قریب به ربع قرن مجاهدت فرهنگی در مساجد/۱۸ اسفند؛ یادآور برکات متأثر از انس با مسجد

خبرگزاری شبستان: ۱۸ اسفند، سالروز تأسیس ستادعالی کانون های فرهنگی هنری مساجد، بهانه ای است تا هر سال به گوشه ای از اقدامات پرخیر و برکت این نهاد بپردازیم.

خبرگزاری شبستان-کرمان

 

سال 1372 شورای عالی انقلاب فرهنگی در پی تأکیدات رهبر معظم انقلاب اسلامی مبنی بر مبارزه با شبیخون فرهنگی دشمن، مصوبه ای داشت که بر اساس آن، با تأسیس کانون فرهنگی هنری در مسجد، پایگاهی در راستای مقابله با این توطئه نرم دشمن شکل بگیرد.

 

 

شاید آن روز که مصوبه 302 شورای عالی انقلاب فرهنگی اعلام شد، کمتر تصور می شد بعد از قریب به ربع قرن از زایش مبارک این تشکل های مردمی در خانه خدا،  امروز شمار آنها به بیش از نیمی از پایگاه های مقاومت بسیج در کشور برسد.

 

به دنبال این مصوبه و پس از تشکیل ستادعالی کانون های فرهنگی هنری مساجد، این ستاد مأموریت های ویژه ای در قالب های فرهنگی و هنری برای خود تعریف کرد و قبل از هر چیز برای تأسیس کانون فرهنگی هنری در مساجد کشور، اقدام به تشکیل دبیرخانه های استانی هماهنگی و نظارت بر کانون های فرهنگی هنری مساجد کرد.

 

این اقدامات به تدریج به جذب جوانان و نوجوانان مستعد در فعالیت های مذکور انجامید و از دیگر سو، بستری برای شناسایی نخبگان فرهنگی و هنری پدید آورد و جشنواره های جوانان مساجد کشور، فرصتی فراهم کرد تا توانمندی بچه های مسجدی برا به نمایش بگذارد.

 

تأسیس خبرگزاری شبستان به عنوان نخستین خبرگزاری حوزه دین، فرهنگ و اندیشه از دیگر اقدامات ستادعالی با هدف اطلاع رسانی حوزه های مذکور به ویژه انعکاس فعالیت های مسجدی است که امروز در تمام استان های کشور دفتر نمایندگی دارد و به چند زبان زنده دنیا نیز فعال است.

 

شبستان باوجود اینکه در مقایسه با بعضی از رسانه ها شاید چندان از عمر بابرکت آن نگذشته، اما به لطف الهی و به برکت حوزه دین توانسته جایگاه قابلو قبول و درخور توجهی رد سطح کشور و استان ها داشته باشد.

 

حجت الاسلام والمسلمین حمیدرضا سلیمانی، مدیرعامل خبرگزاری شبستان در دیدار اخیر خود با خبرنگاران این رسانه که در آذرماه امسال انجام شد؛ بر نیروی کارآمد که برخوردار از صلاحیت های لازم باشد و بتواند وظایف فردی، اداری و حرفه ای خود را به خوبی انجام دهد؛ تأکید دارد و معتقد است اگر خبرگزاری می خواهد به قوام لازم برسد باید نیروهای آن از پیشرفت علمی و تخصصی، پاکی و طهارت فکر و از هوش سیاسی برخوردار باشند.

 

کار کردن در جبهه حق، شناخت مرزهای باطل، شناسایی ضرورت ها و پرداختن به آن، عقلانیت در رفتار، ایفای نقش هدایتی و صحیح در جامعه و... از دیگر نکاتی است که مدیرعامل خبرگزاری شبستان بر آن تأکید دارد.

 

مجاهدت در عرصه کانون های فرهنگی هنری مساجد، مسیری طی کرد تا به جایگاهی رسید که چندی پیش، رادیو فردا به صراحت کانون های فرهنگی هنری مساجد را مزاحم برنامه های خود اعلام کرد؛ شاید فرمایش رهبر معظم انقلاب اسلامی در دیدار علما و روحانیون استان خراسان شمالی در 19 مهرماه سال 91 پرده از اهمیت ویژه این کانون ها برداشت و از آنجا بود که توجه به این پایگاه ها بیشتر شد.

 

معظم له فرمودند: «من سفارش می‌کنم که کانون‌هاى فرهنگى - هنرى مساجد را فراموش نکنید؛ البته با همکارى بسیج. بد است که بین روحانى مسجد و بسیج مسجد، اختلاف به وجود بیاید. با همکارى بسیج، این کانون‌هاى فرهنگى - هنرى مساجد را مؤثر کنید، برایش کار کنید. بنشینید فکر کنید، مطالعه کنید و سخنى که متناسب با نیاز آن جوانى است که آنجا حضور پیدا می‌کند، فراهم کنید. مطالعه کنید. کتاب‌هایى وجود دارد که می‌شود از این کتاب‌ها استفاده کرد.

 

کتاب‌هایى هست؛ بروید بپرسید، تحقیق کنید از کسانى که اهلش هستند. خودتان را مجهز کنید، مسلح به سلاح معرفت و استدلال کنید، بعد به این کانون‌هاى فرهنگى - هنرى بروید و پذیراى جوان‌ها باشید. با روى خوش هم پذیرا باشید؛ با سماحت، با مدارا»

 

امروز و پس از قریب به ربع قرن از فعالیت این کانون ها، 23 هزار کانون در مساجد کشور فعالیت می کند که از این تعداد،  یک هزار و 100 کانون رد پهناورترین استان کشور پراکنده شدند و 620 کانون در شمال استان است.

 

پس از مستقل شدن اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی جنوب کرمان به تبع آن دبیرخانه کانون های فرهنگی هنری مساجد و خبرگزاری شبستان آن نیز مستقل شد و از این حیث، هم اکنون دو دبیرخانه در استان بر فعالیت ها کانون ها نظارت دارد.

 

برنامه های طرح اوقات فراغت تابستانی ها است، جشنواره های: سجاده خورشید با موضوع صلوات خاصه امام سجادعلیه السلام، سرود استانی با موضوع پیامبر اکرم، اسوه حسنه با موضوع پیامبر در ۸  رشته به صورت ملی، جشنواره قرآنی مدهامتان در ۶ رشته و نمایشگاه های کتاب و حجمی و محتوایی به مناسبت های مختلف از جمله فعالیت های دبیرخانه شمال استان کرمان است.

 

 

حمایت از برنامه های جشن به مناسبت دهه کرامت و شعبانیه و دهه ولایت و به مناسبت دهه فجر با محوریت راه اندازی ستادهای مردمی مسجدمحله، پالایش و درجه بندی کانون ها،بیش از ۵۰ کتابخانه مخزن دار مجوزدار و بیش از ۲۰۰ کتابخانه باز، فعالیت های قرآنی از جمله طرح تلاوت نور که از عمده ترین و منسجم ترین برنامه های در حال اجرا است.

 

اعزام فعالان و نخبگان کانون ها به همایش اندیشه های آسمانی، نکوداشت و گرامیداشت سالروز تأسیس کانون های فرهنگی هنری مساجد و تجلیل از فعالان، فعالیت خانه دیجیتال روستایی، دیدار با مسئولین مختلف و ایجاد زمینه های همکاری برای ارتقاء فعالیت کانون های مساجد و ... از دیگر برنامه های کانون های مساجد کرمان است.

 

 

طاهره بادامچی

 

کد خبر 615733

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha