«محرومیت‌زدایی» اولویت برنامه‌های اوقات فراغت در مساجد باشد

خبرگزاری شبستان: دبیر ستاد عالی کانون‌های فرهنگی هنری مساجد، گفت: مقاوم‌سازی فرهنگی، مهارت‌‌آموزی و کارآفرینی، پیشگیری و کاهش آسیب‌های اجتماعی، ارتقای فرهنگ عمومی و محرومیت‌زدایی پنج اولویت دستگاه‌های متولی و پشتیبان اوقات فراغت مساجد باشند.

به گزارش خبرنگار مسجد و کانون‌های مساجد خبرگزاری شبستان، حجت‌الاسلام والمسلمین حمیدرضا ارباب سلیمانی، در دومین گردهمایی دستگاه‌های متولی و پشتیبان اوقات فراغت مساجد کشور که صبح امروز (20 فروردین ماه) در محل ستاد عالی کانون‌های فرهنگی هنری مساجد کشور برگزار شد، گفت: پیامبر اکرم (ص) فرموده اند "هرگاه به بهار می‌رسید زیاد به یاد رستاخیز بیفتید" همانطور که طبیعت لباس نو بر تن می‌کند، شما نیز دوباره زنده می‌شوید و اعمال‌تان بررسی می‌شود.

 

وی با اشاره به داستان قارون در «سوره قصص» و روایاتی از معصومین (ع) اظهار کرد: باید بدانیم که دنیا و امکانات و فرصت‌های در آن محدود هستند و با یاد خدا و قیامت که دو عامل اساسی در تربیت و سالم‌سازی فرد و جامعه هستند، می توانیم در این دنیا فعالیت کرده و با توجه به این دو عامل در مسیر صحیح حرکت کنیم.

 

جهالت و غرور موجب آسیب نوجوانان می شود

دبیر ستاد عالی کانون‌های فرهنگی هنری مساجد، خاطرنشان کرد: مشکل ما در موضوع اوقات فراغت این است که عموم نوجوانان و جوانان از دو ناحیه کم تجربگی و غروری که اقتضای این سن است در معرض آسیب هستند، این در حالی است که آیات و روایات، تزکیه و تعلیم را دو داروی شفابخش برای این آسیب‌ها معرفی کرده‌اند و ایام مختلف سال به ویژه رجب، شعبان و رمضان برای آن است که انسان در مسیر زندگی و تجربه‌اندوزی، فکری برای تهذیب نفس و خودسازی کند.

 

ارباب سلیمانی اضافه کرد: برگزاری جلسات هم‌اندیشی دستگاه‌های متولی و پشتیبان اوقات فراغت مساجد با اهداف شناسایی ظرفیت دستگاه‌ها و هماهنگی و تعامل‌ و هم‌افزایی آن‌ها برای رسیدن به هدفی مشترک یعنی غنی‌سازی اوقات فراغت با محوریت مساجد است.

 

وی ادامه داد: همچنین تاکید بر مساجد در این برنامه ها به دلیل خاستگاه مسجدی انقلاب اسلامی است زیرا انسان‌ برخواسته و تربیت‌شده در مساجد، مانند کودکی است که در دامان مادر تربیت شده و از شیر وی تغذیه کرده باشد بر این اساس چنین فرزندی، مصونیت بیشتری در برابر خطرات احتمالی خواهد داشت.

 

دبیر ستاد عالی کانون‌های فرهنگی هنری مساجد، با اشاره به تخریب 1200 مسجد توسط صهیونیست‌ها در مناطق اشغالی و 200 مسجد به دست گروهک تروریستی داعش، اظهار کرد: این وقایع بیانگر درک آنان از موثربودن مساجد در جامعه اسلامی است بنابراین  اگر ما به مساجد بازگشتیم، آن‌گاه به آرمان انقلابی خود عمل کرده‌ایم.

 

توصیه بزرگان کشور بر لحاظ پیوست مسجدی در پروژه ‌های مهم کشور

سلیمانی ادامه داد: بزرگان و دلسوزان کشور بر لحاظ کردن پیوست مسجد در پروژه های مهم کشور تاکید جدی دارند.

 

وی خاطرنشان کرد: مساجد، نقطه اتصال تمام دستگاه‌ها و سازمان‌ها با 63 هزار روستا و 22 میلیون روستانشین در نقاط مختلف کشور هستند، که بر این اساس باید پرسید کدام وزارتخانه یا سازمان چنین پایگاهی دارد؟ آیا پایگاهی غیر از مسجد می‌تواند چنین شبکه گسترده‌ای در کشور ایجاد کند؟ و چرا به پایگاه مساجد، به عنوان پایگاه‌های قدیمی و اثرگذار در کشور به ویژه در روستاها بیش از این توجه نمی شود؟

 

دبیر ستاد عالی کانون‌های فرهنگی هنری مساجد با بیان اینکه بالغ بر 72 هزار مسجد در کشور وجود دارند که در صورت بها دادن به آن‌ها بسیاری از اهداف دستگاه‌های مختلف نیز محقق خواهند شد، افزود: مقاوم‌سازی فرهنگی، مهارت‌آموزی و کارآفرینی، پیشگیری و کاهش آسیب‌های اجتماعی، ارتقای فرهنگ عمومی و محرومیت‌زدایی باید اولویت و خروجی‌ چنین نشست‌هایی در زمینه اوقات فراغت مساجد باشند.

 

ارباب سلیمانی گفت: اگر  در برابر تهاجم گسترده دشمن مقاوم‌سازی فرهنگی انجام نشود، این تهاجم، اثر خود را بیشتر در کشور نشان می‌دهد، بنابراین باید با غنی سازی اوقات فراغت، فرصتی برای ایجاد مصونیت بیشتردر میان کودکان، نوجوانان و جوانان باشد.

 

نباید در آموزش دانش‌آموزان صرفا به کتاب‌های درسی بسنده کرد

وی اضافه کرد: نباید در آموزش دانش‌آموزان صرفا به کتاب‌های درسی بسنده کرد زیرا امروزه در برخی موارد مشاهده می کنیم که دانش‌آموزان و دانشجویانی که با معدل‌های بالا فارغ التحصیل می شوند اما کارایی و توانمندی لازم را ندارند.

 

دبیر ستاد عالی کانون‌های فرهنگی هنری مساجد، خاطرنشان کرد: آسیب‌های اجتماعی، خطری جدی برای کشور هستند و مانند موریانه در تار و پود جامعه نفوذ کرده‌اند، بنابراین پیشگیری و کاهش آسیب‌های اجتماعی باید جزو اولویت‌های برنامه‌های اوقات فراغت در مساجد باشند.

 

ارباب سلیمانی اضافه کرد: همه باید برای ارتقای فرهنگ عمومی کشور تلاش کنند زیرا فرهنگ ما، دینی است و باید به فرهنگ و اخلاقیات که چه بسا از نان شب، مهم‌تر هستند در برنامه‌ریزی‌های اوقات فراغت توجه شود.

 

وی گفت: محرومیت‌زدایی با توجه به جامعه روستایی و عشایری و حاشیه شهرها نیز باید جزو اولویت‌ها و خروجی‌های نشست‌های اوقات فراغت مساجد باشد.

 

دبیر ستاد عالی کانون‌های فرهنگی هنری مساجد، در پایان گفت: اگر امروز در راستای عملیاتی ساختن آنچه که بیان شد با یکدیگر میثاق صادقانه و برادرانه ببندیم، احساس شعف می‌کنیم که گامی رو به جلو برداشته‌ایم و به نظام مقدس جمهوری اسلامی خدمت کرده‌ایم.

 

 

 

کد خبر 620975

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha