به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از اهواز، محمدغدیرزاده، معاون فرهنگی و هنری حوزه هنری خوزستان، در مراسم رونمایی از این کتاب، شوشتر را مهد تمدن، فرهنگ و موسیقی دانست و گفت: این شهرستان دارای ظرفیت های هنری بسیاری است.
وی با بیان اینکه کارهای روی زمین مانده بسیاری در این شهر وجود دارد که حوزه هنری وظیفه خود می داند برای انجام آنها پیش قدم شود، افزود: چاپ کتاب شهید شرافت، فیلم مستند شهید کجباف، کتاب شهید کجباف، فیلم شهید خدری و برگزاری شب خاطره با حضور سرداران دفاع مقدس و مدافعین حرم و ... از جمله کارهایی است که برای این شهر در حال انجام است.
وی با تقدیر از کارگروه چاپ و نشر کتاب که متشکل از جوانان علاقه مند است و تمام کسانی که در تهیه و نشر این کتاب زحمت کشیدند، چاپ این اثر ارزشمند را افتخاری برای شوشتر و اهالی موسبقی این شهر دانست و عنوان کرد: این مصداق کلام مقام معظم رهبری است، «کار فرهنگی تمیز» که همان آتش به اختیار است.
در ادامه کاظم پوره، مولف کتاب هویت موسیقی شوشتر، ضمن ارائه گزارشی از چگونگی جمع آوری این کتاب، یاد و خاطره دو هنرمندی که در جریان جمع آوری مستندات کتاب همکاری داشتند و اکنون در قید حیات نیستند را گرامی داشت و اظهار کرد: مرحوم کامرانفر و زنده یاد استاد حسن کتانباف دو هنرمندی بودند که عمرشان به دنیا نبود و چاپ این کتاب ارزشمند را ندیدند.
وی با تشکر از حوزه هنری و کلیه کسانی که در طول بیست و چهارسال پژوهش پیرامون این کتاب همکاری داشتند، ابراز کرد: با پژوهش در موسیقی محلی و سنتی استان قصد داریم، دائره المعارفی از موسیقی خوزستان ارائه دهیم.
این نویسنده و پژوهشگر موسیقی در خوزستان، اضافه کرد: این استان دارای ظرفیت ها و پتانسیل های بسیاری در حوزه موسیقی است، از این رو به دنبال تشکیل و راه اندازی تیم و گروهی برای موسیقی ترک های خوزستان، دزفول، بهبهان و ... هستیم.
وی با تاکید بر ضرورت توجه بیشتر به موسیقی خوزستان، تصریح کرد: وقتی که گوشه های مختلف استان را نگاه می کنیم در ردیف های موسیقی نوشته مولف بختیاری در صورتی که موسیقی بختیاری تنها مولف ندارد یا اینکه موسیقی شوشتری را گوشه حساب می کنند در حالی که مقامی جداگانه است.
در ادامه با اهدا لوح تقدیر از سوی حوزه هنری و کارگروه چاپ و نشر کتاب شوشتر از زحمایت کلیه کسانی که در جمع آوری، چاپ و توریع کتاب همکاری کردند قدردانی شد.
مداحی و اجرای موسیقی سنتی شوشتری از برنامه های جانبی این مراسم بود و در پایان با حضور مسئولان، مولف و هنرمندان اثر رونمایی و ضمن امضا کتاب توسط مولف به خریداران اهدا شد.
گفتنی است، کتاب «هویت موسیقی شوشتر» در 263 صفحه توسط حوزه هنری خوزستان و نشر الیما چاپ شده که تحقیقی در مورد موسیقی شهرستان شوشتر است که شامل هشت فصل در باب سابقه هنر موسیقی، استادان آواز و نوازندگان، ردیف ها، دستگاه ها، تصنیف ها، نوحه ها، نواهاست و مطالب تحقیقی جامعی را به همراه تصاویر بیان می کند و می تواند یک مرجع پژوهشی بسیار جامع برای علاقه مندان به موسیقی مقامی این خطه از استان خوزستان باشد.
کاظم پوره، متولد ١٣٤٣ در امیدیه و دارای مدرک درجه دو هنری معادل کارشناسی ارشد در نوازندگی پیانو است. از وی کتاب دیگری به نام "موسیقی و ترانههای بختیاری" در سال ١٣٨١ منتشر شده است.
نظر شما