استفاده از ظرفیت خانواده برای اصلاح الگوی مصرف جامعه

خبرگزاری شبستان: یک جامعه شناس با تاکید بر ضرورت استفاده از ظرفیت خانواده برای اصلاح الگوی مصرف جامعه، گفت: دانش و آگاهی در اصلاح الگوی مصرف و مدیریت منابع انرژی اثرگذار است.

فاطمه قدیانی، کارشناس علوم اجتماعی و جامعه شناس با اشاره به نقش زنان در مدیریت مصرف انرژی در گفتگو با خبرنگار اجتماعی شبستان گفت: مصرف بی رویه انرژی و دغدغه های ناشی از آن همواره جزء مسائلی بوده که مدیریت شهری را درگیر خود کرده است.

 

وی با اشاره به نقش زنان در جامعه خاطرنشان کرد: بیشتر فعالیت های اقتصادی بانوان در نهاد خانواده انجام می شود از اینرو می توانند با مدیریت صحیح منابع انرژی در اصلاح الگوی مصرف و مدیریت منابع انرژی و امور اقتصادی نقش تاثیرگذاری داشته باشند.

 

این کارشناس علوم اجتماعی و جامعه شناس با اشاره به نقش نهاد خانواده درخصوص آموزش و یادگیری تصریح کرد: با توجه به کارکرد خانواده، فرد در محیط خانواده آموزش های بنیادی را از همان زمان کودکی فرا می گیرد بنابراین خانواده بهترین محل برای تغییر سبک زندگی در جهت بهبود کیفیت زندگی فردی و اجتماعی است.

 

وی نهادینه کردن روش صحیح استفاده از منابع را اصلاح الگوی مصرف عنوان کرد و افزود: اصلاح الگوی مصرف و مدیریت منابع انرژی باعث می شود تا علاوه بر ارتقا شاخص های زندگی، هزینه های غیرضروری را کاهش می دهد.

 

قدیانی با بیان اینکه اصلاح الگوی مصرف و مدیریت منابع انرژی را باید از نهاد خانواده آغاز کنیم، اظهارداشت: زن در نقش مادر خانواده می تواند اصول و مبانی یک زندگی سالم و موفق را در شخصیت اعضای خانواده گسترش دهد بنابراین در گام نخست، زن خود باید از آگاهی و دانش کافی در این زمینه برخوردار باشد.

 

وی با بیان اینکه آموزش و پرورش، آموزش عالی و رسانه ها در ارتقا سطح آگاهی عمومی جامعه درخصوص تغییر الگوی مصرف نقش مهمی ایفا می کنند، اظهارداشت: دانش و آگاهی در اصلاح الگوی مصرف و مدیریت منابع انرژی اثرگذار است بنابراین در این حوزه باید به طور منسجم و برنامه ریزی شده کار کنیم.

 

 کارشناس علوم اجتماعی و جامعه شناس درخصوص ضرورت الگوی صحیح مصرف در جامعه گفت: زمانیکه شرایط جامعه به سمتی سوق یابد که در آن، افراد به مصرف گرایی روی آورند، علاوه بر از دست رفتن منابع خانواده و جامعه، مصرف گرایی افراد باعث تولید فقر اجتماعی و کاهش تولید می شود.

 

قدیانی با بیان اینکه منابع انرژی و اقتصادی همیشگی و جاودان نیست و همواره با محدویت منابع مواجه هستیم، خاطرنشان کرد: با اصلاح الگوی مصرف و مدیریت منابع انرژی می توانیم مدت زمان طولانی تر از منابع انرژی بهره مند شویم.

 

وی با اشاره به راهکارهای اصلاح الگوی مصرف و مدیریت منابع انرژی تصریح کرد: ارتقای سطح آگاهی زنان، شناخت کالاها، فرهنگ سازی، تغییر و اصلاح رفتار مصرف، توجه به تعالیم اسلامی با رویکرد صرفه جویی، کاهش میزان استفاده از کالاهای یک بار مصرف از جمله راهکارهای تاثیرگذار در اصلاح الگوی مصرف است.

 

قدیانی با تاکید بر ضرورت تقویت سبک زندگی ایرانی اسلامی، خاطرنشان کرد: آموزش صحیح به فرزندان، مدیریت و برنامه ریزی درخصوص نحوه مصرف خانواده، مصرف صحیح منابع انرژی نظیر آب، برق و گاز، کاهش حجم زباله های خانگی، ساده زیستی، پرهیز از اسراف و میانه روی در مهمانی های خانوادگی از دیگر راهکاهای اصلاح الگوی مصرف و مدیریت منابع انرژی است.

 

وی درخصوص مدیریت مصرف و اصلاح الگوی مصرف در خانواده گفت: زن به عنوان مدير اقتصادی خانواده در خريد و نحوه مصرف نقش آفرین است بنابراین با افزایش آگاهی های زنان درخصوص نحوه مدیریت مصرف خانواده، می توانیم هزینه های یک جامعه را کنترل کنیم.

 

قدیانی، پیشرفت جامعه را منوط به پایین آوردن هزینه ها و افزایش تولید عنوان کرد و افزود: زنان از طريق بهينه‌سازی مصرف در خانواده، در پایین آوردن هزینه خانوار نقش موثری ایفا می کنند.

 

جامعه شناس با بیان اینکه در زندگي روزمره شاهد مصرف بي‌رويه مواد غذايی، بهداشتی، پوشاک وانرژی هستيم، ادامه داد: با اولویت بندی نیازها، اصلاح الگوی مصرف، مدیریت منابع انرژی می توان در اقتصاد خانواده آثار مثبتی داشت که این روند به مرور زمان به فرهنگ غالب و سبک زندگی افراد جامعه تبدیل خواهد شد بنابراین در چنین شرایطی الگوی مصرف جامعه اصلاح می شود.

 

وی با بیان اینکه نقش موثر زنان در اقتصاد خانواده باعث می شود تا درخصوص اصلاح الگوی مصرف نیز موثرتر باشند، تاکید کرد: زنان باید آموزش های لازم درخصوص نحوه صحیح مصرف منابع انرژی و الگوی مصرف درست را بیاموزند.

 

کد خبر 621167

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha