برگزاری جشنواره در میدان امام حسین(ع)/ تندیس«مرشد ترابی» به برگزیده ها اهدا می شود

خبرگزاری شبستان:حسن عالم بخش گفت: محل اجرای جشنواره در میدان امام حسین(ع) است که یکی از میدان های حماسی و آیینی تهران است و امیدواریم در سال های آتی محل های اجرای جشنواره از یک محل به مثلا ۵ محل ارتقا پیدا کند.

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری شبستان، نشست خبری دومین جشنواره پرده‌خوانی و نقالی غدیر امروز 11 شهریور در سالن امیرحسین فردی حوزه هنری برگزار شد.

 

حسین عالم‌بخش، دبیر اجرایی دومین جشنواره پرده‌خوانی و نقالی علوی در سخنانی در این نشست گفت: امسال از جهت تعداد شرکت کنندگان جشنواره به نسبت سال پیش غنی تر بود و حمایت های حوزه هنری نیز بیشتر بود. سازمان فرهنگی هنری شهرداری هم حمایت خود را در این زمینه  و برای همکاری باجشنواره در سال های آتی ابراز کرده است.

 

وی بیان کرد: محل اجرای جشنواره در میدان امام حسین است که یکی از میدان های حماسی و آیینی تهران است و امیدواریم در سال های آتی محل های اجرای جشنواره از یک محل به مثلا 5 محل ارتقا پیدا کند.

 

عالم‌بخش توضیح داد: تعداد آثار رسیده به جشنواره 117 اثر نقالی و منقبت خوانی بوده است. حضور بانوان نقال در این دوره از جشنواره چشمگیر است، 131 اثر اجرا شده است، 12 نفر پیشکسوت و 18 نفر نیز از راه ارسال اثر و بررسی آن به جشنواره راه پیدا کرده اند، یک نفر منقبت خوان داریم و یک نقال 14 ساله نوجوان  وهمچنین یک نقال 9 ساله از بوشهر در جشنواره حضور دارند.

 

وی در ادامه با ابراز گلایه از اینکه تعلل آموزش وپرورش باعث شد تعداد نقال های کودک و نوجوان در این دوره از جشنواره کم باشد، گفت: با آموزش و پرورش هماهنگی هایی کرده ایم که در سال آینده تعداد نقال های کودک و نوجوان در جشنواره بیشتر باشد.

 

عالم بخش در ادامه خبر داد: در بخش بزرگداشت جشنواره «مرشد سیدمصطفی سعیدی» مورد تجلیل و تقدیر قرار خواهد گرفت و از مهدی شفیعی نویسنده کتاب حماسه های امام علی (ع) (که بخشی از نقالی های امسال برگرفته از کتاب اوست) نیز تقدیر خواهد شد.

 

وی همچنین توضیح داد: یکی از اهداف جشنواره توجه عموم مردم به پرده خوانی و نقالی است.

 

دبیر اجرایی دومین جشنواره پرده خوانی و نقالی غدیر اظهار کرد: ساعت اجراها از 17 تا 20 است. این جشنواره رقابتی نیست و تندیس «مرشد ترابی» به کسانی که مورد تجلیل قرار می گیرند، افرادی که اثر ویژه دارند و پیشکسوت ها اهدا می شود.

 

عالم‌بخش در آخر گفت: مجموعه ای در دست تهیه داریم که طومارهایی است صحیح و درست از زندگی امام علی (ع) که در قالب یک کتاب تهیه می شود. اغلب طومارهای موجود از نسخ کهن است که به صورت سینه به سینه نقل و حفظ شده. همچنین کتاب هایی معرفی کرده ایم که شرکت کننده ها نقل هایشان را از این کتاب ها انتخاب کنند.

 

 

 

 

کد خبر 653073

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha