به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از رشت، علی خلیلی، سرپرست سازمان اسناد و کتابخانه ملی استان گیلان امروز(۲۱ اردیبهشت) در نشست خبری با رسانه های فعال در این عرصه، اظهار کرد: در سال جدید دو پروژه «افتتاح مخزن نگهداری اسناد ملی استان» با شرایط استاندارد جهانی و راه اندازی «تالار مطالعه الکترونیک» در استان را در دستور کار داریم.
وی با اشاره به اینکه استان گیلان جزو استان هایی است که مجموعه داران زیادی در خصوص اسناد دارد، تصریح کرد: میراث مکتوب هویت ما هستند و ما باید در خصوص حفظ و نگهداری این هویت بکوشیم.
خلیلی با ابراز نگرانی از اینکه شرایط اقلیمی استان گیلان به گونه ای است که به اسناد آسیب می رسد، گفت: مردم باید به ما اعتماد کرده و اسناد و نسخ قدیمی که در دسترس دارند را به ما بسپارند، چرا که بسیاری از کتاب های قدیمی به دلیل نگهداری نادرست، بی شک ویروسی شده اند و باید برای نگهدای بهتر گندزدایی شوند.
وی اذعان کرد: حتی مردم می توانند اسنادی را که به این سازمان می دهند با نام خود ثبت کنند و یا حتی می توانند این اسناد را به صورت امانی در اختیار ما قرار داده تا مراحل ثبت و اسکن انجام شود و مجدد آن اسناد به آنها عودت داده شود.
خلیلی در ادامه با اشاره به اینکه در حال حاضر ۳۰ هزار دانشجو در مقطع کارشناسی ارشد و دکترای گیلانی، پژوهشگران و محققان برای انجام تحقیقات و استفاده از اسناد، مدارک و کتابخانههای ملی بایستی به تهران سفر کنند و رنج سفر و هزینههای تحقیق و پژوهش را به جان بخرند، افزود: با داشتن تالار مطالعه در استان میتوان از انجام سفرهای غیر ضروری کاست.
وی تصریح کرد: افتتاح تالار مطالعه الکترونیک سازمان اسناد و کتابخانه ملی گیلان می تواند گامی بزرگ برای حل مشکل دسترسی به منابع مکتوب کمیابی باشد که پژوهشگران گیلانی برای بالندگی استان به آن نیاز دارند.
خلیلی با بیان اینکه با این کار، توسعه توریسم فرهنگی می تواند سهم افتتاح این پروژه برای استان باشد، اضافه کرد: با راه اندازی این تالار پژوهشگران استان های شمالی، به جای حضور در پایتخت، می توانند از تالار مطالعه گیلان بهره مند شوند که علاوه بر ترفیع جایگاه عملی گیلان در منطقه، زمینه ساز اقتصاد نیز در استان خواهد شد.
وی بیان کرد: مجوز این تالار با تلاش و پیگیری همکاران از مرکز در اختیاز این مدیریت، قرار گرفته و با افتتاح این تالار امکان دسترسی به مجموعه عظیم آرشیو ملی ایران و همچنین بیش از۵۰ پایگاه اطلاع رسانی مشترک در دسترس دانشجویان و پژوهشگران استان قرار می گیرد.
خلیلی در ادامه یادآور شد: استان گیلان پس از سازمان مرکزی، اولین استانی بوده است که اندیشگاه در آن افتتاح شد و با تشکیل ۸۰ جلسه از سوی تشکل های مختلف، محلی برای رد و بدل رفتارهای اجتماعی بوده است.
وی همچنین در خصوص ارزشیابی انجام شده در امحاﺀ، انتقال و فضای آزاد سازی شده اسناد که باید توسط مرکز انجام شود، گفت: در سال های ۹۳، ۹۴ و ۹۵ در مجموع اسناد امحائی ۵۶۶ هزار کیلو گرم، فضای آزاد شده ۲۲ هزار متر مربع و اسناد انتقالی شش هزار و ۵۰۰ پرونده بوده اند که یکی از ظرفیت های مهم انتقال این اسناد، استفاده مدیران بعدی در خصوص اقدامات مدیران قبلی است.
خلیلی همچنین ادامه داد: در واسپاری پایان نامه ها از سال ۹۲ تا ۹۵ مجموع پنج هزار و ۴۳۷ جلد، نشریات از ۹۳ تا ۹۵ در مجموع هشت هزارو ۴۰۵ نسخه، شاپا در سال ۹۲ و۹۳ در مجموع ۱۵ مورد، کتاب از سال ۹۲ تا ۹۵ در مجموع یکهزار و ۹۱۶ جلد و شابکا در سال های ۹۲ و ۹۳ در مجموع ۷۵ مورد در اختیار سازمان اسناد و کتابخانه ملی گیلان قرار گرفته است.
گفتنی است، خبرنگاران پس از این نشست از روند اجرای کارشناسی ثبت و نگهداری اسناد در این سازمان، بازدید کردند.
۱۹ اردیبهشت، هفته اسناد ملی و میراث مکتوب نامگذاری شده است.
نظر شما