به گزارش خبرنگار شبستان، نشست تخصصی جشنواره طنز سوره امروز با حضور ناصر فیض طنزپرداز، اسماعیل امینی استاد دانشگاه و طنزپرداز، سیدعلی میرفتاح طنزپرداز، امید مهدینژاد شاعر و طنزپرداز و احمد عربانی کاریکاتوریست، نویسنده و کارگردان انیمیشن در سالن امیرحسین فردی حوزه هنری برگزار شد.
احمد عربانی، کاریکاتوریست، نویسنده و کارگردان انیمیشن در این نشست گفت: کاریکاتوریست ها تصویرگرند نه سخنران. یک کاریکاتور خوب باید پرده نشین باشد در عین اینکه کیفیتش عریان باشد. امروزه ما می بینیم که آمریکا قصه علاءالدین را انیمیشن می کند اما ما متاسفانه غافل هستیم. انیماتورهای ما قصه هایی که برای ما نیستند را گرته برداری می کنند.
عربانی با بیان اینکه سال 46 به روزنامه توفیق رفتم، عنوان کرد: کاریکاتوری از جنگ ویتنام و آمریکا به روزنامه توفیق فرستادم و برای همین به آنجا دعوت شدم. روزنامه توفیق برای کارش یک فلسفه داشت که من آن را در جای دیگر ندیدم. توفیق به کسوت و پیشکسوتی ارزش و احترام می گذاشت و درس زندگی می داد. در قاموس دکتر حسن توفیق اصلا تعریف وجود نداشت. یک روز ما مشغول کار بودیم و صدای دکتر توفیق را شنیدیم که می گفتند” بارک الله. این شد. پاک کن خورش هم خوب است”. ما تعجب کردیم و دیدیم دکتر توفیق دارد از کاغذ تعریف می کند. اصول ایشان این بود که من تازه کار، کارم آن طرف سنجاق چاپ می شد و برای اینکه کارم از صفحه 13 به 12 بیاید باید تلاش می کردم.
این نویسنده و کارگردان انیمیشن با اشاره به اینکه تکنولوژی پیشرفت و جهش است، بیان کرد: امروزه توسط دیجیتال بازار کپی داغ است. زمانی که جوان بودیم و در روزنامه کار می کردیم به ما می گفتند در مورد چیزهایی مثل قطره باران و صندلی سوژه دهید. آنها می خواستند خلاقیت ما پرورش پیدا کند. کاریکاتوریست باید خلاق باشد. من الان کارهایی که در روزنامه ها و مطبوعات چاپ می شود را می بینم. این کارها بیشتر به تصویرگری نزدیک است. متاسفانه تکنولوژی جوانان با استعداد ما را تنبل کرده است. جوانان ما امروز حاضری خور شده اند. جوانان ما به شدت تحت تاثیر شبکه های مجازی هستند، در صورتی که گوشی و شبکه های اجتماعی باید نوکر و در خدمت جوانان باشد.
نظر شما