عباس فاموری، رایزن فرهنگی ایران در پاکستان و رییس خانه فرهنگ جمهوری اسلامی ایران- لاهور در حاشیه نهمین هم اندیشی نمایندگان فرهنگی خارج از کشور از تصویب سالروز ولادت حضرت فاطمه زهرا (س) به عنوان روز جهانی زن در مجلس ایالت پنجاب به خبرنگار شبستان خبر داد و گفت: در همه کشورها به دلیل تاثیرپذیری از جهان غرب روز زن را روزی به جز ولادت حضرت زهرا (س) می دانند. ما با مذاکرات و رایزنی هایی که با نمایندگان مجلس پاکستان داشتیم، درصدد برآمدیم تا سالروز ولادت حضرت فاطمه زهرا (س) را به عنوان روز زن در پاکستان مطرح کنیم.
فاموری با ابراز امیدواری از تصویب سالروز ولادت حضرت فاطمه (س) به عنوان روز زن در آینده ای نزدیک در پاکستان، ادامه داد: با توجه به اینکه ما مسلمان هستیم و دارای برترین الگوی نمونه یعنی دخت نبی مکرم (ص) باید روز زن را در سالروز ولادت ایشان برگزار کنیم.خوشبختانه این پیشنهاد در مجلس ایالت پنجاب به تصویب رسید و به دولت مرکزی برای تصویب نهایی ارجاع داده شد. امیدواریم در آینده نزدیک این لایحه در مجلس ملی پاکستان به تصویب برسد و مسلمانان پاکستان نیز مانند جمهوری اسلامی ایران روز ولادت حضرت زهرا (س) را به عنوان روز زن جشن بگیرند.
وی با اشاره به توجه خاص به برپایی بزرگداشت های فرهنگی و مذهبی در لاهور عنوان کرد: امسال خانه فرهنگی جمهوری اسلامی ایران - لاهور با همکاری انجمن فارسی بانوان لاهور سمینار "مقام زن در اسلام، اهمیت و ضرورت تعلیم و تربیت زنان" را همزمان با سالروز ولادت سید النسا العالمین با حضور معاون مدیرکل امور زنان و خانواده از ایران و دیگر شخصیت های زن برجسته مذهبی، فرهنگی و سیاسی و جمع کثیری از اعضای پارلمان مجلس پاکستان و ایالت پنجاب برگزار کرد.
اهتمام در اجرای برنامه های قرآنی مساله دیگری بود که وابسته فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در لاهور به آن اشاره کرد و افزود: در ایام ماه مبارک رمضان نمایشگاه فرهنگی قرآنی در لاهور برگزار کردیم که آثار خطاطی و خوشنویسی و نسخ خطی قرآن موجود در پاکستان در آن در معرض دید عموم قرار گرفت. فعالیت ها و برنامه های این نمایشگاه هفت روزه از بیش از 35 کانال تلویزیونی پخش شد.
فاموری تصریح کرد:علاوه بر برنامه های فرهنگی و مذهبی در قالب نمایشگاه فرهنگی قرآنی، گروه تواشیح و قاریان قرآنی داریم که هر ساله با کمک اداره اوقاف پاکستان و ایالت پنجاب برنامه های موفق و خوبی در زمینه قرآن کریم انجام می دهند.
وی ضرورت فعلی در جامعه پاکستان را بحث اتحاد بین المذاهب و اتحاد اسلامی دانست و گفت: علاوه بر برگزاری بزرگداشت هایی مناسبتی همچون سالروز وفات امام خمینی (ره) امسال به دلیل مصادف بودن با بیداری اسلامی در منطقه و کشورهای اسلامی، سمینار بیداری اسلامی را با حضور شخصیت های فرهنگی، علمی، سیاسی در پاکستان برگزار کردیم.
پایان پیام/
نظر شما