به گزارش خبرنگار مسجد و کانونهای مساجد خبرگزاری شبستان، دومین گردهمایی دستگاههای متولی و پشتیبان اوقات فراغت مساجد کشور، امروز (20 فروردین) در محل ستاد عالی کانونهای فرهنگی هنری مساجد کشور، برگزار شد.
در این گردهمایی، نمایندگان هر یک از دستگاهها به بیاننکاتی پرداختند که در ادامه نظرات آنها به تفکیک میآید:
محمدی؛ نماینده معاونت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، گفت: این معاونت با تمام وجود در خدمت مساجد و اوقات فراغت است، باید مشاوره و آموزش در خدمت بهینهسازی اوقات فراغت مساجد قرار گیرد.
همچنین گوهریان؛ نماینده سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران، اظهار کرد: سیاست این سازمان، مسجدمحوری در تمام فعالیتها به ویژه برنامههای قرآنی و آیینی است که در سال ۱۳۹۶ نیز پیگیری خواهند شد.
وی افزود: سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران، آماده همکاری با دستگاههای مسجدی برای برگزاری برنامههای مختلف در این خانه های خدا است.
در این گردهمایی ابراهیمینژاد؛ نماینده آستان مقدس شاهچراغ، گفت: همه ساله طرحها و برنامههای گوناگون کانونهای فرهنگی هنری در مساجد به میزبانی حرم حضرت احمد بن موسی (ع) برگزار میشود و این آستان آماده خدماترسانی گسترده به مساجد و این کانونها در زمینههای مختلف به ویژه بهینهسازی اوقات فراغت است.
وی ادامه داد: تقاضای کارکنان و خادمان آستان مقدس شاهچراغ (ع) اطلاعرسانی کامل برنامههای اجرایی در ایام اوقات فراغت در مساجد توسط ستاد آن و استفاده از ظرفیت تمام نخبگان و فرهیختگان در این برنامهها است.
عراقی؛ نماینده وزارت آموزش و پرورش، در این گردهمایی اظهار کرد: برآورد نیازهای اوقات فراغت روستاییان از ضروریات است تا بر اساس آن، امکانات و آموزشهای لازم به آنان اختصاص یابند.
وی افزود: همچنین باید پایگاههای مجهز به فضای متناسب با توانمندیهای کودکان، نوجوانان و جوانان در مساجد راهاندازی شوند.
یحیی؛ نماینده کمیته امداد امام خمینی (ره) نیز گفت: باید پیشنویس برنامههای اجرایی عموم مساجد ارایه شود تا برنامههای دستگاههای متولی و پشتیبان در زمینه اوقات فراغت بر اساس آنها تهیه و تنظیم شوند.
وی افزود: همچنین توانمندیهای روستاها هم باید در برنامهریزیهای دستگاههای پشتیبان اوقات فراغت مساجد لحاظ شوند.
رضوی؛ نماینده مرکز رسیدگی به امور مساجد هم اظهار کرد: هر یک از دستگاههای متولی و پشتیبان اوقات فراغت سهم مشخص خود برای مساجد را اعلام کنند تا بتوان به طور دقیق مشخص کرد کدام دستگاه چه تعداد برنامه برای کدامین مساجد دارد.
همچنین جوانمردی؛ نماینده سازمان عشایری، گفت: دستگاههای مختلف کشور در برنامهریزیهای خود توجه ویژهای به عشایر داشته باشند و دستگاههای متولی و پشتیبان اوقات فراغت مساجد نیز متوجه ظرفیتها، توانمندیها و نیازهای جامعه عشایری باشند.
در ادامه این جلسه حجتالاسلام شهابی؛ نماینده سازمان تبلیغات اسلامی نیز گفت: این سازمان، سابقهای طولانی در موضوع اوقات فراغت مساجد دارد بنابراین میتوان از تجربیات آن استفاده کرد.
وی افزود: هماهنگی میان تمام دستگاهها میتواند موجب همافزایی توانمندیها و جلوگیری از موازیکاری در زمینه اوقات فراغت مساجد شود.
سلطانی؛ نماینده سازمان صدا و سیما، نیز اظهار کرد: رسانه ملی همواره توجهی جدی به جایگاه مسجد در قالب برنامههای نمایشی و پویانمایی و برای سنین مختلف دارد، از این رو آمادگی خود را برای همکاری با دستگاههای متولی و پشتیبان اوقات فراغت مساجد اعلام میکنیم.
همچنین خانزاده؛ نماینده مرکز فناوریهای دیجیتال، اظهار کرد: این مرکز آمادگی خود برای همکاری با مساجد و کانونهای فرهنگی هنری در زمینههای مختلف بهویژه در عرصه اوقات فراغت مساجد را اعلام میکند.
شیخویسی؛ نماینده معاونت قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، نیز گفت: برنامهریزی این معاونت در راستای غنیسازی برنامههای کانونهای فرهنگی هنری مساجد است.
وی ادامه داد: طرح ملی «تلاوت» با هدف پرورش قاریان نوجوان از مساجد و مدارس، طرح آموزش «رحله» با هدف تربیت حفاظ قرآن و نیز استفاده از ظرفیت 2 هزار و 400 موسسه فرهنگی، سه اقدام ویژه معاونت قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برای غنیسازی اوقات فراغت در مساجد و کانونهای فرهنگی هنری آنها است.
نماینده معاونت قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، افزود: برگزاری جشنوارهای ملی با همکاری تمام دستگاهها از ضرورتهای سازماندهی اوقات فراغت مساجد کشور است.
حجتالاسلام برزگری، نماینده آستان قدس رضوی، گفت: ساختار تازه این آستان مقدس ظرفیت گستردهای برای اعزام مبلغان و مدرسان قرآنی با هدف بهینهسازی اوقات فراغت مساجد به ویژه در مناطق محروم دارد.
وی ادامه داد: این آستان همچنین دو اردوگاه خود در مشهد و تهران را در خدمت دانشآموزان در ایام مختلف سال به ویژه اوقات فراغت قرار میدهد.
نظر شما