به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از یزد، داود پاک طینت، مدیر مرکز اسناد و کتابخانه ملی استان یزد امروز (29 فروردین) در نشست خبری در جمع اصحاب رسانه استان یزد گفت: این مرکز سه وظیفه اسنادی، کتابخانه و تاریخ شفاهی دارد که در بخش اسناد نیز دو بخش سند اسناد اداری و اهدایی فعالیت دارد.
وی افزود: اسناد اداری در ادارات استان انتقال یا امحا می شوند و که اسناد انتقالی بر اساس تشخیص ها، این اسناد به مرکز اسناد ملی منتقل می شوند که در این بخش بسیار مهم است و بایستی به قوانین آن توجه شود.
مدیر مرکز اسناد و کتابخانه ملی استان یزد خاطرنشان کرد:ما در این مرکز سه مخزن شامل مخزن ورودی و در بخش اول اسناد انتقالی، مخزن اطلاع رسانی و مخزن اصلی است که هر کدام مربوط به بخش های خاص اسناد است.
پاک طینت تصریح کرد: با توجه به موقعیت استان یزد از لحاظ جغرافیایی و تاریخی و مذهبی ممکن است ما در بخش های مختلف اسناد مختلفی داشته باشیم اما متاسفانه با توجه به مشکلات در این زمینه مردم کمتر بدان ها توجه کرده اند و خانواده ها باید اعتماد کرده و این اسناد را به این مرکزارائه دهند تا به نحوی از این اسناد به خوبی نگهداری و ثبت و ضبط شود.
وی ادامه داد: ما تالار رقومی به صورت مجازی برای اولین بار در استان راه اندازی کردیم که در آن پژوهشگران به تمامی اسناد دیجیتال موجود در سازمان اسناد و کتابخانه ملی دسترسی دارد و این درگاه در مرکز اسناد وجود دارد و تمامی اسناد را به افراد نشان می دهد.
مدیر مرکز اسناد و کتابخانه ملی استان یزد بیان کرد:ما در بخش تاریخ شفاهی نیز اتاقی برای ثبت و ضبط فعالیت های مختلف افراد داریم و این بخش یکی از بخش هایی است که کمتر به آنها توجه شده است و ما آنها را ثبت می کنیم.
پاک طینت خاطرنشان کرد:اسناد انتقالی ما در سال 94 تعداد 258 پرونده بوده و در سال 95 تعداد شش هزارو 588 پرونده بوده است که 25 درصد رشد داشته ایم و که 39 هزار برگ در سال 94 و 988 هزار برگ نیز در سال 95 بوده است که میزان امحای ما در سال 94 میزان 30 تن و در سال 95 نیز 54 تن بوده است.
وی افزود: آزادسازی فضای بایگانی ادارات در سال 94 میزان 108 متر مربع و در سال 95 نیز 585 متر مربع بوده است.
مدیر مرکز اسناد و کتابخانه ملی استان یزد تصریح کرد: ما در سال 94 تعداد 2 هزار و 184 رکورد ثبت و در سال 95 نیز سه هزار 481 رکورد در ثبت در سامانه های الکترونیکی داشته ایم.
پاک طینت خاطرنشان کرد:جلسات تاریخ شفاهی در سال 95 تعداد 32 جلسه داشته ایم و 2 هزار و 961 دقیقه مصاحبه شفاهی داشته ایم.
وی افزود: در بخش واسپاری کتاب نیز در سال 94 تعداد 411 نسخه به این مرکز ارائه شده و در سال 95 نیز 851 نسخه کتاب به این مرکز تحویل داده شده است و در زمینه پایان نامه نیز در سال 95 تعداد چهار هزار و 810 نسخه تحویل این مرکز شده است.
مدیر مرکز اسناد و کتابخانه ملی استان یزد ادامه داد:بررسی ابعاد تاریخ شفاهی شیخ غلامرضا فقیه خراسانی از جمله اقدامات ما در این مرکز در تاریخ شفاهی است که به صورت هدفمند دنبال می کنیم.
پاک طینت بیان کرد:اسناد اهدایی در سال 95 تعداد 13 نفر اهداگر داشته ایم که 2 هزار و 697 برگ اهدا کرده اند.
وی افزود: برگزاری دوره آموزشی مدیریت اسناد یکی از دوره هایی بود که مدیران آموزش این بخش را داشتند و به نحوی در زمینه اسناد اداری توجیه شدند اما همچنان نیاز به فعالیت دارد.
مدیر مرکز اسناد و کتابخانه ملی استان یزد خاطرنشان کرد: دو خط قرمز ما عدم خروج از کشور و عدم تخریب اسناد است که ما برای آن نیز تلاش می کنیم.
پاک طینت گفت:قدیمی ترین سند مربوط به سال 1205 قمری و اهدایی است و مربوط به تقسیم نامچه خانه و ملک است و اسنادی از ناصرالدین شاه و مظفرالدین شاه داریم.
وی افزود: اصل تغییر ساختمان مورد توجه استاندار یزد نیز است که اگر ساختمان مناسبی داشته باشیم ایرانشناسی و اسلام شناسی و کتابخانه عمومی و مرکز اسناد را به طور کامل خواهیم داشت.
مدیر مرکز اسناد و کتابخانه ملی استان یزد بیان کرد: دستور استاندار برای جابه جایی سریع با توجه به مشکلات موجود در ساختمان وجود دارد.
پاک طبینت خاطرنشان کرد: در سال 95 براساس ارزشیابی عملکرد مرکز اسناد ما در سطح کشور اول شدیم و پس از آن نیز استان کرمان به 60 امتیاز رتبه دوم را کسب کرد.
نظر شما