به گزارش خبرنگار گروه مهدویت خبرگزاری شبستان: آیت الله جوادی آملی در کتاب «امام مهدی(عج)؛ موجود موعود» می نویسد:
حاکمان و فرماندهانی که تدبیر امور مختلف سیاسی، اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی جامعه اسلامی را به دست گرفته اند نیز در زمینه سازی ظهور امام عصر(عج) نقش جدی و اثرگذار دارند، لذا هم وظایف آنان چنین بیان گردیده است:
الف)عدالت: عدالت به معنای حرکت میان افراط و تفریط است، به گونه ای که هیچ زیاده و نقصی و بر آن وارد نباشد. رعایت و اجرای عدالت در تمام شئون مدیریت جامعه اسلامی از وظایف سنگین حاکمان حکومت اسلامی در عصر غیبت است: و علی الامراء بالعدل.
ب)شفقت: دلسوزی و مدارای افراطی و نیز سختگیری و شدت افراطی، آفات اداره جامعه اند. بر حاکمان منتظر است که با برگزیدن رفتاری مشفقانه که دلسوزی و آسانگیری همراه صلابت و قاطعیت و قدرت است، جامعه را به سوی ظهور دولت مهدوی رهنمون شوند: «والشفقة».
وظایف نیروهای انتظامی
نیروهای انتظامی، حافظان حدود و ثغور ملت اسلام و مدافعان کیان نظام اسلامی اند که وظیفه آنان در عصر انتظار فرج چنین بازگو شده است:
الف) نصر: بر اساس اندیشه توحیدی، هر فتح و نصری از خدا و به اذن اوست: «وَمَا النَّصْرُ إِلَّا مِنْ عِنْدِ اللَّهِ الْعَزِيزِ الْحَكِيمِ» (1) و نیز یاری الهی همواره با کسانی است که دین الهی را کمک داده و در حراست و ترویج آن می کوشند: «إِنْ تَنْصُرُوا اللَّهَ يَنْصُرْكُمْ وَيُثَبِّتْ أَقْدَامَكُمْ»(2).
بر این پایه، اولین وظیفه نیروهای نظامی تلاش در جهت تقویت و دفاع از کیان دین است تا از این راه از نصرت خدای سبحان برخوردار گردند: «وَ عَلَى الْغُزَاةِ بِالنَّصْرِ».
ب)غلبه: برتری قدرتمندانه بر آنان که در برابر اندیشه توحیدی به معاوضه بر می خیزند، خواسته حضرت بقیة الله(عج) است. بر اساس این فقره از دعا از سویی، تلاش در جهت دستیابی به توانایی های تکنیکی و تاکتیکی و آخرین دستاوردهای دفاعی و از طرفی کوشش در جهت تقویت ایمان و صبر و استقامت، وظیفه گروه های نظامی در عصر غیبت است، همان گونه که آیاتی از قرآن کریم نیز بر این آموزه دلالت دارد: «وَأَعِدُّوا لَهُمْ مَا اسْتَطَعْتُمْ مِنْ قُوَّةٍ وَمِنْ رِبَاطِ الْخَيْلِ تُرْهِبُونَ بِهِ عَدُوَّ اللَّهِ وَعَدُوَّكُمْ »(3)؛ «إِنْ يَكُنْ مِنْكُمْ عِشْرُونَ صَابِرُونَ يَغْلِبُوا مِائَتَيْنِ وَإِنْ يَكُنْ مِنْكُمْ مِائَةٌ يَغْلِبُوا أَلْفًا» (4).
پی نوشت ها:
۱.سوره آل عمران، آیه 126
2.سوره محمد، آیه 7
3.سوره انفال، آیه 60
4.سوره انفال، آیه 65
نظر شما