عباس فاموری، وابسته فرهنگی و رییس خانه فرهنگ جمهوری اسلامی ایران در لاهور از وجود 140 هزار دانشجوی زبان فارسی در لاهور به خبرنگار شبستان خبر داد و گفت: از 50 دانشگاهی که در شهر لاهور وجود دارد 37 دانشگاه زبان و ادبیات فارسی است با بیش از 150 عضو هیئت علمی و 14 هزار دانشجوی زبان فارسی. در برخی از دانشکده ها تعداد دانشجویان زبان فارسی از دیگر رشته ها بیشتر است و این مساله بر ما فرض است که توجه بیشتری به حوزه زبان و ادبیات فارسی داشته باشیم و برای تقویت این زبان بیشتر بکوشیم.
فاموری با اشاره به اعزام 25 تن از استادان به ایران به منظور تقویت زبان فارسی بیان کرد: بازآموزی آموزش زبان فارسی به اساتید را به جد دنبال می کنیم و در این راستا دوره هایی خاص برای اساتید در مشهد و تهران طراحی شده است که 25 نفر از اساتید در تابستان امسال به ایران اعزام شدند که با موفقیت دوره آموزشی را گذراندند و به لاهور بازگشتند.
وی بزرگداشت های شعرایی همچون سعدی، حافظ، اقبال لاهوری و فردوسی را از دیگر برنامه های فرهنگی جمهوری اسلامی یاران در لاهور ذکر کرد و افزود: سمینار اقبال لاهوری در آینده نزدیک در دانشگاه جی وی سی که وابسته به دانشگاه پنجاب است را برگزار می کنیم. در کنار برنامه های فرهنگی، برنامه های مذهبی و مناسبتی همچون برگزاری جشن میلاد حضرت زهرا (س) و یا سالروز وفات امام خمینی(ره) جزو دستور کار ماست.
وابسته فرهنگی و رییس خانه فرهنگ جمهوری اسلامی ایران در لاهور در مورد تاثیرگذاری انقاب اسلامی بر بیداری اسلامی نیز اظهار داشت: زبان و دین و دانش پاکستان از ایران است. از زمانی که انقلاب اسلامی به وقوع پیوست و به کل جهان سرایت کرد. تمام کشورها به خصوص کشورهای منطقه از جمله پاکستان تحت تاثیر قرار گرفتند حتی هندوها در هندوستان و مسیحی ها به خود آمدند، چه برسد به مسلمانان.به هر حال جریان انقلاب اسلامی در طول 30 سال به تدریج و مداوم باعث بیداری اسلامی در کشورهای منطقه شد.
پایان پیام/
نظر شما