علم مسیر حرکت به سوی الی الله است

خبرگزاری شبستان: نماینده مجلس خبرگان رهبری با بیان اینکه علم مسیر حرکت به سوی الی الله است، گفت: انسان اگر بخواهد علم بیاموزد ابتدا باید خود را عبد کند تا بداند که مالک چیزی نیست و هر چه دارد ملک الهی است.:

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان، آیت الله میرباقری نماینده مجلس خبرگان رهبری، یکشنبه 16 مهرماه در سلسله جلسات درس اخلاق و شرح «خطبه قاصعه» نهج البلاغه که در دانشگاه امام صادق(ع) برگزار شد، گفت: خطبه قاصعه دارای محتوایی کلامی، اجتماعی و اخلاقی است.

وی افزود: امیرمومنان علی(ع) این خطبه را در سال 40 هجری پس از سه نبردی که داشتند ایراد کردند، حضرت در ابتدای خطبه به نکته کلیدی اشاره می‌کنند و مابقی سخنان خود را بر مبنای همان بیان می‌کنند.

آیت الله میرباقری در ادامه با بیان اینکه امام علی(ع) در ابتدای این خطبه اشاره به رابطه انسان با خداوند متعال می‌کنند و می‌فرمایند: خدایی را ستایش می‌کنم که لباس عزت و کبریایی را پوشیده است، ابراز کرد: حضرت در این فراض اشاره به عزت و کبریایی بودن خداوند دارند و این دو ویژگی را تنها از آن خداوند دانسته و مخلوقات را از این دو خصوصیت تهی معرفی می‌کنند.

نماینده مجلس خبرگان رهبری ادامه داد: حضرت فرمودند: خداوند این دو ویژگی را حرمی برای خود قرار داده و کسی نمی‌تواند وارد آن حریم شود؛ بنابراین انسان حق ندارد در مقابل خداوند احساس عزت و کبریایی داشته باشد. خداوند لعنت خود را برای کسانی قرار داده که وارد این حریم شوند و نبرد کنند.

وی اضافه کرد: خداوند ملائکه مقرب را بر همین امر مورد امتحان قرار داد تا مشخص شود چه کسی در برابر خداوند احساس ذلت و یا عزت دارد و یااینکه در عرض خداوند کدام یک احساس کبریایی خواهد کرد، که در بین آنان شیطان تکبر ورزید و از صفوف دیگران جدا شد.

آیت الله میرباقری در ادامه با بیان اینکه دشمنی شیطان با انسان از همان دوران آغاز شد، گفت: پیشوای همه کبرها و عصبیت‌ها در عالم شیطان است، ابلیس شش هزار سال عبادت خود را با تکبر به خداوند حبط کرد بنابراین انسان نیز باید از شیطان که دشمن الهی است پرهیز کند تا متکبر نشود.

نماینده مجلس خبرگان رهبری با استناد به فراز دیگر این خطبه تصریح کرد: حضرت در این خطبه می‌فرمایند: با وجود مرگ جای هیچ خوشی برای انسان وجود ندارد؛ انسان هرگز نباید خود را بزرگتر و یا در عرض خداوند بداند.

وی با بیان اینکه عظمت مخلوق چیزی از عظمت خداوند کم و یا زیاد نمی‌کند، گفت: حضرت می‌فرمایند: چیزی بر اراده الهی اثر نمی‌گذارد و نفوذ نمی‌کند برخلاف مخلوق که واقعا اجوف و قابل نفوذ است و تحت تاثیر قرار می‌گیرد؛ بنابراین خداوند حقیقتا عزت و کبریا دارد و انسان حقیقتا فاقد کبریا و عظمت است، چرا که حیات از آن خداوند متعال است.

آیت الله میرباقری با اشاره به اینکه علم مسیر حرکت به سوی الی الله است، ابراز کرد: انسان اگر بخواهد علم بیاموزد ابتدا باید خود را عبد کند تا بداند که مالک چیزی نیست و هر چه دارد ملک الهی است چرا که اگر انسان احساس مالکیت نداشته باشد با خداوند درگیر نمی‌شود.

 

نماینده مجلس خبرگان رهبری ادامه داد: مخلوق سراسر وجودش تحت تاثیر خداوند قرار می‌گیرد و این تصرف با هزاران واسطه بر وجود او ایجاد می‌شود. انسان تنها نباید در مقابل غیر خدا احساس ذلت کند اما ذلالت در برابر خداوند سبب عزت او می‌شود.

وی در پایان خاطر نشان کرد: اصل امتحان الهی آن است که انسان کبریا و عزت الهی را درک کند و این عزت و کبریا را تنها از آن حریم الهی بداند و خود را مالک چیزی نداند.

کد خبر 660936

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha