رقابت بانوان ورزشکار در المپیک حجاب

اهمیت دادن به امر ورزش در جامعه ضروری بوده و جامعه ‌ای که ورزش در آن حاکم باشد با نشاط و با طراوت است، اما ضرورت ورزش برای قشر بانوان از اهمیت ویژه ای برخوردار است، چرا که سلامتی زنان ضامن سلامتی جامعه است.

خبرگزاری شبستان//قم

 

اهمیت دادن به امر ورزش در جامعه ضروری بوده و جامعه ‌ای که ورزش در آن حاکم باشد با نشاط و با طراوت است، اما ضرورت ورزش برای قشر بانوان از اهمیت ویژه ای برخوردار است، چرا که سلامتی زنان ضامن سلامتی جامعه است.


بانوان ورزشکار ایرانی طی سال های اخیر حضور چشمگیری در عرصه ورزش به ویژه ورزش قهرمانی داشتند، در سال های اخیر نیز با شرکت در مسابقات برون مرزی با حفظ شئونات اسلامی، جایگاه زن مسلمان را به جهانیان نشان دادند، به طوریکه به الگویی برای دیگر بانوان کشورهای اسلامی تبدیل شدند.


بانوان ورزشکار ایرانی با حفظ جایگاه زن در عرصه ورزش با پای بندی به اخلاق و عفاف به مبارزه با جنگ نرم دشمن پرداختند و امر به معروف را در میدان ورزشی به منصه ظهور رساندند. ترویج بد‌‌حجابی و بی بند و باری از شگردهای اصلی دشمن برای مبارزه با نظام اسلامی است که بانوان ورزشکار محجبه کشورمان در این عرصه برای مقابله با این توطئه به درستی مقابله کرده‌اند.
 

بانوان پرچمدار حجاب
بازی های المپیک هر چهار سال یکبار برگزار می شود و آغاز آن همیشه همراه با مراسم بسیار باشکوهی به نام مراسم افتتاحیه المپیک است و طبق یک سنت دیرینه یکی از برنامه های اصلی آن رژه کاروان های ورزشی کشورهای شرکت کننده است. در جلوی هر یک از تیم ها نیز یک نفر از ورزشکاران آن کشور که از لحاظ سابقه حضور در تیم ملی کشورش و همچنین عناوین و مدال های معتبر جهانی و المپیک وضعیت بهتری نسبت به دیگران دارد، پرچم کشورش را حمل می کند. این افتخار یکی از بزرگترین افتخاراتی است که یک قهرمان ممکن است در طول دوران ورزشی خود به آن نائل شود.


در المپیک 1996 آتلانتای آمریکا برای اولین بار پس از انقلاب در کاروان ورزشی ایران از ورزش بانوان یک ورزشکار برای شرکت در المپیک انتخاب شده بود، مسئولان وقت ورزش کشور تصمیم گرفتند یک دختر تیرانداز، پرچمدار کاروان ورزشی جمهوری اسلامی در المپیک باشد.


این تصمیم از بعد تبلیغی بسیار حائز اهمیت و تاثیرگذار بود. پرچمداری یک بانوی محجبه ایرانی در رویدادی چون بازی های المپیک که جمعیتی بیش از2 یا 3 میلیارد انسان در سراسر جهان نظاره گر آن بودند، موقعیتی ممتاز برای جمهوری اسلامی ایران بود.


پرچمداری یک زن مسلمان ایرانی در المپیک از یک منظر، می توانست موقعیت ممتاز برای کشوری باشد که زیر بار سنگین تبلیغات منفی دشمنان بهره مند از ابزارهای گوناگون خبری و اطلاع رسانی است و از سوی دیگر کمترین امکان را برای رساندن پیام و معرفی واقعیات و اصول حقه خود به گوش جهانیان دارد. شاید همین حضور در میدان نیز بتواند موید عدم محدودیت زن مسلمان برای حضور فعال در جامعه باشد.


چندی پیش نیز لیلا ابراهیمی، دختر محجبه ایرانی در مسابقات قهرمانی دو و میدانی آسیایی ژاپن کاری کرد کارستان و اولین مدال آسیایی دو و میدانی بانوان ایران در طول تاریخ را برای کشورمان کسب کرد.

 

عنوانی که تصورش هم برای کسی که کار قهرمانی کرده سخت است، چرا که شرکت در رقابتی که در آن همه شرکت کنندگان در مطلوبترین شرایط چه ازلحاظ تجربه قبلی، چه ازلحاظ نوع پوشش و یا فراهم نمودن شرایط مناسب برای گذر از چاله های پرآبی که در حین انجام رقابت باید از روی آنها بپرند و در انتهای چاله چه بخواهند چه نخواهند در داخل آن فرود آمده و درچنین شرایطی کسی که برای پاسداری از اعتقاداتش دارای پوششی بیش از دیگران است، طبیعتا زمانی که از هریک از چاله ها خارج می شود مجبور به کشاندن بار اضافی حاصل از آبی است که قسمت پایین شلوار او را خیس کرده است و با این حال موفق به کسب مدالی ارزشمند و نوظهور برای کشورش می شود.


توجه رسانه‌ ها به حجاب بانوی دونده ایرانی
پس از رقابت بانوی دونده سرعتی ایران و حضورش با حجاب اسلامی در مسابقات دو و میدانی قهرمانی جهان توجه بسیاری از رسانه‌ها بیش از پیش به وی و حجاب اسلامی بانوان ایرانی معطوف شد.


مریم طوسی از لحظه ورود به پیست ورزشگاه بزرگ دایگو مورد توجه عکاسان و تصویربرداران قرار گرفت، این دونده ایرانی در بخشی از مسیر مسابقه مورد تشویق کره‌ ای‌ های حاضر در ورزشگاه هم قرار گرفت، به طوریکه نام او را مرتب بر زبان می آوردند. بسیاری از عکاسان و تصویربرداران در پایان خط مسابقه مقدماتی دوی 200 متر زنان از حضور این دونده محجبه ایرانی گزارش و عکس تهیه کردند.


در پایان خط دوی 200 متر گزارشگر شبکه تلویزیونی کره جنوبی در گفتگو با مریم طوسی از وی دلیل انتخاب پوشش اسلامی را جویا شد و اینکه آیا این نوع لباس، دویدن را برای او دشوار نمی کند که طوسی در پاسخ به این خبرنگار گفت: کشور ما مسلمان است و من این پوشش را به خاطر حفظ دینم انتخاب کرده‌ام و به آن می بالم. من در ایران هم با همین پوشش تمرین کرده و خود را برای حضور در مسابقات مختلف آماده می کنم.


این چنین مدال و یا عنوانی که مهروز ساعی در مسابقات بازی های آسیایی قطر در رشته تکواندو کسب کرد، نمونه هایی از واقعیت دین ما و اعلامی است عملی به همه آنهایی که اعتقادات ما را بازدارنده ازحرکت در نزد بانوان دانسته و از آن به عنوان حربه ای برای به زیرسئوال بردن همه داشته های دین ما سوء استفاده می کنند.


رقابت ورزشکاران خارجی بر سر حجاب
دختر مسلمان آمریکایی عضو تیم بسکتبال ایالت ماساچوست که یکی از بهترین بازیکنان بسکتبال تاریخ آمریکا شده،‌ دین و حجاب خود را عامل اصلی ستاره شدنش دانست.


"بلقیس عبدالقادر" که اخیرا رکورد بیشترین امتیاز در یک مسابقه را شکست، طی اظهاراتی می گوید: دین برای من در مقام اول اهمیت دارد و از همه چیز برایم مهمتر است. حجاب مانع ورزش کردن من نیست و هیچ مشکلی را برایم به وجود نمی آورد زیرا به گفته های مردم در مورد حجابم توجه زیادی نمی کنم. من روزه هم می گیرم، روزه هم برایم مشکل ساز نیست، گرسنگی و تشنگی برایم مهم نیست و مشکلی در ورزش کردنم ایجاد نمی کند.


مسائه حفظ حجاب در ورزش تنها به ایران و امریکا ختم نشده و به کشورهای دیگر اروپایی نیز کشیده شده است، اخیرا دختری 11 ساله در کانادا به خاطر مخالفت از برداشتن حجاب خود از زمین فوتبال اخراج شد. چندی بعد یک تیم تکواندو در مونترال که اکثریت اعضای آن را دختران مسلمان تشکیل می دادند، به خاطر داشتن روسری، پنج یا شش تن از اعضای آن، از دور مسابقات حذف شدند. دوباره چندی پیش دختر 11 ساله جودوکار از ادامه مسابقات محروم شد و چند روز بعد شاهد محرومیت صفا منهم فوتبالیست 14 ساله مسلمان از ادامه بازی بودیم.


بعد از آخرین مورد دستور بررسی های بیشتر صادر شد و استاندار "آلبرتا" از مقامات مربوطه خواست به این موضوع در این استان خاتمه دهند. نماینده حزب محافظه کار این استان در مجلس این کشور که خود فردی مسلمان است، معتقد است اخراج دختران از مسابقات ورزشی به اختلافات دامن زده و هماهنگی میان اجتماعات مختلف در کشور را بر هم می زند.


رسولان حجاب میادین ورزشی
بانوان ورزشکار، رسولان عفاف و حجاب در دنیا هستند، حضور ورزشکاران زن در میادین بین‌ المللی باید بعنوان الگویی برای نظام اسلامی مطرح شود. باید تلاش شود تا با ایجاد زیرساخت‌های مناسب شرایط را برای حضور پررنگ بانوان ورزشکار فراهم کرده و از توانمندی های آنها در این راستا استفاده شود.


جمهوری اسلامی ایران در حالیکه به مسائل اسلامی و دینی توجه دارد در مسائل ورزشی نیز نقش مهمی ایفا می ‌کند که تبلیغ بزرگی برای ورزش ایران است. بانوان متعهد ورزشکار باید در درجه نخست حالت دینداری، عفت و تقوای خود را حفظ و آن را به دنیا نشان دهند.


پایان پیام/
 

بیت اله احمدی

کد خبر 64221

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha