تقویت جنبه های نرم افزاری فرهنگ در قالب نهضت نرم افزاری

خبرگزاری شبستان: معاون فرهنگی جهاد دانشگاهی با اشاره به اقدامات جهاد دانشگاهی در بخش نهضت نرم افزاری و تولید علم، گفت: درخصوص نهضت نرم افزاری و تولید علم جهاد دانشگاهی با نهادسازی ها و تولید علم توانسته است جنبه های نرم افزاری فرهنگ را تقویت کند.

سعید پورعلی، معاون فرهنگی جهاد دانشگاهی در گفت و گوی اختصاصی با خبرنگار شبستان گفت: فرایند تولید داده های فرهنگی و اجتماعی محور و مداخله محور از مدت ها پیش روند رو به گسترش شبکه های اجتماعی و فضای مجازی را کاملا به سمع و نظر همه سیاستگذاران رسانده بودیم.

 

وی خاطرنشان کرد: امروز نیز بر این باوریم که فضای مجازی یکی از فضاهایی است که می تواند در ثبات یا عدم ثبات اجتماعی و فرهنگی ما تاثیر داشته باشد.

 

پورعلی ادامه داد: بر همین اساس یکی از محورهایی که فعالیت جهاد دانشگاهی داشت حضور وسیع و گسترده تر در فضای مجازی است و این کار را از طریق تقویت رسانه های جهاد دانشگاهی، تاسیس مرکز تولید چندرسانه ای قرآنی، تاسیس مرکز تولیدات محصولات فرهنگی، ارائه آموزش های مرتبط با فناوری های نوین انجام دادیم.

 

معاون فرهنگی جهاد دانشگاهی گفت: در سال گذشته به ویژه در حوزه قرآنی شورای توسعه فرهنگ قرآنی برای حضور کارآمد و به هنگام در عرصه فناوری های نوین و به ویژه فضای مجازی معرفی شد.

 

وی با بیان اینکه 63 سایت در معاونت فرهنگی جهاد دانشگاهی فعالیت دارند، افزود: از طریق تولید محتوا به جهت دهی و سالم سازی و ایمن سازی فضای مجازی کمک کنیم و در پژوهشکده آی تی جهاد دانشگاهی نیز تلاش شده است تا رصد و پایش فعالیت های خبری را از طریق استفاده از فناوری های نرم ایجاد کنیم.

 

پورعلی تصریح کرد: ظرفیت جهاد دانشگاهی برای حضور در فضای مجازی ظرفیت وسیع و گسترده ای است و جزو نهادهای است که در این زمینه بسیار خوب عمل کرده است.

 

معاون فرهنگی جهاد دانشگاهی با بیان اینکه اولویت های فرهنگی ما تولید داده های اجتماعی و فرهنگی است که به اتکا ظرفیت مرکز افکارسنجی دانشجویان انجام می شود، گفت: هرساله بالغ بر 10 طرح ملی در ارتباط با مسائل فرهنگی، اجتماعی و مسائل روز جامعه انجام می دهیم و آن را در اختیار افکار عمومی و مراجع سیاست گذار کشور قرار می دهیم.

 

پورعلی افزود: اردو و سفر نیز یکی از فعالیت هایی است که جوانان بسیار به آن علاقه دارند بنابراین جهاد دانشگاهی سعی کرده است که فرهنگ سفر و فرهنگ اردو را ارتقا ببخشد براین اساس مرکز گردشگری، علمی، فرهنگی دانشجویان ایران توانسته است با برگزاری اردوهایی مثل ایران مرز پر گهر، گنبد گیتی، دریای خاک، زیست بوم و بوم گشت بتواند دانشجویان را با ظرفیت های علمی، فناورانه، فرهنگی، طبیعی و زیست محیطی آشنا کند.

 

وی با بیان اینکه ما یک خلا دیگر در جامعه دانشگاهی احساس کردیم آن هم بحث ضرورت تقویت گفت و گو بود، تصریح کرد: جامعه ما متاسفانه به لحاظ آمار زد و خوردهای خیابانی، حجم پرونده های قضایی و مشکلات خانوادگی بیانگر آن است که نیاز دارد فرهنگ گفت و گو در آن تقویت شود.

 

پورعلی خاطرنشان کرد: فضای احساسی و هیجانی در جامعه کاهش یابد بر همین اساس نیز سازمان دانشجویان جهاد دانشگاهی تلاش کرده است در این عرصه ، آموزش، پژوهش و رویدادهای فرهنگی را تعریف کند.

 

معاون فرهنگی جهاد دانشگاهی یادآور شد: یکی از رویدادهای مهم فرهنگی که برای تقویت فرهنگ گفت و گو در درون جهاد دانشگاهی تعریف شده است، مسابقه ملی مناظره دانشجویی است.

 

وی با بیان اینکه تلاش کرده ایم تا در تولید و نشر داده های علمی نیز باید حضور موثر و جدی داشته باشیم، گفت: یکی از نقیصه هایی که در دانشگاه های ما دیده می شود، این است که علی رغم وجود نشاط علمی و زنده بودن فضای پژوهش ها در مقاطع کارشناسی ارشد و دکترا، این پژوهش ها کاربردی نمی شوند. که برای رفع این مساله، برنامه هایی نظیر ایجاد فضای رقابتی پایان نامه دانشجویان، دفاع سه دقیقه ای از پایان نامه اجرایی کردیم.

 

پورعلی با اشاره به بیانات مقام معظم رهبری مبنی بر نهضت نرم افزاری و تولید علم، تاکید کرد: زمانی که مقام معظم رهبری نهضت نرم افزاری و تولید علم را مطرح فرمودند، جهادگران با ایشان دیداری کردند و در آن دیدار اعلام آمادگی کردند مدیریت این نهضت را برعهده بگیرند.

 

وی با اشاره به اقدامات جهاد دانشگاهی در بخش نهضت نرم افزاری و تولید علم، گفت: درخصوص نهضت نرم افزاری و تولید علم جهاد دانشگاهی با نهادسازی ها و تولید علم توانسته است جنبه های نرم افزاری فرهنگ را تقویت کند.

 

معاون فرهنگی جهاد دانشگاهی یادآور شد: فرهنگ عناصر متفاوتی دارد، عنصر ذهنی، عنصر زبانی، عنصر ارزشی و هنجاری فرهنگ، لحظه ای، نمادی از جمله این عناصر است که تجلیات متفاوتی پیدا می کند.

 

پورعلی تاکید کرد: تلاش کرده ایم که در عنصر ذهنی فرهنگ کمک کنیم که ارزش ها و نگرش های فرهنگی ایرانیان به خوبی تصویرسازی شود که این امر در نهضت نرم افزاری و تولید علم بسیار مهم است.

 

وی شناسایی مسایل و مشکلات جامعه و جایگاه علم در حل آن را از دیگر اقدامات جهاد دانشگاهی در حوزه نهضت نرم افزاری و تولید علم عنوان کرد و افزود: تاسیس تعداد زیادی مراکز فرهنگی و رسانه ای که همزمان در فضاهای واقعی و مجازی با مخاطب ارتباط برقرار کند، از دیگر اقدامات در این بخش بوده است.

 

معاون فرهنگی جهاد دانشگاهی با بیان اینکه تولید دانش ها بخش عمده ای در حوزه های فنی مهندسی و کشاورزی است، تاکید کرد: نهضت نرم افزاری تولید علم در درون جهاد دانشگاهی هم توسط معاونت فرهنگی پژوهشی و آموزشی به طور مستمر در حال رخ دادن است.

 

پورعلی افزود: 63 سایت در حوزه فرهنگی، 4 سایت در خود ستاد فرهنگی، 37 سایت به سازمان ها و مراکز فرهنگی و 22 سایت های اختصاصی فرهنگی و حدود 76 پایگاه در شبکه های اجتماعی داریم که بین تلگرام، تویتر، واتساپ و اینستاگرام توزیع شده است. همچنین از طریق تولید فیلم های کوتاه و بلند حضورمان را تثبیت کنیم.

 

وی خاطرنشان کرد: جشنواره فیلم در طول سال برگزار می کنیم که جشنواره فیلم و عکس صنعتی با عنوان فردا که پنجمین دوره آن توسط جهاد دانشگاهی واحد هنر برگزار می شود.

 

معاون فرهنگی جهاد دانشگاهی با بیان اینکه 7 ماموریت دریافت کردیم که 3 ماموریت آن فرهنگی بود، تصریح کرد: تلاش برای حاکمیت گفتمان علم در جامعه، تلاش برای تقویت و تعمیق کرسی های نظریه پردازی، تلاس و مشارکت برای تقویت نظریه پردازی تمدن فرهنگی اسلامی ایرانی است.

 

پورعلی گفت: برای تقویت هیچ راهی نداریم جز اینکه گفتمان علم به عنوان یک ارکان قدرتمند کشور را تقویت کنیم و در این راستا رویکردهای مختلف را ترسیم کرده با محوریت مفهومی به نام فرهنگ دانشگاهی و از طریق برنامه تالیف و ترجمه و نشست های تخصصی برای تشریح اولویت های فرهنگی مختلف اقدام کرده ایم.

 

معاون فرهنگی جهاد دانشگاهی تاکید کرد: فرهنگ دانشگاهی ستون و محور تقویت گفتمان علم در جامعه است و اگر بخواهیم توفیقات خوبی در این زمینه بیابیم باید تقویت گفتمان علم را هدف بگیریم.

 

پورعلی یادآور شد: تاسیس 29 مرکز نوع ب در سطح استان های کشور که به صورت تخصصی در حوزه فرهنگ حضور پیدا کنند و از ظرفیت های دانشجویی برای تولید محتوا در فضای مجازی استفاده کنند.

 

کد خبر 648591

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha