به گزارش خبرنگار دولت خبرگزاری شبستان، استمرار اجرای اقتصاد مقاومتی از اهداف دولت، جزئیات نام نویسی انتخابات ریاست جمهوری، در سال 95 کسری بودجه نداشتیم، تحقق 96 درصدی درآمدها برخی از سرتیترهای اخبار دولت در هفته گذشته بود. ادامه اخبار و رویدادهای این حوزه را در گزارش زیر بخوانید:
استمرار اجرای اقتصاد مقاومتی از اهداف دولت در سال ۹۶ است
وزیر کشور با بیان اینکه کشور در حوزههای سیاسی، اقتصادی، اجتماعی و امنیتی در سال ۹۵ دستاوردهای خوبی به دست آورد گفت: وزارت کشور در سال جدید خود را برای برگزاری انتخابات ۲۹ اردیبهشت آماده کرده است و ما کاملا آمادگی اجرای انتخابات را داریم.
عبدالرضا رحمانی فضلی در دیدار نوروزی امروز خود با کارکنان وزارت کشور با اشاره به اینکه همه اذعان داشتند که انتخابات پیشین مجلس شورای اسلامی و خبرگان رهبری کاملا قانونی، سالم و باشکوه برگزار شد اظهار کرد: همه بابت برگزاری آن دو انتخابات از ما تشکر کردند و این یکی از افتخارات وزارت کشور است. امسال نیز باید انتخاباتی برگزار کنیم که موجب تقویت نظام و افزایش اقتدار ملی کشور و کمک به دین خدا باشد. باید در این راه مخلصانه تلاش کنیم و مردم هم باید پای کار بیایند.
وی افزود: مهم برای وزارت کشور برگزاری انتخابات قانونی، سالم و با مشارکت بالا و توام با امنیت است. من از مقام معظم رهبری درخواست کردم که وظایف وزارت کشور را بیان کنند که ایشان به همین موارد اشاره کردند.
وزیر کشور تصریح کرد: برای برگزاری انتخابات ریاست جمهوری و شوراهای اسلامی شهر و روستا کاملا آمادگی داریم و با شورای نگهبان بدون هیچ مشکل و اختلافی کارها را هدایت کردهایم و با مجلس شورای اسلامی هم کارها را خوب پیش بردهایم.
رحمانی فضلی در بخش دیگری از اظهارات خود با اشاره به دستاوردهای کشور در حوزههای مختلف تصریح کرد: با وجود شرایط ناامن منطقه و توطئهها و مداخلات دشمنان، به لطف خدا، هدایتهای رهبری و رئیسجمهور و تلاشهای نیروهای امنیتی، نظامی و انتظامی به لحاظ امنیتی در شرایط کاملا مطلوبی به سر میبریم.
وزیر کشور همچنین خاطرنشان کرد: در حوزه سیاست داخلی در شرایط مطلوبی هستیم و احزاب و گروههای سیاسی با هیچ محدودیت، زحمت و اعمال نظری از طرف دولت مواجه نیستند و جلسات خود را برگزار میکنند و برای انتخابات پیش رو آماده هستند. در این دولت تلاش شد که در حوزه سیاست داخلی با حفظ انسجام و وحدت، آرامش و نشاط سیاسی برقرار شود. در این دولت خانه احزاب فعال شد و در انتخابات گذشته نقشآفرینی کرد که باید از احزاب به خاطر این نقشآفرینی تشکر کرد.
وی همچنین با تشریح وضعیت اقتصادی کشور گفت: کشور به لحاظ اقتصادی شرایط خوبی را پشت سر گذاشت. سال ۹۴ سال سختی به لحاظ اقتصادی بود و ما با کاهش شدید قیمت نفت و مشکل در تامین منابع مالی مواجه شدیم اما در سال ۹۵ با هدایت درست و جدی دولت در حوزه اقتصاد مقاومتی و با جذب مشارکت بخش خصوصی و خارجی، به اهداف خوبی در سطح اقتصاد کلان دست یافتیم. تورم تک رقمی و رشد اقتصادی بالای هشت درصدی گام بلندی در اقتصاد کلان بود. در سطح کشور هم به عنوان نمونه در همین سفر ایام نوروز رئیس جمهور به استان گیلان ۲۵۰۰ میلیارد تومان و در سفر به استان کردستان ۲۷۵۰ میلیارد تومان پروژه افتتاح شد که نشان می دهد سیاست های کلان اشاره شده آثار خود را در اقتصاد کشور محقق می کند.
وزیر کشور با اشاره به اینکه استمرار اجرای اقتصاد مقاومتی از اهداف دولت و وزارت کشور در سال جدید است، گفت: با نامگذاری سال ۹۶ توسط رهبر انقلاب، جهتگیری و هدف گذاری به سمت ایجاد اشتغال و خروج از رکود است.
رحمانی فضلی در ادامه با اشاره به اینکه رهبر انقلاب هدایت حوزه اجتماعی کشور را بدست گرفتهاند و در این زمینه هدفگذاری و سیاستگذاری کرده اند اظهار کرد: وزارت کشور متولی اصلی این حوزه شده و گامهای خوبی هم برداشته شده است. در جلسه آخری هم که خدمت مقام معظم رهبری بودیم ایشان از فعالیتها در این زمینه اعلام خرسندی کردند. البته ۱۰ اردیهشت ماه مجددا خدمت ایشان میرسیم و حتما گزارش های بهتر و جامعتری را ارائه میکنیم. از جمله فقط در ایام عید حدود ۱۴ هزار معتاد متجاهر و ۵ هزار خرده فروش جمعآوری و ساماندهی شدند. و میزان کشفیات مواد مخدر هم به حدود ۶۱۷ تن رسید.
وزیر کشور با بیان اینکه کشور با وجود همه مشکلات در سال ۹۵، گامهای بلندی برداشت که آرامش، انسجام، ثبات و امنیت و همکاری خوب بین قوا، بخشی از این دستاوردها بوده است، گفت: مردم ۳۸ سال برای حفظ دین خدا تلاش و فداکاری کردند و این مقاومت، جهاد، فداکاری و ایستادگی را نباید نادیده بگیریم. و وزارت کشور، استانداری ها و فرمانداریهای سراسر کشور باید از وجود چنین مردمی شاکر باشند، به آنها احترام گذاشته و مردم را ولی نعمت خود بدانند و به آنها خدمت کنند.
رحمانی فضلی در پایان این دیدار که در محل نمازخانه وزارت کشور برگزار شد ضمن آرزوی خوشبختی و سعادتمندی برای عموم کارکنان وزارت کشور در سراسر کشور اظهار امیدواری کرد که سال جدید سال پرافتخاری برای جمهوری اسلامی ایران باشد.
معکوس جلوه دادن حقایق و قطع امید مردم به صندوق های رای پایان مردم سالاری است
حجتالاسلام والمسلمین حسن روحانی روز دوشنبه در دیدار نوروزی با جمعی از کارگزاران نظام و مدیران دستگاههای مختلف اجرایی کشور، تولید را مقدمه ای برای اشتغال و رشد اقتصادی دانست و گفت: تلاش برای تولید اشتغال زا در کشور وظیفه ای دینی، ملی و انقلابی است و هدفگذاری دولت در سال جدید، اشتغال بالای 700 هزار نفری است .
وی در این دیدار که در دفتر رییس جمهوری برگزار شد با آرزوی سالی توام با رفاه عمومی ، اشتغال جوانان، امنیت و رشد و شکوفایی در همه زمینه های اقتصادی، اجتماعی ، فرهنگی و سیاسی، خاطرنشان کرد: اشتغال یکی از مهمترین مسایل اقتصادی، اجتماعی و امنیت آفرین کشور است و اگر مردم احساس کنند اشتغال در مسیر درستی قرار گرفته ، امید و آرامش عمومی در جامعه افزایش خواهد یافت.
رییس جمهوری به تلاش های دولت در عرصه اشتغال اشاره کرد و یادآور شد: در دنیا طی سال های گذشته تنها چند کشور بوده اند که توانسته اند اشتغال بالای 600 هزار نفر ایجاد کنند.
روحانی ادامه داد: در سال گذشته به طور میانگین موفق شدیم 700 هزار اشتغال ایجاد کنیم اما باید برای بالا بردن این رقم با توجه به آمار انباشته شده متقاضیان کار، تلاش ها مضاعف شود.
وی در بخش دیگری از سخنان خود، تراز مثبت تجاری ،تورم تک رقمی و خروج از رکود ، تقویت روند اشتغال زایی، جذب سرمایه خارجی ، نوسازی صنایع حمل و نقل هوایی، ریلی و جاده ای و فعال کردن 24 هزار واحد صنعتی در کشور را از دستاوردهای دولت یازدهم برشمرد.
رییس قوه مجریه با تاکید بر نقش ارزنده برجام در تحقق بخشی از این دستاوردها گفت: هدف ما در برجام این بود که سایه تهدید را از سر کشور برداریم و همچنین زنجیر تحریم های ظالمانه و تحمیلی را پاره کنیم که همه اینها در سایه کمک های خداوند ، هدایت های رهبرمعظم انقلاب و حمایت های مردم تحقق یافت.
روحانی همچنین اظهارداشت: ما برای نخستین سال از زمان تصویب سند چشم انداز 20 ساله جمهوری اسلامی ایران، به رشد 8 درصدی در سال 95 دست یافتیم و این تحقق آرزویی 12 سال در این عرصه بود.
وی آسیب ناپذیری در برابر فشارهای خارجی را از جمله اهداف اقتصاد مقاومتی دانست و گفت: خودکفایی در عرصه تولید گندم و تامین مواد غذایی ، تامین گاز مورد نیاز کشور و افزایش صادرات نفت و میعانات نفتی ، تلاش هایی در عرصه اقتصاد مقاومتی بود.
رییس جمهوری افزود: عده ای تلاش دارند حقایق را معکوس جلوه دهند و فکر می کنند با وارونه کردن حقایق به دولت ضربه می زنند، اما این اقدام مردم را مایوس و ناامید می کند که ضربه به نظام ، کشور و ملت است .
روحانی تصریح کرد: باید واقعیات را به مردم گفت و شرایطی سالم، شفاف و رقابتی را ایجاد کنیم تا مردم بتوانند انتخاب درستی انجام دهند.
وی در بخش دیگری از سخنان خود به دو انتخابات مهم و سرنوشت ساز اردیبهشت ماه اشاره کرد و گفت: در انتخابات پیش رو ، آنچه مهم است حضور حداکثری مردم در پای صندوق های رای و تشویق همگان به رای دادن است.
جزئیات نام نویسی انتخابات ریاست جمهوری
نام نویسی دوازدهین دوره انتخابات ریاست جمهوری کشور از سه شنبه آینده آغاز می شود.
بنابراین گزارش، رئیس ستاد انتخابات کشور با بیان اینکه نام نویسی از داوطلبان انتخابات ریاست جمهوری از 22 فروردین ماه آغاز میشود،گفت: مجریان و ناظران انتخابات ریاست جمهوری اگر قصد داوطلبی دارند باید قبل از نام نویسی از سمت خود کنارهگیری کنند.
طبق خبر پایگاه اطلاع رسانی وزارت کشور، علیاصغر احمدی رئیس ستاد انتخابات کشور در پاسخ به این سؤال که چه کسانی باید برای داوطلبی در انتخابات ریاست جمهوری از سمت خود استعفا دهد و این موضوع شامل چه کسانی میشود، اظهار داشت: بر اساس ماده 37 قانون انتخابات ریاست جمهوری کلیه افرادی که مسئولیت مستقیم در امر انتخابات ریاست جمهوری به صورت اجرا یا نظارت دارند در صورتی میتوانند داوطلب انتخابات ریاست جمهوری شوند که قبل از ثبتنام از سمت خود استعفا داده باشند و در آن سمت شاغل نباشند.
وی در ادامه افزود: تمام کسانی که خود را واجد شرایط میدانند میتوانند در این انتخابات ثبتنام کنند الا مجریان و ناظرین انتخابات ریاست جمهوری که طبق قانون اگر قصد داوطلبی در این انتخابات را دارند باید قبل از ثبتنام استعفا کرده باشند. لذا در این زمینه قانون بسیار شفاف است و همچنین تاریخ مشخصی هم برای دیگران وجود ندارد. مثلا اعضای دولت، قوه قضائیه و نمایندگان مجلس نیاز به استعفا ندارند الا کسانی که در اجرا و نظارت این انتخابات نقش ایفا میکنند که اگر قصد داوطلبی دارند باید از سمت خود استعفا دهند.
رئیس ستاد انتخابات کشور در پاسخ به این سؤال که هیأت اجرایی انتخابات ریاست جمهوری چه زمانی تشکیل میشود، تاکید کرد: در اجرای ماده 31 قانون ریاست جمهوری هیأت اجرایی مرکزی انتخابات ریاست جمهوری با توجه به رایزنی و مکاتباتی که با هیأت مرکزی شورای نگهبان انجام گرفته طی روزهای آینده تشکیل خواهد شد.
احمدی با بیان اینکه ثبتنام از داوطلبان انتخابات ریاست جمهوری در وزارت کشور (ستاد انتخابات کشور) انجام خواهد شد، اضافه کرد: بنا به دستوری که وزیر کشور صادر خواهد کرد از روز 22 فروردین کار تشکیل هیأت اجرایی انجام خواهد شد.
وی درباره زمانبندی تعیین صلاحیت داوطلبین انتخابات شوراهای اسلامی شهر و روستا گفت: در حال حاضر فرمانداران و بخشداران سوابق کلی داوطلبان را به مراجع 4گانه استعلام ارسال کردهاند که آنها ظرف 10 روز یعنی از 7 تا 16 فروردین ماه فرصت دارند نتایج بررسیهای خود را به فرمانداران و بخشداران ارسال کنند که از آن پس هیأتهای اجرایی به مدت 7 روز بر صلاحیت داوطلبین را بررسی خواهند کرد و به طور کلی در 3 روز آینده هیأتهای اجرایی صلاحیت داوطلبان را آغاز خواهند کرد.
طبق خبر دیگری در پایگاه اطلاع رسانی وزارت کشور، به گزارش روزیکشنبه ایرنا ازپایگاه اطلاع رسانی وزارت کشور، 22 تا 26 فروردین 96 ثبت نام از داوطلبان به مدت 5 روز از زمان صدور دستور شروع انتخابات آغاز می شود.از27 تا 31 فروردین 96رسیدگی به صلاحیت داوطلبان توسط شورای نگهبان انجام می شود و از یکم تا پنجم اردیبهشت 96 مهلت رسیدگی به صلاحیت داوطلبان توسط شورای نگهبان تمدید می شود.
همچنین از ششم تا هفتم اردیبهشت 96 اسامی نامزدها توسط وزارت کشور منتشر می شود و از هشتم تا بیست و هفتم اردیبهشت 96 تبلیغات انتخاباتی نامزدهای ریاست جمهوری به مدت بیست روز آغاز می شود.در 28 اردیبهشت 96 تبلیغات انتخاباتی نامزدها ممنوع خواهد بود و در روز 29 اردیبهشت 96 رای گیری آغاز خواهد شد.
دوازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری، پنجمین دوره انتخابات شوراهای اسلامی شهر و روستا و نخستین انتخابات میان دوره ای مجلس دهم در 29 اردیبهشت 1396 برگزار می شود.
این در حالی است که علی پور علی مطلق دبیر ستاد انتخابات کشور در گفت و گو با ایرنا درمورد زمان نام نویسی داوطلبان انتخابات دوازدهمین دوره ریاست جمهوری گفت: نام نویسی از داوطلبان این دوره از انتخابات از ساعت هشت صبح سه شنبه هفته آینده(22 فروردین ماه) آغاز و به مدت پنج روز ادامه خواهد داشت.
پورعلی مطلق از احزاب و گروه های سیاسی خواست با توجه به اهمیت انتخابات 29 اردیبهشت ماه، حضور موثری در عرصه انتخابات داشته باشند و مشارکت مردم را مدنظر قرار دهند که این مشارکت در سرنوشت آنها تاثیر دارد.
وی تصریح کرد: 22 فروردین ماه زمان نام نویسی داوطلبان انتخابات ریاست جمهوری است که با این نام نویسی متوجه می شویم رایزنی ها منجر به حضور چه افرادی در عرصه انتخابات شده است.
دبیر ستاد انتخابات کشور افزود: با نام نویسی داوطلبان رقابت های انتخاباتی جدی تر می شود، در دوره های گذشته شاهد بودیم برخی افراد که رییس جمهوری شدند قبل از نام نویسی اسم آنان حتی در جامعه مطرح نبود.
در سال 95 کسری بودجه نداشتیم/ تحقق 96 درصدی درآمدها
محمد باقر نوبخت سخنگوی دولت در اولین نشست خبری خود با اعلام اینکه از میزان 294 هزار میلیارد تومان درآمد سال گذشته 282 هزار میلیارد آن محقق شد، گفت: این یعنی 96 درصد از درآمدها محقق و به خزانه واریز شده است.
وی ادامه داد: هزینه های کشور نیز 282 هزار میلیارد تومان در سال گذشته بوده که کسری بودجه نداشتیم و با همین میزان اعتبارات دستگاه ها را پرداخت کردیم.
دیدار امیری و معاون نخست وزیر مجارستان
ژولت شمین معاون نخست وزیر مجارستان که به تهران سفر کرده است، یکشنبه شب در دیدار با دکتر حسینعلی امیری معاون امور مجلس رئیس جمهور با اعلام آمادگی کشورش برای توسعه روابط دوجانبه در همه زمینه های مورد علاقه میان ایران و مجارستان گفت: بوداپست اهمیت زیادی برای روابط خود با تهران قائل است و با توجه با تاریخ طولانی روابط دو کشور و ارتباطات خوب فرهنگی و سیاسی، امیدواریم روابط اقتصادی و تجاری ایران و مجارستان نیز گسترش یابد. دولت مجارستان، دوست جمهوری اسلامی است و ایران همواره می تواند به دوستی و روابط دو کشور اعتماد کند.
وی ضمن اعلام مخالفت خود با سیاست تحریم که از سوی برخی کشورهای غربی علیه دیگران و از جمله ایران و روسیه تعقیب می شود، اظهارداشت: ما همواره مخالف تحریم بوده و هستیم و در دوره قبل از برجام هم تلاش می کردیم گفت و گوها و روابط دو کشور تداوم داشته باشد واین سیاست ما در داخل اتحادیه اروپا نیز بوده است.
ژولت همچنین ابراز امیدواری کرد که روابط دو کشور پس از برجام توسعه یابد و در زمینه های اقتصادی، تجاری و بانکی نیز به نقطه مطلوب برسد.
معاون نخست وزیر مجارستان در ادامه با اشاره به سفر سال گذشته نخست وزیر کشورش به تهران گفت: این سفر که با حضور پنج وزیر کابینه مجارستان و حدود 100 نفر از تجار و بازرگانان کشور ما انجام شد، افق های روشنی را برای آینده مناسبات دو کشور ترسیم کرد و ما بی صبرانه منتظر هستیم که دکتر روحانی رئیس جمهور و همچنین دکتر ظریف وزیر امور خارجه ایران به بوداپست سفر کنند.
وی با قدردانی از مهمان نوازی جمهوری اسلامی ایران، افزود: ما برای سیاست های جناب آقای دکتر روحانی برای توسعه روابط با کشورهای مختلف و از جمله مجارستان ارزش و احترام زیادی قائلیم و بوداپست نیز سیاست نگاه به شرق را دنبال می کند که ایران جایگاه ویژه ای در این سیاست دولت مجارستان دارد.
براساس این گزارش، حسینعلی امیری معاون امور مجلس رئیس جمهور نیز در این دیدار ضمن خیرمقدم به معاون نخست وزیر مجارستان و هیات همراه و با اشاره به مشترکات فرهنگی فراوان مردم دو کشور گفت: خوشبختانه با سفر سال گذشته نخست وزیر مجارستان به تهران و همچنین تشکیل نشست کمیسیون مشترک اقتصادی دو کشور، چشم انداز و آینده خوبی را برای روابط ایران و مجارستان می بینیم.
وی اظهارداشت: روابط دیپلماتیک ایران و مجارستان سابقه دیرینه دارد و همواره خوب بوده است و نگاه مردم ایران به روابط دو کشور و همچنین به سیاست های دولت آن کشور مثبت است.
معاون پارلمانی رئیس جمهورافزود: جمهوری اسلامی ایران به همه تعهدات بین المللی خود پایبند است و ما امیدواریم که دیگر کشورها هم به تعهدات شان پایبند باشند، چرا که برخی کشورها هنوز در راه اجرای برجام سنگ اندازی می کنند که این گونه عهدشکنی ها مطمئنا به نفع جامعه بین المللی نیست.
وی گفت: ما انتظار داریم دولت مجارستان هم در سطح ملی و هم در اتحادیه اروپا و هم درسطح بین المللی از نفوذ خود استفاده کند تا تعهدات بین المللی از جمله در قالب برجام بطور کامل اجرایی شود.
امیری همچنین افزود: ما علاقه مند به گسترش و تعمیق روابط سیاسی، پارلمانی، اقتصادی و فرهنگی خود با مجارستان هستیم و زمینه های فراوانی برای توسعه روابط دو کشور وجود دارد که بخش هایی نظیر نانو، فناوری های زیست محیطی، انرژی های تجدیدپذیر، تجهیزات پزشکی وآزمایشگاهی، گیاهان دارویی، گردشگری و مبادلات علمی و دانشجویی از جمله آنها است.
در این دیدار طیبه سیاوشی نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی و جمعی از مدیران معاونت امور مجلس ریاست جمهوری و وزارت امور خارجه کشورمان حضور داشتند.
ژولت شمین معاون نخست وزیر مجارستان عصر روز شنبه در راس هیاتی وارد تهران شد.
دولت لایحه ای در زمینه رونق تولید و اشتغال به مجلس ارایه دهد
عین الله شریف پور، عضو کمیسیون اقتصادی در گفت و گو با خبرنگار شبستان در خصوص اقداماتی که مجلس می تواند در سال ۹۶ برای کمک به دولت در زمینه تولید و اشتغال با توجه به شعار امسال انجام دهد، گفت: رهبر معظم انقلاب اسلامی طی ۴ سال گذشته شعار سال را بر مبنای اقتصاد مقاومتی اعلام کرده اند و از آنجایی که اقتصاد یکی از محورهای مهم قرن 21 است حضرت آقا نیز بر ابعاد مختلف آن تاکید دارند.
وی با تاکید براین نکته که متاسفانه شاهد اتفاقات خاصی در عرصه اقتصاد مقاومتی نبودیم و عملا نتایج اقدامات دولت بر سر سفره های مردم ننشست، افزود: هیچ تحرکی در تولید و رونق اقتصادی ندیده ایم و اقدامات دولت در زمینه اقتصاد مقاومتی در استان آذربایجان شرقی در حد حرف بوده است.
نماینده ماکو با اظهار این که در طول 10 ماه گذشته مجلس حداقل در چند موضوع محوری و برنامه ششم و بودجه 96 و چند لایحه مهم اقتصادی تعامل همکاری و همدلی وهمسویی خود را با دولت در زمینه اقتصاد مقاومتی نشان داده است، خاطرنشان کرد: این دولت است که بر حسب ذات قانونی بر اساس دغدغه های سال و رهبری باید پیشنهادات خود را برای رونق تولید و اشتغال در غالب لایحه به مجلس تقدیم کند.
وزیر بهداشت: ۶ هزار میلیارد تومان از بدهی بیمهها به سال ۹۶ منتقل شد
سیدحسن هاشمی روز سهشنبه در گفتوگو با خبرنگار سلامت ایرنا افزود: بر اساس قول آقای ربیعی، وزیر تعاون،کار و رفاه اجتماعی در جلسه هیات دولت، بدهی سازمانهای بیمهگر به وزارت بهداشت تا حدود دی سال ۹۵ پرداخت شد و عقب ماندگی بیمهها در پرداخت مطالبات وزارت بهداشت به حدود دی ماه سال ۹۵ رسید.
وی گفت: سازمان تامین اجتماعی حدود دو هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان از مجموع حدود چهار هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان بدهی خود را اواخر اسفند گذشته پرداخت کرد و حدود دو هزار میلیارد تومان از بدهی معوقه این سازمان از سال ۹۵ به سال ۹۶ منتقل شد.
وزیر بهداشت ادامه داد: سازمان بیمه سلامت نیز اواخر سال گذشته حدود چهارهزار میلیارد تومان از مجموع حدود هشت هزار میلیارد تومان بدهی خود را پرداخت و حدود چهار هزار میلیارد تومان آن هنوز باقیمانده است و در مجموع حدود شش هزار میلیارد تومان از بدهی دو سازمان بیمهگر اصلی کشور به وزارت بهداشت، از گذشته به سال ۹۶ منتقل شد.
محمد جواد کبیر، مدیر عامل سازمان بیمه سلامت ایران اواخر سال گذشته گفته بود که این سازمان در مجموع حدود هشت هزار میلیارد تومان به موسسات طرف قرارداد بدهکار بوده است که چهار هزار میلیارد تومان از این میزان بدهی از محل فروش اوراق مشارکت در اواخر سال ۹۵ تسویه شده است
به گفته کبیر، بودجه سازمان بیمه سلامت ایران در سال ۹۶ حدود ۱۰ هزار میلیارد تومان است و سازمان برنامه و بودجه توافق کرده است که تخصیص ۱۱۰درصدی بدهد به این ترتیب بودجه این سازمان در سال ۹۶ حدود ۱۱هزار میلیارد میشود. البته ۲ هزار میلیارد نیز منابع داخلی این سازمان است و دو هزار و ۷۰۰ میلیارد تومان نیز از محل یک درصد ارزش افزوده در اختیار سازمان بیمه سلامت ایران قرار میگیرد و در مجموع، بودجه سازمان بیمه سلامت در سال ۹۶ حدود ۱۵ هزار و ۷۰۰ میلیارد تومان خواهد بود.
بر اساس قانون برنامه توسعه ششم، قرار است سازمان بیمه سلامت ایران در سال ۹۶ از وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی به وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی منتقل شود.
رفتار دولت در مسیر اشتغال و تولید با توسل به اقتصاد مقاومتی است
رییس کمیسیون معادن اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران با اشاره به نامگذاری سال ۹۶ به عنوان «اقتصاد مقاومتی، تولید و اشتغال» از سوی مقام معظم رهبری گفت: بخش معدن یکی از پتانسیلهای اثبات شده کشور برای رونق توسعه و رشد کشور در حوزه تولید و اشتغال است و عملکرد دولت در سال گذشته نشان داد که میتوان روی این توان حساب ویژه کرد.
بهرام شکوری در گفتوگو با پایگاه اطلاعرسانی دولت با اشاره به عملکرد دولت در خصوص اجرای بندهای اقتصاد مقاومتی در سال گذشته و چشمانداز اجرای این سیاستها در سال ۹۶ اظهار کرد: گفتههای دلگرمکننده معاون اول رییسجمهور در حمایت از بخش خصوصی و تاکید مکرر ایشان در خصوص لزوم مشارکت این بخش در عرصههای مختلف و مردمی کردن اقتصاد کشور که از مفاد مصرح در اقتصاد مقاومتی است، چشمانداز روشنی را برای سال جاری رقم زده است.
این فعال اقتصادی با اشاره به شعار امسال در خصوص ایجاد اشتغال و تولید از مسیر اقتصاد مقاومتی گفت: برای حرکت تمام ارکان کشور در مسیر تولید و اشتغال تنها نیروی قوه مجریه کافی نیست و باید قوه مققنه با تقنین مناسب در مسیر تسهیل تولید در کشور و قوه قضاییه با ایجاد چتر حمایتی بر سر سرمایهگذاران و بخش خصوصی به دولت در تحقق اقتصاد مقاومتی در سال ۹۶ کمک کنند.
وی راه افزایش اشتغال و تولید در کشور را توجه کافی به بخش خصوصی عنوان کرد و افزود: دولت تاکنون قدمهای قابل شمارشی در راستای تقویت بخش خصوصی برداشته است، اما باید سرعت آن افزایش شود. البته پیشنهاد ما آن است که دولت جای آنکه مالکیت را به بخش خصوصی واگذار کند، مدیریت را به این بخش بسپرد.
شکوری با اعلام اینکه عملکرد شرکت ایمیدرو به عنوان شرکتی حاکمیتی در دولت که زمینهساز حضور موفق بخش خصوصی در بخش معدن شده است، میتواند ملاک عمل بخشهای دیگر نیز قرار گیرد گفت: بخش خصوصی ایران شاید از نظر مالی توانمند نباشد، اما از نظر مدیریت در جایگاه مناسبی قرار دارد و عملکرد شرکت ایمیدرو در واگذاری مدیریت معدن سرب و روی مهدیآباد در آخرین روزهای سال گذشته به بخش خصوصی یکی از نشانههای همین رویکرد مناسب دولت است.
رییس کمیسیون معادن اتاق ایران، امضای قرارداد سرمایهگذاری معدن و کارخانههای سرب و روی مهدیآباد را نشاندهنده اعتماد دولت به بخش خصوصی دانست و اعلام داشت: اگر اجرای این قراداد موفق باشد، از یکسو اعتماد دولت به بخش خصوصی برای واگذاری پروژههای آتی بیشتر میشود و از سوی دیگر، امکان ورود بخش خصوصی به پروژههای بزرگ کشور میسر خواهد شد.
به گفته شکوری، اگر دولت میخواست مالکیت معدن مهدیآباد را در اختیار بخش خصوصی قرار دهد، مطمئنا این بخش قادر به خرید معدن نبود؛ چرا که منابع مالی خرید پروژههایی در این ابعاد را ندارد. مالکیت میتواند در اختیار دولت باشد اما مدیریت آن به بخش خصوصی واگذار شود. چنانچه مالکیت معدن مهدیآباد در اختیار دولت است، اما بهرهبرداری از معدن، احداث کارخانههای فرآوری، بازاریابی در دنیا و فروش محصولات به بخش خصوصی سپرده شده است.
وی با اشاره به اینکه در صورت وارد مدار تولید شدن، معدن مهدیآباد ۴ درصد روی دنیا را تأمین خواهد کرد، افزود: امضای قراردادی به ارزش یک میلیارد دلار نشاندهنده اعتماد دولت به بخش خصوصی است و اگر بتوانیم در اجرای آن نمونه موفقی باشیم، از یکسو اعتماد دولت به بخش خصوصی برای واگذاری پروژههای آتی بیشتر میشود و از سوی دیگر، امکان ورود بخش خصوصی به پروژههای بزرگ کشور میسر خواهد شد.
این فعال بخش خصوصی این رفتار دولت را مصداق اقتصاد مقاومتی در حوزه تولید و اشتغال دانست و اضافه کرد: چرا که با به تولید رسیدن این معدن حدود هزار نفر بهطور مستقیم و ۳ تا ۵ هزار نفر نیز بهصورت غیرمستقیم در این پروژه بزرگ مشغول به کار میشوند.
آخوندی: سرمایهگذاری ۹هزار میلیاردتومانی بخش خصوصی در پسکرانهها
عباس آخوندی وزیر راه و شهرسازی در جلسه مشترک با اعضای کمیسیون عمران دهمین دوره مجلس شورای اسلامی (۲۵ اسفندماه) در ساختمان دادمان وزارت راه و شهرسازی، ضمن تشکر از حضور اعضای کمیسیون عمران و همچنین معاونان و مشاوران خود در حوزههای مختلف راه و شهرسازی، گفت: این جلسه نشستی دوستانه است که در پایان سال تشکیل شده و هدف از آن، جمعبندی و ارایه گزارشی است که مجموعه وزارت راه و شهرسازی در حوزههای مختلف انجام داده است.
وزیر راه و شهرسازی در بیان بخشی از فعالیتهای وزارت راه و شهرسازی در دولت یازدهم گفت: سال بسیار سختی را از جهت اجرایی پشت سر گذاشتیم و در عینحال، جمهوری اسلامی، موفقیتهای قابلتوجهی کسب کرد که میتوان تا حدودی به آن اشاره کرد. سال ۹۵ با آغاز به کار مجلس جدید، به نظر میرسد نیاز به گفتگو و بحث بیشتری با اعضای محترم کمیسیون عمران و نمایندگان مجلس شورای اسلامی است تا با این شیوه، نمایندگان مجلس با مسائل وزارتخانه، برنامهها، مشکلات و گرفتاریهای وزارت راه و شهرسازی، آشنایی بیشتری پیدا کنند.
وی در بیان سیاستهای کلی وزارت راه و شهرسازی در حوزه حمل و نقل با تاکید بر آنکه تمامی توجه وزارت راه و شهرسازی بر این بوده تا از فرصت به وجود آمده پس از برجام حداکثر استفاده را ببرد، گفت: با وجود تنگناهای اقتصادی پس از برجام، تلاش کردیم تا از ظرفیت بخش خصوصی در داخل کشور و همچنین فرصتهای بینالمللی نهایت استفاده را ببریم.
آخوندی در حوزه دریایی با اشاره به اینکه ایران در حال حاضر موقعیت خوبی در این حوزه کسب کرده است، افزود: در حال حاضر، بخش عمده موانعی که در حوزه دریایی بر سر راه تردد کشتیها و توسعه بنادر وجود داشت، برداشته شده است و در برخی از بنادر همچون چابهار، اقدامات بسیار مناسبی انجام گرفت. در سال ۹۵، بخش عمده ساخت و ساز بندر چابهار انجام شد و فروردینماه ۹۶ آن بندر، طی مراسمی بینالمللی با حضور وزرای محترم کشورهای همسایه، در مراسمی شایسته افتتاح خواهد شد.
سرمایهگذاری ۲۳۰ میلیارددلاری بینالمللی در بندر چابهار
آخوندی ادامه داد: توانستیم در چابهار، ۱۵۰ میلیون دلار تسهیلات برای توسعه آن بندر از هندیها بگیریم آن هم با این شرط که سهم هندیها در قرارداد صفر باشد که تحقیقا نمونه مشابهی ندارد. از این جهت نمونه است که چون معمولا کشوری که اعتبار میدهد درخواستاش این است که سهم عمدهای از این اعتبار خرج واردات کشور خودش بشود و در این قرارداد این وضعیت را شاهد نیستیم.
عضو کابینه دولت تدبیر و امید از سرمایهگذاری ۸۰ میلیارددلاری علاوه بر ۱۵۰ میلیارد دلار در بندر چابهار خبر داد.
سیاستگذار ارشد حوزه راه و شهرسازی، توسعه ۳ فاز بندرعباس را از دیگر اقدامات وزارت راه و شهرسازی در حوزه بنادر عنوان کرد و گفت: مناقصههای فاز ۱ و ۲ توسعه بندرعباس به صورت بینالمللی انجام شد و مناقصه فاز ۳ توسعه آن بندر نیز به زودی انجام میشود که این امیدواری وجود دارد مناقصه این فاز نیز به صورت بینالمللی انجام شود زیرا تاکنون استقبال خوبی از سوی شرکتهای معتبر دنیا اعلام شده که بسیار امیدوار کننده است.
توسعه بنادر امیرآباد و انزلی در شمال کشور
آخوندی ادامه داد: در توسعه بندرعباس، مشارکت دیگر کشورها و در خواستشان برای مشارکت در فاز ۱ و ۲ بسیار خوب است. اگرچه هنوز برنده اعلام نشده اما خوشبختانه ما از شرکتهای بسیار معتبر جهان در خواست مشارکت داریم که بسیار امیدوارکننده است. این توسعه را در شمال کشور و در بندرهای انزلی و امیرآباد هم داشتیم.
وزیر راه و شهرسازی همچنین از سرمایهگذاری مناسب در پسکرانههای بنادر خبر داد و گفت: مجموع سرمایهگذاریهای بخش خصوصی در پسکرانههای کشور در طی ۳ سال به بیش از ۹ هزار میلیارد تومان رسید که رقم کاملا قابلتوجهی است و میتواند در کل اقتصاد ملی ایران، نقش خوبی داشته باشد.
فعالشدن پروژه قطار سریعالسیر تهران- قم- اصفهان
وی مشارکت بخش خصوصی را در زیرساخت و در نوسازی ناوگان ریلی از دیگر اقدامات برشمرد و افزود: در بحث زیر ساخت، قرارداد قطار سریعالسیر تهران-قم- اصفهان فعال شد که LC(گشایش اعتبار) آن هم از طریق چینیها انجام شد. همچنین در سایر پروژهها، پیشنهادهای خوبی را از دیگر کشورها داریم.
آخوندی گفت: برای برقیکردن قطار تهران- مشهد، قرارداد، نهایی شده فقط در یک بند از آن، چینیها مقداری بحث دارند که اگر تحریم برگردد نتیجه قرارداد چه خواهد شد؟ و به همین دلیل نیز این موضوع، قدری معطل مانده است. معمولا در قراردادها فرض بازگشت تحریم را نمیآوریم که با این تلاشها امیدواریم در فروردین ماه ۹۶ با چینیها به توافق برسیم که اگر این توافق صورت بگیرد ۲ میلیارد دلار سرمایهگذاری در این بخش، انجام میشود.
امضا قرارداد با زیمنس برای لکوموتیوهای برقی وگازوئیلی
وی تصریح کرد: با زیمنس برای لکوموتیوهای برقی و گازوئیلی قرارداد خوبی به امضا رساندهایم.
وزیر راه و شهرسازی با تاکید بر آنکه در حوزه ریل اقدامات مناسبی انجام گرفته است، گفت: بخش خصوصی نیز نخستین سرمایهگذاری خود را در بخش راهآهن انجام داد. راهآهن کرمان- سیرجان با سرمایهگذاری بخشی خصوصی در حال انجام است. از آنجا که تا به حال سابقه نداشت که بخش خصوصی در زیرساخت راهآهن سرمایهگذاری کند به همین دلیل برایمان حائز اهمیت است.
آخوندی از دیگر اقداماتی که در حوزه ریلی انجام گرفته به بحث استفاده از ماده ۱۲ قانون خروج از رکود و موانع تولید اشاره کرد. این ماده اجازه میدهد هر مقدار بار و مسافر از جاده به ریل برود.
وی افزود: موفق شدیم در شورای اقتصاد تصویب کنیم که وزارت نفت مابهالتفاوت استفاده از اجرای ماده ۱۲ قانون خروج از رکود را که اجازه میدهد هر مقدار بار و مسافر از جاده به ریل منتقل شود را پرداخت کند. در حال حاضر، قرارداد آن با وزارت نفت منعقد شده است که امیدواریم در سال آینده مورد بهرهبرداری قرار بگیرد تا امیدی در بین سرمایه گذاران ایجاد شود.
آخوندی افتتاح ۱۱۳ واگن جدید را که توسط چهار شرکت بخش خصوصی در روزهای گذشته انجام شد نشان از علاقه سرمایهگذاران در این بخش عنوان کرد و گفت: امیدواریم بتوانیم در این بخش رشد بیشتری داشته باشیم.
رفع بدبینیهای عمومی و موانع پیشروی نوسازی ناوگان هوایی
وی در تشریح اقدامات وزارت راه و شهرسازی در حوزه هوایی و نوسازی ناوگان به بدبینیهایی که پیشتر وجود داشت اشاره کرد و افزود: به رغم آنکه بدبینیهای زیادی وجود داشت و کسی باور نمیکرد تا نوسازی ناوگان انجام شود بحمدالله قرارداد ایرباس فعال شد. قرارداد ATR هم کل کارش تمام شده و ما مقداری چانهزنی داریم با طرف ATR تا بتوانیم تضمین خدمات موتور هواپیما را بگیریم با توجه به اینکه عرضه کننده موتور غیر از شرکتهای سازنده هواپیما هستند، در این بخش کمی چالش داریم اما مطمئن هستم به زودی این چالشها برطرف خواهد شد. زیرا ما بر این باور هستیم که هواپیمایی که به ایران میآید باید تمامی تامین خدمات و موتور را داشته باشد که امیدواریم کارهای آن به زودی تمام شود.
وزیر راه و شهرسازی گفت: خوشبختانه ۴ هواپیما آماده و رنگ شده است و لوگوی هما روی آن نصب شده که امیدواریم به زودی وارد کشور شود. باید توجه کنیم، هواپیماهای ATR بیشتر برای مناطق دوردستتر و برای فرودگاههای درجه ۲ و ۳ ایران، کارآیی دارد.
آخوندی با یادآوری این مطلب که سالها در سیستم ناوبری هوایی هم در رادارها و هم در سیستم هدایت هواپیما، سرمایهگذاری انجام نشده بود، گفت: در حوزه نوسازی هوایی در سیستم ناوبری هم در رادارها هم در سیستم هدایت هواپیماها، سالها بود که در این حوزه سرمایهگذاری نداشتیم. اگرچه ممکن است این نوسازیها برای مردم ملموس نباشد اما خرید این رادارها که ۳ عدد هستند بسیار اهمیت دارد. نخستین رادار که جزو تکنولوژی دوگانه است و فروش آن به ایران سخت بود از جهت آنکه کاربرد نظامی داشت سرانجام به ایران وارد شد و در تلاش هستیم بقیه نیز به ایران برسند.
افتتاح نوسازی باندهای فرودگاه در نیمه فروردین ۹۶
وی تاکید کرد: برای نوسازی باندهای فرودگاهها و سیستم ناوبری هوایی، فقط ۸۰۰ میلیاردتومان در سال ۹۵ سرمایهگذاری کردیم که انشاءالله با حضور رئیسجمهوری در نیمه فروردین ۹۶ افتتاح میشود.
تعمیر و بهرهبرداری از باند دوم فرودگاه مهرآباد پس از ۴۰ سال
وزیر راه و شهرسازی با یادآوری آنکه تنها یک باند فرودگاه مهرآباد تهران فعالیت میکرد، از تعمیر اساسی باند دوم فرودگاه مهرآباد بعد از ۴۰ سال خبر داد و در رابطه با علل تاخیر برخی از پروازهای داخلی، گفت: یکی از دلایل تاخیرها، فعالیت تنها یک باند فرودگاه بود که با تعمیر اساسی باند دوم امیدواریم مشکل تاخیر پروازهای داخلی برطرف شود. زیرا تاخیر در نخستین پرواز، به دلیل کارکرد یک باند برای سایر پروازها نیز تاخیر ایجاد میکرد که خوشبختانه این مشکل برطرف شده است.
آخوندی ادامه داد: ما نشست و برخاست باند فرودگاه را از یکدیگر جدا میکنیم که این اقدام، میتواند بخشی از تاخیرات را جبران کند و مقداری اوضاع بهتر خواهد شد.
سرمایهگذاری مشارکتی ۵۵۰ میلیاردتومانی فرودگاه سلام
وی همچنین از سرمایهگذاری در فرودگاهها برای نخستین بار با قانون مشارکت خبر داد و گفت: در سال ۹۵ موفق شدیم مجوز مشارکت در سرمایهگذاری ۳ فرودگاه را از دولت بگیریم که این روش تاکنون سابقه نداشت. برای ترمینال سلام فرودگاه بینالمللی امامخمینی موفق شدیم ۵۵۰ میلیاردتومان مجوز سرمایهگذاری بگیریم که سرمایهگذاری آن انجام شد و این پروژه در حال انجام است.
آخوندی ادامه داد: برای فرودگاه مشهد، مجوز سرمایه گذاری ۳۰۰ میلیون دلاری گرفتیم. برای فرودگاه شیراز، دولت مصوبه ۲۴۰ میلیاردتومانی داد و برای سایر فرودگاههای اصلی داریم به این سمت میرویم تا از طریق سرمایهگذاری خصوصی تامین منابع کرده و کار را پیش ببریم.
ساخت ۱۷ آزادراه به طور همزمان در کشور
وزیر راه و شهرسازی گفت: در حوزه زمینی به این سمت رفتیم که تعداد آزادراهها را گسترش دهیم و همچنین سرمایهگذاری بخش خصوصی را در این بخش افزایش دهیم. خوشبختانه ۱۷ آزادراه را به طور همزمان در حال ساخت داریم. موفق شدیم از هیات وزیران برای ۴ آزادراه دیگر به طول ۳۰۰کیلومتر مجوز سرمایهگذاری بگیریم.
وی ادامه داد: تحرک خوبی در حوزه آزادراهها آغاز شده است. در سایر راهها کم و بیش با توجه به بحث قیر رایگان و اسناد خزانه اتفاقاتی رخ داده و آمارها موجود است. در سال ۹۵، کل عملکرد طرحهای عمرانی با تعهدات بیش از ۱۷ هزار میلیارد تومان بوده است.
آخوندی افزود: آزادراههای مهمی که شروع شده بود و در این دولت پیشرفت مناسبی داشت آزادراه تهران- شمال، آزادراه شیراز- اصفهان، آزادراه خرمآباد- اراک بود که خوشبختانه فعال و سال ۹۶ به بهرهبرداری میرسد. اینها تنها چند نمونه بودند و گرنه تعداد آزادراههای در حال ساخت ۱۷ آزادراه است.
اجرای نوسازی ۶۵ هزار کامیون
وزیر راه و شهرسازی گفت: غیر از بحث زیرساخت، بحث نوسازی ناوگان نیز برای ما بسیار حائز اهمیت است. ۶۵ هزار کامیون را برای نوسازی ناوگان در دستور کار داریم که این از جمله بزرگترین فعالیت هایی است که در این دوره آغاز شده است. تقریبا هر کارخانهای که در ایران بتواند یک برند بینالمللی را توزیع کند اعم از اسکانیا، بنز و ولوو با تمام ظرفیت به آنها کار ارجاع شده است.
وی ادامه داد: با وزارت نفت برای نوسازی ۶۵ هزار کامیون، قرارداد بستهایم تا مابهالتفاوت را پرداخت کند. تا کنون نیز ۱۶ هزار و ۷۰۰ کامیون را با کارخانجات قرارداد بستهایم و تحویل به رانندگان نیز آغاز شده است. فقط اسکانیا ۴۰۰ هزار واحد را به رانندگان تحویل داده است.
نظر شما