به گزارش خبرنگار دولت خبرگزاری شبستان، کشف و ضبط اقلام انفجاری از یک گروه نفاق، راهآهن تا خردادماه به کرمانشاه میرسد، اعطاء ۲۰ میلیون تومان کمک بلاعوض برای احیا و ساخت خانههای روستایی، تجهیز۵۹۰ بیمارستان دولتی کشور به خدمات الکترونیک سلامت برخی از سرتیترهای اخبار دولت در هفته گذشته بود. ادامه اخبار و رویدادهای این حوزه را در گزارش زیر بخوانید:
کشف و ضبط اقلام انفجاری از یک گروه نفاق توسط سربازان گمنام امام زمان(عج)
سربازان گمنام امام زمان (عج) در عملیات تخصصی و دقیق، برنامه ریزی یک گروهک تروریستی ضد انقلاب را برای اقدامات انفجاری کشف و خنثی کردند.از این گروهک نفاق که دستش به خون هزاران نفر از مردم مظلوم و بی گناه کشور آغشته و مزدوری و جاسوسی آنها برای بیگانگان ادامه دارد، تجهیزات و اقلام انفجاری متنوع و متعددی کشف و ضبط شد.
گروه های تروریستی ضد انقلاب تلاش دارند، از طریق فضای مجازی با افراد نا آگاه ارتباط برقرار کرده و آنان را تحریک به اقدامات تروریستی و خرابکارانه نمایند، که هوشیاری شهروندان عزیز در زمینه خنثی سازی این توطئه ها مورد انتظار است.
وزیر راه: راهآهن تا خردادماه به کرمانشاه میرسد
در مراسم افتتاح ایستگاه راهآهن فیروزان که مورد استقبال مردم محلی نیز قرار گرفته ضمن تبریک رسیدن ریل به فیروزان اظهار داشت: در تمام مسیر تا رسیدن به ایستگاه فیروزان تمام فکر من به حرم حضرت مولا امیر المومنین (ع) و ابا عبدالله (ع) بود که امیدواریم امتداد این ریل مردم ایران را به بارگاه آن امام همام برساند و مردم را از برکت این ریل بهره مند کند.
وی افزود: علاقهمند بودم با وجود سرعتی که داشتیم امروز شاهد بهرهبرداری از این راهآهن در کرمانشاه باشیم اما با توجه به بارشهای سنگین نورزی، کارگاهها حدود ۲۵ روز امکان فعالیت نداشتند.
آخوندی در ادامه گفت: امروز از مسیر فیروزان تا کرمانشاه به طول ۱۱۰ کیلومتر شاهد بیش از ۵۰ درصد پیشرفت هستیم و امیدوارم با متوسط ریلگذاری روزانه ۱.۵ کیلومتر تا خرداد ماه ریل به کرمانشاه خواهد رسید.
وزیر راه و شهرسازی خطاب به مردم فیروزان بیان کرد: علی رغم مشغله زیاد طی این روزها اما به دلیل تعهد خود به مردم به این سفر آمدم تا بدانند که بر سر تعهد خود هستم.
وی خاطرنشان کرد: در حالی که رکورد قبلی ریلگذاری در ایران ۳۰۰ کیلومتر در سال بوده اما امروز شاهد ارتقا این رکورد به ۸۳۸ کیلومتر هستیم و این مهندسان، مشاوران، پیمانکاران، وزارتخانه راه و شهرسازی، دولت و مردم هستند که نشان دادند ما میتوانیم و حتما این رکورد را به سالی ۱۰۰۰ کیلومتر خواهیم رساند.
آخوندی تاکید کرد: این اتفاق بسیار بزرگی برای صنعت حملونقل ریلی ایران از جهت توسعه و بهرهوری شبکه و صرفه جویی در مصرف انرژی است. به طوری که میزان مصرف سوخت در مسافر کیلومتر ۱.۳ و برای تن کیلومتر ۱.۶ کاهش میابد.
آخوندی توسعه حملونقل ریلی را اتفاق بسیار بزرگی دانست و گفت: این اقدام باعث توسعه اشتغال به صورت زنجیرهای از بخشهای فنی راهآهن تا گردشگری و سیستمهای مرتبط خواهد بود.
وزیر راه و شهرسازی نسبت به ایجاد فرصت دسترسی مردم غرب کشور به مرکز و بالعکس با راهاندازی قطارهای مسافری همدان، ملایر، کرمانشاه، فیروزان به تهران ابراز امیدواری کرد با اشاره به اهمیت منطقه زاگرس بیان داشت: این خطه از بندر امام به سمت خرم آباد، کرمانشاه، سنندج، میاندوآب تا رازی، حدود ۱۷ میلیون نفر جمعیت را در خود جای داده است.
وی اظهار داشت: از جهت تمدن، زاگرس مهد تمدن ایرانشهری است و بنابر این توجه به زاگرس برای ما اهمیت فراوانی دارد.
وزیر راه و شهرسازی با بیان اینکه «ما تمام مسیر را به شبکه ریلی متصل میکنیم» گفت: ما از مرکز به غرب و سپس از جنوب به سمت شمال را متصل کنیم. از طرفی این خطه زاگرس به راحتی امکان وصل شدن به عراق و ترکیه را دارد که نشان از زرخیز بودن این خطه است.
آخوندی تاکید کرد: باید از نظر ریلی و جادهای بر روی خطه زاگرس تمرکز شود.
عضو کابینه دولت تدبیرو امید یادآور شد: بیش از ۲ سال است که در حال بررسی کریدور زاگرس برای ایجاد ازادراه و بزگراه حد فاصل بندرامام تا بازرگان به طور یکپارچه هستم. زیرا معتقدم این کار برای مردم زاگرس و کسانی که برای مردم ایران زحمت کشیده اند باید انجام شود.
وزیر راه و شهرسازی در پایان گفت: راهآهن های فیروزان- کرمانشاه، همدان-ملایر و همدان-سنندج را پیگری خواهیم کرد و می رسیم به روزی که بیشترین ریل را در زاگرس داشته باشیم.
اعطاء ۲۰ میلیون تومان کمک بلاعوض و ۲۰ میلیون تومان وام با سود چهار درصد برای احیا و ساخت خانههای روستایی
وزیر تعاون کار و رفاه اجتماعی با اشاره به اینکه برای بازسازی و احیای خانههای روستایی ۵ میلیون تومان وام بلاعوض و ۶ میلیون تومان برای خانههای شهری در نظر گرفتهشده است، گفت: وام ۱۵ میلیون تومانی بیمه خسارت خانههای روستایی که استانداری خراسان شمالی متقبل شده است مجموعاً ۲۰ میلیون تومان برای ساخت بهصورت بلاعوض به روستائیان اعطا میشود. همینطور ۲۰ میلیون تومان وام با بهره چهار درصد دربازه زمانی ۱۵ سال پرداخت خواهد شد؛ که به نظر میرسد با این عدد مردم این منطقه میتوانند خانههای روستایی مقاوم و را در منطقه بازسازی و احیا کنند.
دکتر علی ربیعی وزیر تعاون کار و رفاه اجتماعی که بهعنوان نماینده دولت در منطقه زلزلهزده استان خراسان شمالی حضور داشت در گفتوگو با پاد در پاسخ به این پرسش که اخبار صداوسیما این حادثه را نیز انتخاباتی پوشش داده است، گفت: متأسفانه فضای تخریب و انتخاباتی به اخباری اینچنین هم سرایت کرده است، من در محل حادثه حاضر هستم و به تعداد خانوارها چادر توزیعشده، اما در اخبار اعلام میکنند چادر و امکانات بهاندازه کافی نیست.
ربیعی گفت: توزیع چادر در منطقه بهگونهای است که بعضی از خانوادهها که باهم بودهاند هم چادر مجزا درخواست کردهاند و ما اجابت کردهایم و به مردم چادر بهاندازه کافی دادهشده است.
ربیعی تأکید کرد: متأسفانه این روزها فضای قضاوت در اخبار بهگونهای است که اگر دولت اقدامی نکند میگویند نرسیده است، اگر اعلام کنیم وام میدهیم، میگویند جنبه تبلیغاتی و انتخاباتی دارد. به گمان دولت باید همه کارها را، تعطیل کند تا آقایان بتوانند آنطور که میخواهند قضاوت کنند.
وی با اشاره به اینکه این خدمات در تمام بلایای طبیعی ارائه میشود، تصریح کرد: وام ۴ درصد به همه ارائهشده است، کمک بلاعوض هم همینطور این اقدامات جزئی از برنامه دولت بوده است. تنها نکته این است که استانداری خراسان شمالی تدبیری کرده بود و نظام بیمهای را راهاندازی کرده که تا سقف ۱۵ میلیون به آسیب دیدگان بیمه تعلق میگیرد.
وزیر تعاون افزود: این اتفاقات خداینکرده اگر یک ماه قبل رخ میداد، همین شرایط بود اگر دوماِ بعد هم خداینکرده رخ دهد، همین است. دولت این اقدامات را جهت رفاه مردم سامان میدهد.
وی گفت: متأسفانه این روزها هر اقدامی که دولت میکند قضاوتهای مغرضانه صورت گرفته و دولت را متهم میکنند.
ربیعی در تشریح وضعیت منطقه گفت: زلزله به عمق ۱۱ کیلومتر و درمقیاس ۵.۷ ریشتر بخش مرکزی بجنورد و روستاهای اطراف را ساعت ۲۲:۳۰ لرزاند که بلافاصله ستاد بحران تشکیل و با حضور استاندار قبل از ساعت ۱۲ نیمهشب نیروها در منطقه حاضر و خدمات ارائه میشود.
وی افزود: هماهنگی بسیار سریع و خوبی شکلگرفته و از استانهای سمنان، خراسان رضوی و گرگان به کمک نیروهای امدادرسان استان خراسان شمالی میآیند.
ربیعی گفت: براثر این حادثه ۴۶۰ نفر از هموطنان مصدوم شدند. ۳۸ نفر بستری و بقیه مرخص شدهاند. ۴۲ نفر عمل جراحی داشتند که پس از عمل مرخص شدهاند.
وزیر تعاون کار و رفاه اجتماعی افزود: متأسفانه در این حادثه دو نفر از هموطنان قبل از رسیدن به بیمارستان فوت کرده و جان باختند.
وی با اشاره به اینکه آواربرداری مکانیزه از ساعتی قبل آغازشده و مشکلی در این زمینه وجود ندارد، خاطرنشان کرد: ۱۵۹۳ باب خانه هموطنان این منطقه آسیب جدی یا آسیبی دیدهاند که غیرقابلسکونت است. به همین دلیل همین تعداد چادر در سطح منطقه توزیعشده است.
ربیعی افزود: با اقدامات به موقعی که انجامشده در حال حاضر مشکل آب و برق و گاز در منطقه نداریم. تعدادی از علمک های گاز به دلیل تکانهها آسیبدیده بود اما در حال حاضر مشکل بهطورکلی رفع شده و گاز وصل شده است.
وی گفت: در سطح منطقه فقط در یک روستا منبع آب آسیبدیده بود که با تانکر بهطور کمکی به آن روستا آب رسیده است. مشکلی از منظر تهیه آب شرب وجود ندارد. تأکید میکنم که در سه زمینه آب و برق و گاز مشکلی نداریم.
ربیعی با اشاره به اینکه جادهها در حال حاضر باز هستند عبور و مرور جریان دارد، گفت: درزمینهٔ توزیع مواد غذایی بین آسیب دیدگان هم مشکلی وجود ندارد. نانواییها همه آغاز به کارکرده و فعالشدهاند، به نانواییها به مقدار کافی آرد دادهشده تا بدون وقفه اقدام به پخت کنند.
وی تأکید کرد: نان و مواد غذایی و غذای کنسروی بهصورت رایگان در سطح منطقه توزیعشده است.
وزیر تعاون کار و رفاه اجتماعی در خصوص اقدامات بهداشتی در منطقه گفت: واکسیناسیون از فردا در منطقه آغاز میشود، کانالهای آبی و قنوات آسیبهایی دیده بودند که برطرف شده است. تعدادی دام زیر آوار مانده بودند که اقدام برای استخراج این دامهای تلفشده آغاز و دفن میشوند تا مسائل بهداشتی منطقه رعایت شود.
وی با اشاره به اینکه متأسفانه تعدادی از مسکنهای مهر که در این منطقه به مردم واگذارشده آسیبدیدهاند، گفت: فردا یک گروه از وزارت مسکن برای بازدید از مسکنهای مهر آسیبدیده به منطقه آمده و پس از بررسیهای لازم ایمنی اجازه سکونت به مردم داده خواهد شد.
ربیعی با اشاره به اینکه برای ساخت خانههای روستایی تصمیمی اتخاذ شد تا خانههای جدید روستایی با نقشه و نظارت رایگان بنیاد مسکن مستحکم و ضد زلزله ساخت شود، گفت: برای بازسازی و احیای خانههای روستایی ۵ میلیون تومان وام بلاعوض و برای خانههای شهری ۶ میلیون تومان در نظر گرفتهشده است.
وی افزود: تا سقف ۱۵ میلیون تومان بیمه خانههای روستایی است که استانداری خراسان شمالی متقبل شده و مجموعاً ۲۰ میلیون تومان برای ساخت بهصورت بلاعوض به روستائیان اعطا میشود. همینطور ۲۰ میلیون تومان وام با بهره چهار درصد دربازه زمانی ۱۵ سال پرداخت خواهد شد؛ که به نظر میرسد با این عدد مردم این منطقه میتوانند خانه روستایی مقاوم و ضد زلزله را در منطقه بازسازی و احیا کنند.
وی تأکید کرد: جهت خرید تجهیزات خانههای تخریبشده نیز ۲ میلیون تومان وام بلاعوض پرداخت خواهد شد.
ربیعی گفت: خانههای بهداشت در اکثر روستاها وجود داشته و به ارائه خدمات پرداختند و در چند روستایی که خانه بهداشت نبود سریعاً خانه بهداشت سیار حضور یافته است.
وی افزود: مدارس فردا تعطیل است، اگرچه بعضی از مدارس از استحکام لازم برخوردار هستند اما به این دلیل نگرانی خانوادهها مدارس فردا تعطیل هستند تا در استان تصمیمگیری شود. مدارسی هم بهطورجدی تخریبشدهاند که فعلاً از کانکس برای برگزاری کلاسها استفاده خواهد شد.
تجهیز۵۹۰ بیمارستان دولتی کشور و ۴۰ هزار واحد درمانی به خدمات الکترونیک سلامت
سید حسن هاشمی در مراسم رونمایی از امضای الکترونیک مطمئن و کارت هوشمند نظام پزشکی، اظهار داشت: امروزه دنیا به سمت الکترونیکی شدن پیش می رود زیرا قرن بیست و یک، قرن زندگی با اطلاعات است که منحصر به حوزه سلامت نمی شود و در زندگی شخصی هم سرایت کرده و در حال حاضر در تمام مناطق ایران در شهرها، روستاها و مناطق مرزی، اینترنت وجود دارد.
وزیر بهداشت یادآور شد: وزارت بهداشت افتخار دارد که نه تنها در دولت، بلکه در منطقه و بر اساس گفته های برخی دوستان، در سطح جهان، در حوزه سلامت الکترونیک و بکارگیری فناوری اطلاعات در این حوزه، حرف های زیادی برای گفتن داشته باشد و خوشحالیم که وزارت بهداشت در دو سال اخیر توانسته به عنوان وزارتخانه برتر در حوزه فناوری اطلاعات، شناخته شود.
هاشمی با بیان اینکه ابتدای دولت یازدهم، فقط ۷۸ بیمارستان دارای خدمات الکترونیک بودند، افزود: بستر اطلاعاتی این بیمارستانها بسیار محدود بود و تعداد بسیار محدودی از آنها می توانستند خدمات سلامت الکترونیک را ارائه کنند اما در حال حاضر تمام ۵۹۰ بیمارستان دولتی کشور و ۴۰ هزار واحد بهداشتی و درمانی به خدمات الکترونیک سلامت دسترسی دارند.
وزیر بهداشت تعداد پرونده های الکترونیک سلامت در ابتدای دولت یازدهم را ۳۷ هزار مورد عنوان کرد و گفت: در آن زمان، ۳ میلیون خدمت به مردم ارائه شده بود اما در حال حاضر ۶۶ میلیون نفر دارای پرونده الکترونیک سلامت هستند و حدود ۴۸ میلیارد خدمت سلامت تجمیع شده است.
هاشمی با اشاره به راه اندازی رصدخانه سلامت در وزارت بهداشت، گفت: این رصدخانه ثروت عظیمی از داده ها و اطلاعات را برای پیشگیری از بیماریها و ارتقای دانش بهداشتی در اختیار مردم، پژوهشگران و سیاستگذاران سلامت قرار می دهد.
وزیر بهداشت بر ضرورت سازماندهی کردن خدمات سرپایی و بستری تاکید کرد و افزود: خدمات سرپایی و بستری باید به سمت نظام یکپارچه سلامت حرکت کند که از پذیرش تا ترخیص و رسیدگی به اسناد در بستر الکترونیک انجام شود و این اقدام باید در دولت آینده صورت گیرد و در این راه همکاری سازمان نظام پزشکی و بخش اقتصادی دولت، ضروری است.
هاشمی از امضای الکترونیک مطمئن و کارت هوشمند نظام پزشکی به عنوان یکی از حلقه های مفقوده ای یاد کرد که کشور را به سمت داشتن زنجیره خدمات الکترونیک سلامت هدایت می کند.
وزیر بهداشت اضافه کرد: امضای الکترونیک مطمئن و کارت هوشمند نظام پزشکی علاوه بر سرعت بخشی در امور و کمک به اعتبار بخشی به اسناد پزشکی، می تواند جلوی مفاسد را بگیرد و الکترونیکی کردن خدمات به منظور شفافیت، پیشگیری از خطاهای انسانی و سلیقه پردازی انجام می شود.
هاشمی گفت: در آینده باید شاهد همکاری های موثرتری بین وزارت بهداشت و سازمان نظام پزشکی برای نسخه های الکترونیکی و داروخانه ها، آزمایشگاه ها و انجمن های مختلف نقش آفرین در حوزه سلامت باشیم تا نظام ارجاع که نیاز مبرم امروز است را فراهم کند.
وزیر بهداشت وجود شفافیت در کشور را بسیار مهم ارزیابی کرد: علاوه بر حوزه خدمات، شفافیت در سایر حوزه ها نیز بسیار لازم است و بتوانیم آنطور که بنیانگذاران علاقه مند بودند و در تراز انقلاب اسلامی و تمدن ایرانی، برای کشورهای منطقه و اسلامی به عنوان الگو مطرح شویم.
کاهش هزینههای درمانی و پایان دادن به بحران دارو
از جمله دیگر دستاوردهای دولت یازدهم میتوان به اجرای طرح تحول نظام سلامت و کاهش بسیار زیاد هزینههای درمانی مردم از یک سو و پایان دادن به بحران دارو هم از نظر قیمت داروها و هم از نظر کیفیت داروهای مورد استفاده اشاره کرد. ساخته شدن بیش از ۱۲۰ بیمارستان در کشور را مگر میشود فراموش کرد و به عنوان یک منتقد منصف این دستاورد را ندید؟
ذخیره خون کشورمان که به باور کارشناسان از ذخیره گندم هم مهمتر است تنها به اندازه یک روز بود.
افزایش هزینههای درمانی و دارویی کشور قبل از سر کار آمدن دولت یازدهم به دلایل متعدد از جمله افزایش تحریمهای بینالمللی و بالا بودن نرخ تورم و تحت پوشش بیمه نبودن بخش بزرگی از جمعیت کشور یکی از مهمترین مشکلات کشور بود که با تدابیر دولت یازدهم و تلاش همه جانبه وزارت بهداشت و درمان و همکاری سایر بخشها در دولت، این مشکل حل شده و دولت یازدهم امروز می تواند افتخار کند که دردهای درمانی مردم را حداقل در بحث هزینهها کاهش داده است.
برخیها هر چند در زیر سوال بردن دستاوردهای دولت زبان برندهای دارند اما به این سوال پاسخ ندادهاند که کمبود دارو، افزایش سرسام آور قیمت دارو، عرضه داروهای بی کیفیت، کمبود پزشک در مراکز درمانی شهرستانها و کمبود مراکز درمانی در مناطق محروم را چرا در آن سالها نادیده گرفته بودند و امروز که این مشکلات حل شده است، چرا می خواهند این دستاوردها را کم اهمیت جلوه داده و نادیده بگیرند.
رفع بحران دارو، اجرای طرح تحول نظام سلامت، کاهش هزینههای پرداختی مردم در بخش بستری بیمارستانهای دولتی، پوشش ۴۰ میلیون نفر از شهرهای کشور در برنامه تحول بهداشت، رایگان شدن زایمان طبیعی و کاهش آمار سزارین، تناسب در قیمت گذاری تجهیزات پزشکی، اصلاح نظام پزشک خانواده و تدوین کتاب تعرفه گذاری خدمات سلامت تنها بخشی از دستاوردهای دولت یازدهم در حوزه درمان و بهداشت است.
صدور كارت صدرا هيچ ارتباطي با وزارت آموزش و پرورش ندارد
براساس اطلاعيه صادره از سوي وزارت آموزش و پرورش، صدور كارت صدرا براساس تفاهم نامه بانك سرمايه و شركت تعاوني مصرف فرهنگيان صورت گرفته و هيچ ارتباطي با وزارت آموزش و پرورش ندارد. در اين اطلاعيه آمده است: اواخر سال ۱۳۹۱ شركت تعاوني مصرف فرهنگيان تهران با همكاري بانك سرمايه، صدور كارت صدرا با تسهيلات۴۰ ميليون ريالي را در دستوركار قرار داد كه اين موضوع در تاريخ ۱۵/۲/۱۳۹۲ منجر به تنظيم تفاهم نامه شماره ۷۹۶/۱۱۰ بين بانك سرمايه و شركت تعاوني مصرف فرهنگيان تهران گرديد. بيش از ۱۶ هزار نفر از فرهنگيان شاغل و بازنشسته استان تهران با تبليغات فراوان اين تعاوني، متقاضي اخذ اين كارت شدند .
اين طرح در ادامه با اشكالاتي از جمله؛ شكواييه متعدد فرهنگيان از نحوه افزايش قيمت و محاسبه بهاي كالا در قالب كارت صدرا ، ابهام در مفاد قرارداد، عدم اطلاع رساني در خصوص سود شش ماهه دوره تنفس؛ شفاف نبودن نرخ كارمزد تسهيلات، مدت زمان و شيوه بازپرداخت اصل و سود تسهيلات مواجه شد كه با توجه به اينكه شركت تعاوني و بانك هر دو داراي شخصيت حقوقي مستقلي مي باشند، مكاتباتي براي پاسخ گويي و حل و فصل موضوع انجام گرفت .
با شدت گرفتن اعتراض ها پيرامون بي نظمي در واريز اقساط و ناهماهنگي بين بانك و شركت تعاوني كه منجر به عدم تسويه وام افراد شد، حسب دستور وزير محترم وقت آموزش و پرورش كارگروهي براي رسيدگي به موضوع تشكيل گرديد كه پس از جلسات متعدد و احصاء مغايرت اقساط، مراتب جهت جابه جايي مبالغ به بانك مورد نظر اعلام شد .
در ادامه اين اطلاعيه آمده است: به نظر مي رسد در صورت تلاش و توجه بانك سرمايه و تعاوني مذكور بتوان به سرعت مساله را حل نمود . علي ايحال موضوع در حوزه اختيارات شركت تعاوني فرهنگيان تهران و بانك سرمايه بوده و هيچگونه ارتباطي با وزارت آموزش و پرورش ندارد.
نظر شما