ارتباط انتظار با «اقتصاد مقاومتی، تولید و اشتغال»/راز دعای ولیعصر(عج) برای علما!

خبرگزاری شبستان: امیرالمومنین می فرمایند: «آنگاه که اشیاء با یکدیگر جفت شدند؛ کسالت و عجز هم با یکدیگر ازدواج کردند و فرزندی به نام فقر به وجود آوردند.»، لذا جامعه مدعی زمینه سازی ظهور و تحقق «اقتصاد مقاومتی، تولید و اشتغال» باید کار و تلاش کند.

به گزارش گروه مهدویت خبرگزاری شبستان، یکی از دعاهای مشهورِ مهدوی که بنابر اقوال بزرگان سند آن به حضرت بقیه الله الاعظم(عج) می رسد، دعای نغز و پرمعنای «اللَّهُمَّ ارْزُقْنَا تَوْفِيقَ الطَّاعَةِ وَ بُعْدَ الْمَعْصِيَةِ ...» است که به نوعی انتظارات حضرت حجت(عج) را از منتظران در عصر غیبت تشریح می کند. از این رو، در سلسله گفت وگوهایی با یکی از استادان حوزه و کارشناس در مباحث مهدوی، فرازهای مختلف این دعا را با رویکرد سبک زندگی منتظران، بررسی و مرور می کنیم؛ آنچه در ادامه می آید، مشروح بخش پنجم این گفت وگوها است:

 

منتظر باید دغدغه دیگران را داشته باشد

حجت الاسلام والمسلمین سعید امیدیان، عضو شورای حوزه علمیه استان لرستان در گفت وگو با خبرنگار مهدویت خبرگزاری شبستان در تشریح دعای مشهور امام زمان(عج) «اللَّهُمَّ ارْزُقْنَا تَوْفِيقَ الطَّاعَةِ وَ بُعْدَ الْمَعْصِيَةِ ...» با رویکرد سبک زندگی منتظران، اظهار کرد: امام زمان زمان(عج) در بخشی از این دعا با رویکرد اجتماعی، برای هر یک از گروه های جامعه دعا فرموده اند که نوعی تعلیم و آموزش به منتظران است تا تنها به خود توجه نداشته باشند بلکه باید نسبت به همنوع و بشریت دغدغه مند باشند.

وی با اشاره به اینکه در اشعار و مثل های رایج هم داریم که «چو عضوی به درد آورد روزگار ... دگر عضوها را نماند قرار»، تصریح کرد: در سبک زندگی غربی یا سبک زندگی آمریکایی، نگاه فردگرا حاکم و معیار و ملاک، خود فرد است و آنها توجهی به مشکلات دیگران ندارند، آنان با این نگاه، جهت فروش تسلیحات نظامی خود، جنگ تمدن ها را به وجود می آورند تا بتوانند بهره بیشتری ببرند و صدها کار غیراخلاقی و غیرانسانی انجام می دهند اما در سبک زندگی دینی و اسلامی ضمن رعایت حقوق فردی به حقوق اجتماعی هم توجه شده است.

 

دعای امام زمان(عج) برای دانشمندان و علما

امیدیان با بیان اینکه امام زمان(عج) در فرازی از این دعا می فرمایند: «وَ تَفَضَّلْ عَلَى عُلَمَائِنَا بِالزُّهْدِ وَ النَّصِيحَةِ؛ و بر دانشمندان مان زهد و خيرخواهى عطا کن»، گفت: یکی از شاخصه های سبک زندگی اسلامی، ساده زیستی و اصلاح الگوی مصرف است و ایشان از خداوند، زهد و خیرخواهی برای علما را مسئلت کرده اند که زهد در لغت به معنای بی رغبتی به دنیاست یعنی ایشان در عین توانمندی نسبت به دنیا و خوشی های آن بی رغبت است، این چنین شخصی قانع و کم مصرف هم است، بنابراین، این صفت تنها مختص فقرا و تهیدستان نیست بلکه اغنیا و توانمندان نیز می توانند به این جایگاه برسند.

عضو هیات علمی دانشگاه صنعتی قم با بیان اینکه مصرف گرایی از شاخصه های سبک زندگی غربی و آمریکایی است، ابراز کرد: در گذشته افراد جامعه براساس نیاز، کالاها را خریداری می کردند اما در این نوع سبک زندگی، براساس نیاز و احتیاج خرید نمی شود بلکه به جهت روحیه مصرف گرایی به خرید می روند و مهمترین دغدغه مردم در چنین جامعه و سبک زندگی، کسب درآمد بالاست و هم راستا با این کسب درآمد نیز هزینه های گوناگون می کنند.

وی با بیان اینکه متاسفانه رفتارهایی از این فرهنگ مصرف گرایی امروز در سبک زندگی جامعه ما نیز مشاهده می شود، تصریح کرد: امام زمان(عج) در این دعا سبک زندگی منتظران را تشریح و بر کاهش تجملات تاکید می کنند، همچنین، برای دانشمندان و نخبگانی که توانایی بالا دارند، زهد مسئلت می کنند.

امیدیان با طرح این سوال که چرا امام زمان(عج) در این دعا تنها برای قشر تحصیلکرده و عالمان دعا فرموده اند، گفت: مردم از این قشر الگو می گیرند و اگر این قشر در سبک زندگی خود، زاهد و خیرخواه باشند، تاثیر بسزایی در جامعه خواهد داشت و این نوع از زندگی می تواند در زندگی مردم جاری و ساری شود.

مدیر گروه معارف دانشگاه صنعتی قم با بیان اینکه امروز رسانه ها و هالیوود جامعه را سحر کرده و مردم تلاش می کنند، خود را به آن معیارها نزدیک کنند، تاکید کرد: اگر قشر نخبه جامعه، سبک زندگی زاهدانه را در دستور کار قرار دهد، به جهت عمق و دامنه تاثیرگذاری آنها، با هجمه دشمن مقابله می شود.

 

دعای امام زمان(عج) برای دانشجویان و طلاب جامعه اسلامی

وی با اشاره به اینکه در فراز دیگری از این دعا امام زمان(عج) می فرمایند: «وَ عَلَى الْمُتَعَلِّمِينَ بِالْجُهْدِ وَ الرَّغْبَةِ؛ تفضل کن بر دانش آموزان و دانش آموختگان تلاش و شوق»، ابراز کرد: امام زمان(عج) بعد از دانشمندان و علما، سراغ دانشجویان، طلاب و دانش آموزان رفتنه اند و به عنوان قشری که تاثیر بسیاری بر جامعه منتظر دارند، برای آنان تلاش و شوق آرزو می کنند زیرا آنان با تلاش و کوشش خود، باید جامعه منتظر را زمینه ساز ظهور کنند.

امیدیان با بیان اینکه یکی از شاخصه های سبک زندگی اسلامی، خردورزی و تولید علم است، گفت: امیرالمومنین امام علی(ع) می فرمایند: «آفت پیروزی و موفقیت، کسالت و تنبلی است» و ایشان یکی از ویژگی های متقین را حریص بودن در علم می دانند، بنابراین، مسلمان و شیعه، باید از تنبلی و بی حالی فاصله بگیرد.

 

تزویج عجز و کسالت با یکدیگر!

این کارشناس مرکز تخصصی مهدویت  ادامه داد: امیرالمومنین امام علی(ع) می فرمایند: «آنگاه که اشیاء با یکدیگر جفت شدند؛ کسالت و عجز هم با یکدیگر ازدواج کردند و فرزندی به نام فقر به وجود آوردند» که این روایت در کتاب کافی آمده است. بنابراین جامعه ای که بنا دارد، پیشرفت و ترقی کند و شعار سال 96 یعنی «اقتصاد مقاومتی، تولید و اشتغال» را محقق کند، باید کوشش و تلاش و رغبت به کار داشته باشد که امام زمان(عج) در این راستا برای دانشجویان، طلاب و دانش آموزان جامعه اسلامی، شوق و تلاش آرزو می کنند.

وی با بیان اینکه تولید علم یکی از شاخصه های سبک زندگی اسلامی است، تاکید کرد: عصر ظهور، دوران تکمیل عقل و خرد است بنابراین، باید پیش از آن، باید عقل گرایی را تمرین کنیم و فردی که ادعای یاری و سربازی امام زمان(عج) را دارد باید در زمینه علمی نیز تلاش داشته باشد.

کد خبر 619389

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 1
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 1
  • علی IR ۲۲:۳۳ - ۱۳۹۶/۰۱/۱۴
    1 0
    سلام واقعانگاه جدیدی بود استفاده کردیم