تنها یک هزارم صادرات روسیه در اختیار کشور ایران  است

خبرگزاری شبستان:مدیر کل دفتر بازرگانی آسیا و اقیانوسیه ایران با بیان اینکه روسیه سالانه ۱۸۳ میلیارد دلار واردات دارد گفت:تنها یک هزارم آن در اختیار کشور ایران است.

به گزارش خبرنگار شبستان، سید مجتبی موسوی، مدیر کل دفتر بازرگانی آسیا و اقیانوسیه در نشست تولیدکنندگان، صادرکنندگان و بازرگانان استان تهران با رییس شورای روابط ایران و روسیه گفت: روسیه یک کشور و بازاری با استاندارد یک قاره است ولی همه چیز یک قاره الا جمعیت را دارد.

 

وی با بیان اینکه روسیه درآمد و سرمایه بالایی دارد، بیان کرد: ذخایر ارزی و طلای زیادی در حدود 600 میلیارد دلار دارد، از ثبات بسیار خوبی برخوردار می باشد، در مسایل جهانی تاثیرگذار است. همچنین در بین 15 همسایه کشوری است که اول 250 میلیارد دلار واردات داشت و اکنون که کاهش یافته حدود 183 میلیارد دلار واردات دارد.

 

موسوی با اشاره به مقایسه میزان صادرات ایران به روسیه در مقابل با سایر کشورها تصریح کرد: ما به افغانستان حدود 7.5 میلیارد دلار، به پاکستان حدود 750 میلیون دلار، به عراق بیش از6 میلیارد دلار و به ترکیه 1.8 میلیارد دلار صادرات داریم ولی به روسیه در سال گذشته 183 میلیون دلار صادرات داشتیم.

 

وی ادامه داد: و اگر در مقابل واردات کشور در نظر بگیریم نزدیک 183 میلیارد دلار بوده، ما یک هزارم واردات روسیه را که در کنارش هستیم تامین کردیم. کشوری که فقط 35 میلیارد دلار مواد غذایی وارد می کند و فقط حدود 6 میلیارد دلار نوشیدنی های الکلی و غیرالکلی وارد می کند.

 

مدیر کل دفتر بازرگانی آسیا و اقیانوسیه با اشاره به صادرات ایران به کشورهای بسیار دوردست اذعان کرد: صادرات ایران به هنگ کنگ 507 میلیون دلار، به تایوان 491 میلیون دلار، به ویتنام 391 میلیون دلار و به روسیه 183 میلیون دلار است.

 

وی در ادامه تصریح کرد: چرا ما نمی توانیم از این بازار بسیار بزرگ روسیه به نحو احسن استفاده کنیم در حالی که کشورهای دیگر که بسیار دوردست تر از ما هستند به نحو احسن از این بازار استفاده می کنند.

 

موسوی اظهار کرد: هر بازاری برای خود یک قاعده و قانون نانوشته ای دارد که صادرکنندگان ما باید به این قواعد و قانون احترام بگذارند، آنها را بشناسند، درک کنند و با روش های خاص به آنها وارد شوند.

 

مدیر کل دفتر بازرگانی آسیا و اقیانوسیه با اشاره به مشکلات موجود کشورمان در ورود به بازار روسیه خاطرنشان کرد: بازار روسیه یک بازار کاملا رقابتی است که در درجه اول به قیمت رقابتی و در درجه دوم به کیفیت کالا توجه دارد، پس قیمت تمام شده محصول در اینجا بسیار مهم است چون شما صادرکنندگان مشابه ای از ترکیه، مصر، اروپای شرقی و سایر کشورهای CIS دارید.

 

وی اظهار کرد: یکی دیگر از مشکلات ما در توسعه صادرات با روسیه بحث هزینه بالای حمل و نقل است. هزینه حمل یک کانتینر به آمریکا کمتر از هزینه حمل یک کانتینر به روسیه است البته سازمان توسعه تجارت ایران در این زمینه اقداماتی انجام داده مانند پرداخت 20 درصد سوبسید برای کشتی هایی که از بندر امیرآباد آستارا خان تردد می کنند و همین طور خط یک تهران به آستاراخان سوبسیدی را پرداخت می کنند.

 

موسوی گفت: مسئله دیگر بحث مقیاس و حجم است که ما باید به آن توجه زیادی کنیم. در ایران شرکت های بزرگ مانند شرکت گل و چیکیتا نداریم که به تمام دنیا موز را به قیمت یک دلار صادر کنیم در نتیجه وقتی که مقیاس ما بالاست قیمت تمام شده ما هم بالا است لذا غیر از 5 محصول خیار، کیوی، پسته، کشمش و خرما به دلیل انبوه تولید ما بار کانتینر بقیه محصولات به دلیل پایین بودن ظرفیت امکان رقابت با محصولات دیگر را ندارند.

 

مدیر کل دفتر بازرگانی آسیا و اقیانوسیه با بیان اینکه مشکل دیگر ما با روسیه عدم وجود شرکت های مدیریت صادرات و شرکت های بزرگ صادراتی است، افزود: ما باید اینها را در قالب شرکت های تعاونی کنسرسیوم ها، اتحادیه ها مقیاس را بالا ببریم. وقتی مقیاس را بالا ببریم هم بازار را بهتر می توانیم مدیریت کنیم و هم قیمت محصولات رقابتی راحت تر می شود.

 

وی با بیان اینکه بحث تعرفه مشکل دیگر ما در توسعه اقتصادی روسیه است، اظهار کرد: اگرچه 20 تا 25 برابر محصولات کشاورزی و غذایی تخفیف یک طرفه قایل می شوند ولی با این حال ما نیاز داریم با کشورهای اوراسیا مذاکرات تقریبی را تمام کنیم، علتش هم فراهم کردن شرایط بهتر از جهت وضعیت برای صادرکنندگان است.

 

وی تصریح کرد: روسیه محصولاتی مانند نمک، آجر، هویج، سیمان، گوجه فرنگی، رب و محصولاتش که تولیدش تکنولوژی پیچیده ای نیاز ندارد وارد می کند ولی به دلیل آب و هوا تولید این محصولات در روسیه گران تمام می شود و این کشور ترجیح می دهد این محصولات را وارد کند.

 

وی اظهار کرد: ما هم به دلیل اینکه یک کشور چهارفصل هستیم در زمستان با وجود مناطقی مانند دزفول، بوشهر، حاجی آباد و جیرفت می توانیم راحت این محصولات را تولید و صادر کنیم ولی هیچ وقت برای این موضوع برنامه ریزی نکردیم که در فصل زمستان از این مزیت استفاده کنیم.

 

مدیر کل بخش آسیا و اقیانوسیه با بیان اینکه واردات از روسیه برای ما سودآور است، خاطرنشان کرد: حدود 70 درصد از کاغذ و چوب ما به دلیل اینکه جنگل نداریم باید از روسیه وارد شود، بخشی را هم از اندونزی وارد می کنیم.

 

موسوی خطاب به تجار ایرانی توصیه کرد اگر می خواهید وارد بازار روسیه شوید می توانید از کمک های ما در سازمان توسعه تجاری ایران استفاده کنید. ما مشاوران و رایزن بازرگانی خوبی در آنجا داریم و بر روی سایت توسعه و تجارت ایران اطلاعات بسیار خوبی در رابطه با تجارت با روسیه گذاشته شده است.

کد خبر 627759

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha