حجت الاسلام مصطفی ذوالفقاری، مسئول دبیرخانه کانون های فرهنگی هنری مساجد استان مرکزی در خصوص تربیت فرزندان به خبرنگار خبرگزاری شبستان در اراک گفت: اساسا در بحث های نظارتی که خانواده هم تقریبا از آن مستثنی نیست بهترین روش و ابزار خود نظارتی است به آن معنا که نظارت بر مجموعه تحت مدیریت نیاز و اصل است.
وی با بیان اینکه اگر خود مجموعه ملزم به رعایت اصول باشد و همیشه خود را تحت نظارت بداند موفق تر خواهد بود افزود: چنانچه اگر بار نظارت خارجی کمی سنگین شود و نظارت ها سخت گیرانه باشد مجموعه مقاومت خواهد کرد و نتیجه بخش هم نخواهد بود.
حجت الاسلام ذوالفقاری اظهار کرد: در رابطه والدین و فرزندان نیز به همین گونه است یعنی در سنینی و تا حدودی که زیاده روی در آن نباشد در عین حال فرزند رها نشود باید بر رفتار فرزندان نظارت داشت ولی به مرور زمان اصول تربیتی باید در فرزندان نهادینه شود و نیاز به نظارت والدین به صورت مستمر نباشد بلکه فرزندان خود ناظر و مراقب اعمال خود باشند.
این مقام مسئول تصریح کرد: خداباوری و خدامحوری در این روش بسیار اثرگذار و ماندگار است یعنی والدین با رفتار خود به فرزندان بیاموزند که عالم محضر خداست و هر آنچه انجام می دهند در محضر خداوند متعال است و قطعا این تفکر، تربیت فرزندان و حتی خود والدین را نهادینه و هدفمند می کنند.
وی با بیان اینکه اصولا تربیت دینی به همین معنی است که خدا را ناظر بر افعال خود بدانیم و هر آنچه او دوست دارد انجام و هر آنچه نهی کرده است پرهیز کنیم پس اگر همه ما اعم از والدین و فرزندان باور کنیم مربی اصلی خداست و اوست که همه جا ناظر بر اعمال و رفتار است این تربیت ماندگار و هدفمند خواهد بود.
مسئول دبیرخانه کانون های فرهنگی هنری مساجد استان مرکزی گفت: آموزش و پرورش در این تربیت بسیار می تواند اثر گذار و کمک والدین باشد؛ مثلث منزل، مسجد و مدرسه اگر با اهداف روشن و هماهنگ در کنار یکدیگر قرار بگیرند منجر به رشد فرزندان و در نتیجه جامعه رو به رشد ومتعالی خواهد شد بنابراین می توان این مثلث را یک رکن اصلی تربیت دانست.
حجت الاسلام ذوالفقاری افزود: نگاه فرزندان به آموزگاران به عنوان یک الگوی علمی و عملی فرصت بسیار مغتنمی است تا با گفتار و رفتار خوب معلمان زمینه رشد دانش آموزان فراهم شود.
وی گفت: فضای باز و آزاد جامعه امروز زمینه رشد در جهات مختلف را برای همه فراهم کرده است اگر در منزل، مسجد و مدرسه با یک جهت گیری هماهنگ اطلاعات لازم و کافی را به نوجوان و جوان نسل امروز ارائه کنند تا با چشمان باز قدم به میدان بگذارند قطعا این فضای آزاد زمینه بهتری را برای او فراهم خواهد ساخت وتبدیل به یک فرصت برای رشد خواهد شد و در غیر این صورت یک تهدید تلقی می شود و نیاز به تصمیم گیری برای مقابله با آسیب هاب اجتماعی داریم.
این مقام مسئول با بیان اینکه خوشبختانه نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران زمینه لازم را برای استفاده مطلوب از فضای حقیقی و مجازی جامعه آماده کرده است ادامه داد: همکاری صمیمی بین ارکان تربیت سبب بهره برداری صحیح از فضای به وجود آمده در نتیجه تربیت و رشد صحیح خواهد شد.
نظر شما