می شود که تا پایان سال به بیش از ۹۰ هزار عنوان برسد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از یاسوج، سومین دوره آئین انتخاب کتاب سال استان کهگیلویه و بویراحمد ظهر امروز ( 11 اسفند) با حضور مدیر عامل موسسه خانه کتاب، مشاور معان فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، مسئولان استانی و شهرستانی و صاحبان آثار برگزید در یاسوج برگزار شد.

 

مجید غلامی جلیسه، مدیرعامل موسسه خانه کتاب در این آئین، گفت: حوزه انتشار در کل کشور رشد 30 درصدی نسبت به سال گذشته در چاپ و انتشار کتاب به جهت مساعدت ها و توجهاتی که در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی وجود دارد را نشان می دهد.

 

وی خاطرنشان کرد: فضای آرام و امید بخش کشور این بستر را فراهم کرد که با علاقه مندی بیشتری نسبت به سنوات گذشته در خصوص انتشار کتاب ورود پیدا کنیم.

 

جلیسه، عنوان کرد: سال گذشته بیش از 84 هزار عنوان کتاب در کل کشور منتشر شد و امسال هم پیش بینی می شود که تا پایان سال به بیش از 90 هزار عنوان خواهد رسید؛ ضمن اینکه استان کهگیلویه و بویراحمد روند صعودی را در این زمینه داشته است.

 

وی بحث افزایش کیفی کتاب را از جمله دغدغه هایی دانست که در معاونت فرهنگی این وزارتخانه پیگیری می شود و اظهار داشت: به اندازه ای که انتشار کتاب اهمیت دارد، کیفی سازی آن نیز یک ضرورت محسوب می شود.

 

این مسئول فرهنگی کشور ادامه داد: با توجه به اینکه در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برنامه های متعدد و زیرساخت های مناسب برای توسعه فراهم می شود، دکتر صالحی از ابتدای حضور در این وزارتخانه این دغدغه را داشتند و بازوی علمی معاونت فرهنگی مترصد تقویت و مزیت کیفی و محتوایی این موضوع است.

 

وی با اذعان به اینکه متاسفانه نسبت انتشار کتاب ها به معنای تولید علم در مقایسه با عناوین بسیار پایین است، یادآور شد: ما در همین 19 بهمن امسال در آئین اختتامیه کتاب سال جمهوری اسلامی در محضر ریاست جمهوری می بینیم که تعداد آثار بالاست، ولی آثاری که حرفی برای گفتن داشته و از استانداردهای لازم برای ارائه برخوردار باشند به اندازه ای که باید وجود ندارد.

 

جلیسه، ضمن تاکید بر اینکه یکی از مهم ترین دغدغه های همه ما باید ارتباط، مزیت کیفی و محتوایی باشد، تصریح کرد: برگزاری آئین انتخاب کتاب سال یکی از عواملی است که می تواند کمک جدی به ارتقاء کیفی وضعیت تالیف و ترجمه در استان و کشور داشته باشد.

 

مدیرعامل موسسه خانه کتاب، اظهار داشت: انتشار مجلات نقد و برگزاری نشست های شفاهی تحلیل آثار منتشر شده و بررسی این آثار از جمله اقداماتی است که خوشبختانه طی این چندسال توسط معاونت فرهنگی اجرا شده و به صورت جدی مترصد انجام آن هستیم و امیدواریم که تاثیر آن را در سنوات آتی بهتر ببینیم.

 

وی به دلایل عدم استفاده از حضور داوران استانی در فرایند انتخاب کتاب سال این استان اشاره و ابراز داشت: علیرغم اینکه فراخوان و تعداد آثار بالا بود و یکی از برنامه هایی که متاسفانه ما نتوانستیم از حضور داوران محلی استفاده کنیم، کمبود وقت بود که از فاصله ارسال فراخوان، جمع آوری آثار و بررسی نهایی آنها صورت گرفت.

 

جلیسه، با اشاره به اینکه تعداد آثار قابل توجه بود و اسامی داوران محلی در پرتال داوری کتاب سال جمهوری اسلامی ایران ثبت شده، عنوان کرد: ما از ظرفیت پژوهش گران و دانشمندان این استان نه تنها در جایزه کتاب سال استان در سال های آتی بلکه در جایزه کتاب سال جمهوری اسلامی و چه بسا در جایزه کتاب سال در دیگر استان ها بهره مند خواهیم شد.

 

این مسئول فرهنگی کشور، اضافه کرد: نکته قابل توجه این است که دبیرخانه کتاب سال جمهوری اسلامی با 34 سال سابقه در برگزاری بزرگ ترین اتفاق جشنواره ای کتاب در نظام دبیرخانه ای بسیار خوب، وسیع با طیف وسیعی از داوران نخبه و فرهیخته که فقط تهرانی هم نیستند فعالیت می کند.

 

وی خاطرنشان کرد: از دو سال گذشته روند مطلوبی را برای استفاده از ظرفیت های استان ها و شهرستان های فعال در حوزه های مختلف فراهم کردیم و طی این مدت حداقل حدود 30 درصد از داوران دبیرخانه کتاب سال جمهوری اسلامی ایران، داوران استانی به غیر از تهران هستند.

 

جلیسه، ادامه داد: نکته قابل توجه اینکه کتاب هایی که مورد ارزیابی اولیه قرار گرفته اند و به مرحله دوم رفتند، لازم بود که حداقل از 100 امتیاز 70 امتیاز را کسب کرده باشند و بعد از آن توسط سه داور مورد ارزیابی قرار گرفته باشند.

 

مدیرعامل موسسه خانه کتاب، یادآور شد: در جمع بندی نهایی 13 عنوان به مرحله دوم راه پیدا کرد و در نهایت 9 عنوان کتاب برگزیده و چهار عنوان نیز به عنوان شایسته تقدیر انتخاب شدند.

 

جلیسه اذعان کرد: این موضوع به این معنا نیست که کتاب های دیگر ارزشمند نیستند، بلکه تلنگری برای توجه و دقت بیشتر در آثار بعدی خواهد بود و فکر می کنم که این آئین بهانه ای برای ارتقاء سطح علمی و فرهنگی و تلاش بیشتر برای افزایش این ارتقاء باشد.

کد خبر 614073

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha