خبرگزاری شبستان – گروه سیاسی: هیچ یک از اعمال انسان، بازدهی صد درصد ندارد از این رو استفاده بهینه و ممانعت ازهدر رفتن امکانات امری اساسی است این نکته هنگامی اهمیت بیشتری پیدا می کند که موضوع انرژی مطرح شود. منظور از بهینه سازی مصرف انرژی ، انتخاب الگوها و اتخاذ و بکارگیری روش ها و سیاست هایی در مصرف درست انرژی است. که از نقطه نظر اقتصاد ملی مطلوب باشد و استمرار وجود و دوام انرژی و ادامه حیات و حرکت را تضمین کند.
بنابراین گزارش، در این چارچوب تعیین سهم صورت های مختلف انرژی در سبد انرژی هر جامعه با توجه به امکانات درازمدت آن جامعه، همچنین بکارگیری پربازده ترین شیوه استفاده از آنها که متضمن کاهش تخریب منابع انرژی و نیز کاهش تأثیرات سوء ناشی از اسـتفاده ناصـحیح از انرژی، بر عوامـل دیگر حیات و محـیط زیـست مدنظر است ، این استفاده درست و به جا از انرژی، نه تنها متضمن استمرار حیات و توسعه پایدار جامعه است بلکه منجر به بقاء انرژی برای همگان و نسل های آتی و مانعی برای تولید و گسترش آلودگی های زیست محیطی ناشی از مصرف نادرست انرژی خواهد بود.
این گزارش می افزاید: کشورمان نیز در این مسیر اقدام به بهینه سازی مصرف انرژی کرده است و در حال حاضر ایران برای همکاری با سوئد در حوزه بهینه سازی مصرف انرژی آمادگی دارد. پایگاه اطلاع رسانی وزارت نفت در این زمینه به نقل از بیژن زنگنه، وزیر نفت نوشته است: "ایران از همکاری با شرکتهای سوئدی در طرحهای بهینه سازی مصرف انرژی و کاهش انتشار گازهای گلخانهای استقبال میکند. از جمله کارهایی که ما به آنان توصیه کرده همکاری در حوزه تولید خودروهای سنگین بود که اکنون این همکاریها آغاز شده و شرکتهای اسکانیا و ماموت همکاری به تازگی همکاری جدی را آغاز کرده اند. در ماه گذشته ما برای حمایت از تولید کامیون در ایران، قراردادی امضا کردیم که بخشی از آن همکاری اسکانیا و ماموت را شامل میشد. ما همچنین در این مذاکرات توصیه کردیم که شرکتهای سوئدی با همکاری شرکتهای ایرانی در زمینه تولید اتوبوسهای پایه گازسوز برای استفاده در حمل و نقل شهری فعال شوند."
یادآور می شود: برخی آمارها حاکی از آن است در سالهای ۲۰۰۳ و ۲۰۰۴ ایران به ترتیب بیست و یکمین و بیست و هشتمین کشور صادر کننده کالا به سوئد بود، اما یکسال بعد (۲۰۰۵) ایران از فهرست ۳۰ کشور صادرکننده به این کشور حوزه اسکاندیناوی خارج شد. در چند سال گذشته که تحریمها مانع از رونق روابط خارجی ایران میشد، مبادلات تجاری ایران و سوئد به یک چهارم کاهش یافت و از از ۱۰ میلیارد کرون (یک میلیارد و ۱۰۰ میلیون دلار) به حدود ۲.۵ میلیارد کرون (۲۸۲ میلیون دلار) رسید.
آمارهای انتشار یافته درباره میزان مبادلات میان ۲ کشور در سال ۲۰۱۴ (پیش از توافق هسته ای) تفاوت خیره کننده ای را میان صادرات ایران به سوئد و واردات از آن کشور نشان می داد؛ به طوری که از حدود ۳۴۵ میلیون دلار مبادلات تجاری در آن سال ۱۴ میلیون و ۶۶۶ هزار دلار صادرات ایران به سوئد و ارزش صادرات سوئد به ایران معادل ۳۳۰ میلیون و ۱۵۰ هزار دلار بود.
نظر شما