سواد فضای مجازی را ارتقا دهیم/ حفظ محیط زیست از ثمرات فضای مجازی

خبرگزاری شبستان: جامعه شناس با تاکید بر ارتقا سواد فضای مجازی جامعه گفت: انجام فعالیت های روزهانه با استفاده از فضای مجازی و بدون حضور فیزیکی در کاهش مصرف انرژی، کاهش آلودگی هوا و ترافیک بسیار موثر است و به حفظ محیط زیست نیز کمک می کند.

 

امیرمحمد حسینی، جامعه شناس در گفت و گو با خبرنگار اجتماعی خبرگزاری شبستان گفت: فضای مجازی، زمینه ای فراهم کرده است که شکل جدیدی از زندگی برای کاربران ایجاد شود.

 

وی با اشاره به شکل گیری زندگی دوم یا زندگی مجازی در عصر پیشرفت تکنولوژی و ارتباطات، خاطرنشان کرد: فضای مجازی این امکان را به کاربران داده است که بتواند با چهره مورد دلخواه خود با دیگران تعامل داشته باشد.

 

حسینی با اشاره به چالش ها و پیامدهای زندگی مجازی و نوع تعاملات در فضای مجازی، تصریح کرد: در فضای مجازی، سبک زندگی جدیدی برای کاربران شکل می گیرد که هیچ کدام از مولفه های زندگی واقعی را نمی توان در آن مشاهده کرد.

 

جامعه شناس با اشاره به اینکه کاربران در فضای مجازی، رویاهای خود را به واقعیت نزدیک می کنند، ادامه داد: زندگی مجازی این امکان را در اختیار کاربران قرار می دهد که علایق، آرزوها و خواسته های خود را به تصویر بکشد و با دیگران در قالب و ماهیت جدیدی که از خود تعریف می کند به تعامل بپردازد.

 

وی با اشاره به فرامرزی، فرا زمانی و فرامکانی زندگی مجازی، تصریح کرد: امروز در فضای مجازی، افراد بدون نیاز به جابجایی و طی مسافت های طولانی با هزینه های بالا، بخشی از نیازهای خود در قالب سرگرمی، تفریح، آموزش و تعامل با دیگران را تامین کنند.

 

حسینی، تنوع و تازگی، فرازمانی و فرامکانی، حجم بالای اطلاعات، قابلیت های متنوع و زیاد فضای مجازی، دسترسی آسان، ارزان بودن حضور در فضای مجازی، سرعت و جذابیت را از جمله ویژگی های فضای مجازی برشمرد.

 

وی با بیان اینکه فضای مجازی توانسته است، فعالیت های خارج از خانه را تحت الشعاع قرار دهد، اظهارداشت: با امکانات و تکنولوژی موجود در فضای مجازی به عنوان ابزار ارتباطی، زمینه ای فراهم شده است که کاربران برای انجام امور بانکی، خرید، آموزش، تفریح و سرگرمی، تعامل و ارتباط با دیگران به آسانی می توانند از ویژگی های فضای مجازی استفاده کنند و دیگر نیازی به حضور فیزیکی و حضور در خارج از خانه مانند گذشته نیست.

 

جامعه شناس تاکید کرد: انجام فعالیت های روزهانه با استفاده از فضای مجازی و بدون حضور فیزیکی می تواند در کاهش مصرف انرژی، کاهش آلودگی هوا و ترافیک بسیار موثر باشد و در حفظ محیط زیست نیز کمک ارزنده ای داشته باشد.

 

وی با بیان اینکه حضور در فضای مجازی را باید مدیریت کنیم، تاکید کرد: تامین نیازهای فرهنگی، اجتماعی، اقتصادی و آموزشی نباید بهانه ای باشد برای حضور و استفاده بیش از حد در فضای مجازی چرا که زیاده روی در این نوع زندگی خود آثار و پیامدهای منفی به دنبال خواهد داشت.

 

جامعه شناس ادامه داد: کمرنگ شدن تعاملات اجتماعی چهره به چهره، گسترش سبک زندگی مجازی، حضور بی هدف در فضای مجازی، اعتیاد اینترنتی همه از عواملی است که می تواند آثار و کارکردهای مثبت فضای مجازی را در خود پنهان کند بنابراین در استفاده از فضای مجازی باید به نوعی خودکنترلی، ارتقا آگاهی و سواد رسانه ای توجه داشته باشیم.

 

حسینی با اشاره به عوامل محدود کننده فضای مجازی گفت: وابستگی به سخت افزار به ویژه در کشورهای کمتر توسعه یافته، فراهم نبودن بسترهای زیرساختی، عدم امکان توسعه زیرساخت ها از جمله عواملی است که می تواند دسترسی و استفاده از فضای مجازی را محدود کند.

    

کد خبر 645437

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha