محمدعلی هاشم زاده، عضو مرکز فرهنگ و معارف قرآن درباره میزان انطباق پژوهشهای قرآنی انجام شده با انتظارات نظام اسلامی به خبرنگار شبستان گفت: اگرچه در مقایسه با پیش از انقلاب اقدامات بسیار مؤثری انجام شده است اما اگر بخواهیم این اقدامات را با تأکیدات رهبر معظم انقلاب و انتظار نظام اسلامی مقایسه کنیم برای رسیدن به نقطه مطلوب راهی طولانی در پیش است.
وی با اعلام شناسایی 4 هزار پایاننامه قرآنی از سال 1340 تا 1386 اظهار کرد: مقایسه پژوهشهای انجام شده در پیش و پس از انقلاب نشان میدهد که این پژوهشها پس از پیروزی انقلاب اسلامی تقریبا رشد 95 برابری داشته است و این یعنی اهتمام به پژوهش و آموزش قرآنی در سایه نظام اسلامی.
هاشم زاده تصریح کرد: اما در مقایسه اجمالی با سایر کشورهای اسلامی درمییابیم که بسیاری از کارهای ضروری انجام نشده و وجود خلأهای متعدد باعث شده که نتوان انتظارات نظام و رهبری را در حد مطلوب پاسخ گفت.
عضو مرکز فرهنگ و معارف قرآن درباره حوزههای مورد نیاز برای پرداخت پژوهشهای قرآنی ادامه داد: مروری کوتاه بر پژوهشهای قرآنی انجام شده نشان میدهد که در موضوعات اجتماعی و کاربردی جامعه تعداد این پژوهشها کم است و به عنوان مثال در عرصههایی همچون تفسیر و علوم قرآنی کارهای تکراری بسیار انجام شده است.
وی تأکید کرد: بنابراین انجام پژوهشهای قرآنی در حوزه علوم اجتماعی، مباحث تربیتی و جامعهشناسی متناسب با موضوعات مبتلابه انسان امروز ضرورت دارد و نیاز است تا محققان و فعالان این عرصه توجه ویژهای به این مباحث داشته باشند.
هاشم زاده با اشاره به افزایش گرایش مردم به فعالیتهای قرآنی بیان کرد: مؤسسات، مراکز آموزشی و پژوهشی و صداوسیما باید این تمایل را به طور روزافزون ارتقا دهند چرا که فعالیتهای قرآنی باید از پایینترین سنین آغاز شود و این اشتباه است که ما آغاز این فعالیتها را به سنین بالا و مقاطع تخصصی همچون دانشگاه موکول کنیم.
وی ورود قرآن به زندگی مردم را ضرورتی انکارناپذیر دانست و یادآور شد: باید از ظاهر قرآن به سمت آن پیش برویم و این محقق نمیشود مگر با انجام پژوهشهای علمی و فرهنگسازیهای لازم از طریق نهادهای علمی، تحقیقاتی.
پایان پیام/
نظر شما