به گزارش خبرنگار قرآن و معارف خبرگزاری شبستان، سید رضا صالحی امیرى وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در سی و چهارمین مسابقات بین المللی قرآن كریم که در مصلی تهران برگزار شد، ضمن خیر مقدم به قاریان، قرآن پژوهان، روحانیون و نمایندگان مجلس و همچنین نماینده ولی فقیه در سازمان اوقاف اظهار داشت: ما در سرزمینى هستیم كه آغاز فعالیت انقلاب ما با انوار قرآن بوده و امام راحل نیز انقلاب اسلامى ما را با كلام قرآن و وحی اغاز کرد.
وی ادامه داد: از این جهت انقلاب اسلامی؛ انقلابی قرآنی است و همه ما در زیر انوار قرآن زیست میكرده و میكنیم و حیات فرهنگی جامعه اسلامی ما نیز مدیون قرآن است، همچنین بقا و هویت فرهنگ ایران اسلامی به تداوم حیات فرهنگ دین مابستگی دارد و حیات فرهنگ دینى این جامعه نیز قرآن است.
صالحى امیرى خاطرنشان كرد: بنده قرآن و عترت را به عنوان دو شاخص اصلی برای تولید و باز تولید نشر فرهنگ و معارف قرآنی میدانم و از این منظر این حركتى كه در بیش از سه دهه گذشته در این كشور آغاز شد یک پیام روشن برای تمام ایرانیان و جهانیان دارد كه ما با قرآن ادامه حیات فرهنگی خواهیم داشت و بدون انوار قرآن به ذلالت خواهیم رفت.
وزیر ارشاد در مورد مسابقات بینالمللی قرآن نیز یادآور شد: پیام مهم این مسابقات غیر از قرائت، داورى و برگزیدن انسانهای ممتاز پیام معرفتی آن است، ما دائم باید به معرفت قرآن چنگ بزنیم و به انوار قرآن متصل شویم ، همانطور كه مقام معظم رهبرى بارها متذكر شدهاند كه علاوه بر خواندن قرآن باید آن را فهم كنید كه این تذكر بسیار مهمی است.
وی افزود: در سطح كشور تلاشهای بسیار خوبی برای گسترش معرفت قرآنی شكل گرفته كه در راس آن مقام معظم رهبرى پرچمدار این حركت هستند، در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامى در خصوص توسعه و نشر فرهنگ قرآنى در حوزه سازمان اوقاف قدمهای موثرى برداشتهایم و در این میان مسئولان در سازمان اوقاف نیز بخش زیادی از انرژى و توان و همت خود را در طول سال برای توسعه فرهنگ قرآنی مصروف میكنند.
صالحی امیری ادامه داد: در حوزه معاونت قرآنی مجموعه وسیعی داریم كه تلاش ما برای حمایت از بیش از پنج هزار موسسه قرآنى در سراسر كشور است، این پنج هزار موسسه قرآنى عمدتا وظیفه نشر معارف قرآنى را دارند و ما وظیفه كمک به انها را داریم.
وزیر ارشاد افزود: در حوزه امور مساجد بیست و سه هزار كانون فعال فرهنگى هنرى در مساجد داریم كه یكى از رسالتهای اصلی این كانونها توسعه و نشر فرهنگ قرآنی میباشد، واقعیت امر یک جمله است كه اگر بنا است انقلاب اسلامى و ریشهای تنومند آن همیشه سبز بماند باید به انوار قرآن منور گردد و این سخنى است كه همه ما به آن باور داریم، نباید فراموش کرد که وقتی ما از همه چیز میمانیم به قرآن متوصل میشویم و قرآن چراغ هدایت برای همه عصرها و نسلها میباشد.
وى در ادامه در پاسخ به اینكه آیا امكان نظریهپردازی در حوزه مدیریت فرهنگی مبتنى بر تعالیم قرآنى داریم یا خیر؟، ابراز داشت: من در مجموع نظریهای موجود در ثبت كشور را مطالعه کردم و در این میان نظریه امام راحل در صحیفه را به عنوان نظریه فرهنگى و فرهنگ دینی بسیار آموزنده دیدم.
وزیر ارشاد و فرهنگ اسلامی تاكید كرد: نظریه امام راحل مبتنی است بر یک جمله آن هم نظریه فرهنگی "ساخت انسان فرهنگی" است، نكته عجیبی كه در سخنرانیها و خطابههای حضرت امام وجود داشت این بود كه ایشان در تمام سخنرانیها كمتر از حوزه اقتصادی و سیاسی سخن گفته و بیشتر در زمینه فرهنگی صحبت كردهاند .
وى تاکید کرد: وقتی در حوزه فرهنگی تدبیر میكنیم نقطه ثقل تمام مباحث امام به یک نقطه ختم میشود و آن ساخت انسان فرهنگی است، انسان فرهنگی در صحیفه امام این چنین تعریف میشود که " اگر من و شما و آحاد جامعه به عنوان فرد فرد ساخته شویم جامعه اسلامی ساخته خواهد شد"، بنابراین امام راحل نقطه آغاز تربیت انسان را خودسازى و در مرحله بعد دگرسازی ذكر میكنند.
لازم به ذکر است در پایان این مراسم با حضور سید رضا صالحی امیری وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، محمد علی وکیلی عضو کمیسیون فرهنگی مجلس دهم شورای اسلامی و حجت الاسلام علی محمدی رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه از خانواده های دو شهید مدافع حرم مرتضی کریمی و محمود شفیعی تجلیل به عمل آمد.
نظر شما