افزایش آمار طلاق های توافقی نگران کننده است/ رشد ۷درصدی ازدواج در خراسان شمالی

خبرگزاری شبستان: معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری خراسان شمالی بدون اعلام آمار و ارقام، از افزایش طلاق های توافقی خبر داد و این موضوع را نگران کننده خواند.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از بجنورد؛ سید ابراهیم محجوب امروز چهارشنبه در نشست شورای فرهنگ عمومی خراسان شمالی که با موضوع بررسی آسیب های اجتماعی و محور «طلاق» برگزار شد، از افزایش ۷.۳ درصدی ازدواج در چهار ماهه ابتدای امسال نسبت به مدت مشابه سال قبل خبر داد و گفت: در همین مدت آمار طلاق هم کاهش ۶.۵ درصدی داشته که از ۶۱۳ مورد طلاق به ۵۷۳ مورد کاهش یافته است.

 

وی از شروع برنامه ها و طرح های آموزشی به منظور کاهش ورودی پرونده های طلاق از سال ۹۴ خبر داد و اظهارداشت: در شروع اجرای این برنامه آمار طلاق در بجنورد ۱۰درصد و در استان یک درصد کاهش یافت.

 

محجوب در ادامه این روند را با افزایش ۹درصدی طلاق در سال ۹۵ اعلام کرد و افزود: در بررسی های صورت گرفته درخواست طلاق یک طرفه کاهش ولی درخواست های طلاق توافقی افزایش داشته است.

 

معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری خراسان شمالی بدون اعلام آمار و ارقام، از افزایش طلاق های توافقی خبر داد و این موضوع را نگران کننده خواند.

 

وی افزود: یک طرح و برنامه پژوهشی از سال ۹۵ با همکاری دانشگاه دولتی در حال اجرایی است که به بررسی دلایل افزایش طلاق های توافقی می پردازد که در جمع بندی مطالب و برای کامل شدن پژوهش از همه شهرستان ها اطلاعات گرفته شده است.

 

محجوب از فعال سازی مراکز مشاوره در سطح استان خبر داد و با بیان اینکه قبلا این مراکز با مجوز بهزیستی فعال بود اما پرونده های سازش خانواده ها به این مراکز ارجاع داده نمی شد، بیان کرد: در این راستا ۱۵ مرکز مشاوره در سطح استان فعال شده است.

 

وی در خصوص نحوه فعالیت مراکز مشاوره گفت: پرونده های طلاق به محض ورود به دادگستری ثبت نمی شود و مستقیم به این مراکز با هدف سازش، ارجاع داده می شود.

 

معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری خراسان شمالی افزود: در این مرحله حدود ۲۰درصد موارد ارجاعی منجر به سازش شده است که پس از آن مراکز مشاوره کارگاه های آموزشی مهارت های زندگی را به مدت سه روز و هر جلسه به مدت دوساعت و نیم را برگزار می کنند.

 

محجوب بیان کرد: پرونده هایی که در این مرحله به سازش ختم نشود، به شورای حل اختلاف ارجاع می شود که در این مرحله نیز معمولا 20 درصد پرونده های ارجاعی به سازش ختم می شود؛ در غیر اینصورت پرونده به دادگاه رفته و رأی نهایی صادر می شود.

 

معاون اجتماعی دادگستری خراسان شمالی با بیان اینکه با فعالیت مراکز مشاوره به طور تقریبی حدود 35 تا 40 درصد پرونده های طلاق به صلح و سازش رسیده است، تصریح کرد: هرچند در سال 95 طلاق ها کاهش چشمگیری نداشت اما همین که تلاش ها باعث شد آمار طلاق افزایش نیابد، جای بسی امیدواری است.

کد خبر 644092

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha