به گزارش خبرگزاری شبستان از مشهد و به نقل از آستان نیوز، حجت الاسلام و المسلمین سید ابراهیم رئیسی تولیت آستان قدس رضوی در جلسه تفسیر قرآن کریم که با حضور زائر بارگاه قدس رضوی در ایوان مقصوره مسجد جامع گوهرشاد برگزار شد، خاطرنشان کرد: رمز نپذیرفتن حق و ریشه چرخش در مردان نیک هوای نفس و دنیا طلبی است، در صدر اسلام نیز عدهای به دین اسلام گرویدند اما بعد از مدتی از راه حق منحرف و در برابر حقانیت ایستادند.
عضو مجلس خبرگان رهبری پیروی از هوای نفس و دلباختگی به دنیا را مایه ذلالت انسان معرفی و تصریح کرد: عاشورا جلوه هم بد عاقبتان و هم خوش عاقبتان بود، قرآن کتاب هدایت انسان هاست اما نه همه، تنها متقین هستند که بوسیله این کتاب هدایت میشوند، سخن حق را تنها کسانی میتوانند بپذیرند که فطرتهای خود را با گناه تیره نکرده باشند، ابوجهل در کنار پیامبر(صلی الله علیه و آله و سلم) و در معرض انوار هدایت الهی بود، اما هدایت نشد، دنیای امروز نیز با ابوجهلهایی رو به رو است که حق را به چشم میبینند اما نمیپذیرند، بسیاری با دیدن معجزات انقلاب اسلامی هنوز هم منکر حقانیت این نظام مقدس هستند.
وی در ادامه مفسران حقیقی قرآن کریم را تنها ائمه اطهار(علیهم السلام) و اوصیاء الهی دانست و اظهار کرد: سنتهای الهی پایدار هستند و نمیتوان آنها را مخصوص یک دوره خاص دانست، این سنن تا پایان حیات بشر، فرا زمانی و فرا مکانی هستند.
عضو شورای عالی حوزه علمیه خراسان دلیل پایداری اسلام در طول اعصار و قرون را تطابق آن با فطرت خواند و عنوان کرد: رمز پایدارى دین الهى این است که با فطرت انسانها مطابقت دارد و از آنجا که فطرت و طبیعت بشر امرى ثابت و غیرقابل تغییر است، دین و برنامهاى هم که بر اساس فطرت انسانى طراحى شده باشد، همواره ثابت و پایدار است.
تولیت آستان قدس رضوی افزود: رمز جاودانگى و پایدارى دین نیز در همین تطابق نهفته است. تنها عرفانهایی مشروعیت دارد که بر اساس احکام الهی و آموزههای ائمه معصومین(علیه السلام) باشد.
وی در بخش پایانی سخنان خود با اشاره به آیه هفتم سوره «بینه» که خداوند در آن میفرماید «إِنَّ الَّذِینَ آمَنُواْ وَ عَمِلُواْ الصَّالِحَاتِ أُوْلَئِکَ هُمْ خَیْرُ الْبَرِیَّةِ» ابراز کرد: در این آیه خداوند میفرماید «بى شک کسانى که ایمان آورده و کارهاى شایسته انجام دادهاند آنان خود بهترین مخلوقات هستند.» که بر اساس روایات شیعه و اهل سنت از رسول خدا(ص) منظور از «خیر البریه» جایگاه معنوی امام علی(علیه السلام) و شیعیان آن حضرت هستند.
حجت الاسلام و المسلمین رئیسی با اشاره به روایت «هُوَ أَنْتَ وَ شِیعَتُکَ تَأْتِی أَنْتَ وَ شِیعَتُکَ یَوْمَ الْقِیامَةِ راضِیْنَ مَرْضِیِّینَ» گفت: هنگامی که این آیه نازل شد پیامبر اکرم(صلی الله علیه و آله) خطاب به حضرت علی(علیه السلام) فرمودند: ای علی، آن «خیرالبریه» تو و شیعیانت هستید. تو و شیعیانت روز قیامت در حالی که شما از خدا خشنود و خدا از شما خشنود هستید، محشور میشوید.
نظر شما