سعید محمدخانی، رئیس اداره کتابخانه های عمومی شهرستان البرز به خبرنگار شبستان در قزوین، گفت: با حمایت فرمانداری و شهرداری مبلغ 500 میلیون ریال از محل اعتبارات استانی برای تعمیر و تجهیز کتابخانه های البرز اختصاص داده شد.
وی تاکید کرد: خوشبختانه همکاری فرمانداری و شهرداری البرز با کتابخانه های این شهرستان موجب سهولت برنامه ریزی برای ارتقای خدمت رسانی در کتابخانه های البرز شده است.
محمدخانی خاطرنشان کرد: شهرستان البرز دارای 2 بخش، 50 روستا، چهار شهر و در مجموع سه کتابخانه نهادی و 2 کتابخانه مشارکتی است که با توجه به تراکم بالای جمعیت در این شهرستان توسعه کمی و کیفی کتابخانه ها از مهم ترین نیازهای فرهنگی ماست.
مسئول کتابخانه دهخدا شهرستان البرز گفت: کتابخانه های عمومی شهرستان البرز دارای 66 هزار و 250 نسخه کتاب هستند که با توجه به جمعیت 180 هزار نفری شهرستان، سرانه کتاب برای شهروندان، یک کتاب برای هر سه نفر است که در حد استاندارد کشوری قرار دارد.
محمدخانی یادآور شد: تعداد کتاب های مذکور در کتابخانه های نهادی و مشارکتی و مساجد شهرستان، متناسب با آمار مراجعان توزیع شده اند.
وی ادامه داد: در کتابخانه های مدارس شهرستان البرز نیز تعداد 322 هزار و 677 نسخه کتاب وجود دارد و سرانه کتاب در سطح مدارس البرز هر نفر 59/10 نسخه کتاب است.
محمدخانی تصریح کرد: آمار کتاب های موجود در کتابخانه های مدارس شهرستان البرز آمار مطلوبی است که بیانگر غنی بودن کتابخانه های مدارس این شهرستان است ولی برنامه ریزی برای توسعه فرهنگ مطالعه بین دانش آموزان مهمتر از تعداد کتاب ها در کتابخانه هاست.
رئیس اداره کتابخانه های عمومی شهرستان البرز اضافه کرد: مطالعه مستمر و هدفمند جایگاهی ویژه در زندگی روزمره انسان ها دارد که حتی با گسترش رقیبان دیجیتال و نوین در سال های پایانی قرن بیستم، باز هم اهمیت خود را حفظ کرده است.
وی یادآور شد: در کشورهای دارای سرانه مطالعه بالا با تشکیل سازمان های مردم نهاد، گام های موثری برای گسترش مطالعه میان خانواده ها و به خصوص کودکان برداشته شده که شایسته است مسئولان فرهنگی ایران نیز با اقتباس این روش ها و انطباق آن با ارزش های اسلامی در راستای گسترش مطالعه مفید اقدام کنند.
محمدخانی با اشاره به اهمیت وجود کتابخانه در سطح شهرها، افزود: وجود کتابخانه به عنوان منبع غنی و با ارزش انتقال دانش بشری، می تواند مانع بسیاری از ناهنجاری های اجتماعی در جامعه به ویژه در شهرهای مهاجر پذیری مانند الوند شود.
وی گفت: سال گذشته مبلغ 324میلیون و 900 هزار ریال بابت نیم درصد سهم شهرداری توسط شهرداری الوند به حساب انجمن کتابخانه های عمومی این شهرستان واریز شد که برای تامین مخارج و برخی پرداخت قبوض کتابخانه هزینه شد.
مسئول کتابخانه عمومی دهخدا شهر الوند خاطرنشان کرد: مجموع کل درآمدهای کتابخانه های عمومی شهر الوند در سال 1389 نیز مبلغ 371 میلیون ریال بود.
وی اظهار داشت: با توجه به اینکه هزینه حق عضویت در کتابخانه ها محدود بوده و این مبلغ محدود منبع درآمدی کتابخانه هاست که همکاری و حمایت هر چه بیشتر مسئولان باعث افزایش کمی و کیفی خدمات کتابخانه ها می شود.
محمدخانی، برنامه ریزی برای معرفی کتابخانه های عمومی در سطح شهرستان البرز را از مهم ترین اقدامات انجام شده طی سال جاری ذکر کرد و افزود: با همکاری مدیریت و روابط عمومی شرکت شهر صنعتی البرز بنرهای معرفی کتابخانه ها و فراخوان هایی برای تشویق شهروندان به شرکت در فعالیت های کتابخانه در سطح شهر الوند نصب شده اند.
وی ادامه داد: خوشخبتانه با اقدامات انجام شده آمار مراجعات مردمی به کتابخانه های البرز افزایش یافته که این امر ما در برنامه سازی برای توسعه مطالعه مفید در جامعه هر چه بیشتر یاری می دهد.
رئیس اداره کتابخانه های عمومی شهرستان البرز در پایان از همکاری گسترده مدیریت شرکت شهر صنعتی البرز و سایر دستگاه های اجرایی این شهرستان با کتابخانه ها تقدیر کرد.
پایان پیام/
نظر شما